Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niwa z Bryzą- po oporach, bez brawury:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tośmy se poświęcicowali hehehehhhh :D

B.jest właśnie na Działczynie i ogarnia "do jednego poziomu"- jakto KierBud określił ławy :eek: - nie, żeby coooś, sam(KierBud) się zaoferował, że z B. to ogarnie- heheheheh :D

nio to chłopcy ogarniają,

a ja w chałupce kwitnę... i szukam ..... ciuszków?- Neeeee,

mebli?- neeeeeeee no gdzie- ja z moim gustem ;)-

.... to czego ja mogę szukać,hę?????- ano barakowozów hihih :) no w czymś Nasza Brygada RR musi kimać, nieeem ;)

IIIII żem znalazła całkiem fajniusi i pan całkiem przyjemniusi powiedział, że transport tak zaplanuje, że spedytor za friko prawie przywiezie hehehehe Dobry Zioooom , co;)

dziś też na działę przyjechały deseczki nasze wspaniałe hihihihhh

i mamy już gwoździe,

jakieś mufki- cokolwiek to znaczy i jakkolwiek to się pisze...,

jest jeszcze wąż- nieeee, nieeee ten w kieszeni też już sie panoszy skurczybyk jeden, noom ale ten (co to o niego mi chodzi tio) ogrodowy... hmmmm

aaaaaaa i jakoś od Marca już mamy taki zbiornik na wodę- beczkę:confused:?/??

aaaaaaaaaaa i jeszcze jest takie cudo co to prunt od somsiada rozdzieli- nie znaju nazwy ustrojstwa....

Tiaaaaaaa, to chyba tyla ;) jak dla mnie tyknie do czwartku, coooom ;)

bayooo

W środę zjeździliśmy okolice:roll: szukaliśmy gruzu na zbyciu...i kiszka... albo ni ma, albo nie dla nas kwitnie ananas;)

Byliśmy też w składzie dopełnić formalności;)

Był też(na działce) Pan "Betronika" określić czy wjedzie Nam na działę- powiedział, że spoko ino trza gruz właśnie albo płyty- zgodził się, że po jumbach da radę:)

Potem był jeszcze Pan"Budokrusz" i opitolił Nas, że ściągnęliśmy darń ... i o... powiedział, że duuuuuuuuuuuużo gruzu może Nas uratować, albo płyty drogowe :eek:(200zł/szt, a my potrzebowalibyśmy 18płyt min.:eek:+ transport:eek:) dał namiary na płyty i tak się to zakończyło....

pojechali my , obejrzeli, podzwonili- no body at home:eek: i o 21 stanęło, że płyty były wczoraj(czwartek) o 7 na działce:eek:- SZACUN :eek:

Ahah i jeszcze płyty płytami- ale weź to i poukładaj- toż tony w grabie(że w sensie ręce) nie weźniesz... szukamy kopary- B.o 6.45(dodam tylko, że fartem trafił na wolną koparę) znalazł- 120/H :eek:ale co zrobić- staliśmy pod ścianą:(

płyty ułożone, kopara tyrała 2h, bo "płytownik" stał na wjeździe sąsiada- inaczej nie dało rady hmmm0292..gif....

Ekipa przewielebnego tyrała w upale bez zająknięcia:eek: i tylko z 20 min przerwą:eek:- no chłopaki, wrzućcie luz, tojż to nie wyścig,a zdrowia szkoda....- ale powiem, Panowie szacun;)

o 18.miał być beton... - od 16 pompa juz czekała:eek:, 1-sza grucha była już o 17.30, 2-ga o 17.45 :eek: przyjechali, wylali, pojechali:eek: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa- żeby nie było- Pan "gruszka nr2" bardzo pochwalił przygotowanie"o Tu widzę, jak na prawdziwej budowie hihihih : D- płyty są nawet, to wyjątkowo, bo przeważnie inwetorzy mówią"panie da się wjechać" i jak dojeżdżamy to się okazuje, że wracamy na betoniarnę- bo byśmy sie zapadli:roll:"- nie powiem połechtał Nas chłopak trochie DDD;)

Edytowane przez Niwa
tłumaczenie

Wiecie, że jak się tak fajowo zjarałam na "Czerwono- Białą Niwę" tio uszy też se przypaliłam, hmmm:roll: werid

A teraz czas na tadatadatadaaaaaaam:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa w środę, zapomniałam napisać- jeszcze w środę z tegoż składu (co to byliśmy tam wcześniej) ok.17.przyjechało zbrojenie hihihihhhhh:) co widać tu:DSC00597..jpgDSC00602..jpg

A to już czwartkowe fundamenty:

DSC00612..jpg, koleżanka pompa się rozkłada:

DSC00616..jpg DSC00618..jpgzalewanie- dopiszę, że betonem, żeby nie było ;)http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

Edytowane przez Niwa

Niwusia bogato rzuciła, że doklei fotki, ale sierot zapomniała, że ma aż 2 :roll:

i tak, tu placki-nadwyżki betoniszcza-pod mizeraka pójdzie;) DSC00646..jpg

A tu prosto mamy wejściowe drzwi..... DSC00648..jpgtakżę tego...., nooo,khm, khm........ proszę mi tu papucie wycierać!;)

Moi mili parafianie;) oszywiście oglądamy meczyk, nieeem - no bo jak;) w końcu to MŚ- wrrrrrrrr.... ale jakoś dzisiaj mi to specjalnie nie depcze po odciskach... chłopak przez caaały tydzień tyrał na otro w kieracie i na działce i należy mu się, no nieeee:)

Powiem Wam, będąc mocno szczerą- co na 3 randce rzadko mi się zdarza ;)- czasem jest mi go tak szkoda..., że nie mogę- nie umiem mu pomóc.... :( i widzę jak jest mu ciężko, chociaż za cholerę się nie przyzna- uparciuch jeden, nooo ....... aaaaaajch .....buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(

smętnie się zrobiło.... idę ululać Moje Kochanie Kochane, bayo

Co by tu....

napisać, nie napisać?hmmm?:)

Aaaaa tam, w końcu trzeba być fair, nieeem;) przedstawiam Wam Kochani otóż i najmłodszy- najmniejszy członek Naszej Familii hihihih:D Nasze własne ścierwiątko:DSC00670..jpg Na razie nazywa się lucek(B. nadał mu to chwalebne imię:roll:) no i teeen, taaak:

ma 4 tygodnie, urodziny 17 maja, kolorki jak widać, duuużo śpi, mało kupka, od wczoraj było 1 siusiu:eek:- to normalne????

był cały 1 w miocie, nie napiszę co rodzina w której się urodził chciała z nim zrobić...

mamusia już nie chciała go karmić, dlatego już go zabraliśmy:) i ponieważ w sklepie wzięłam jakis pojemnik i poszłam do pani ekspedientki zapytać:"

Przepraszam czy to to kuweta??

E.Tak, to kuweta.

Ja: Dla 4tyg.kocurka, dobra?

E. No kotek może mieć problem, żeby się wgramolić, tam obok są mniejsze, proszę sprawdzić.

Ja:Ok, dziękuję.

....

Ja: czy to to mleko dla kocurka?

E. Tak, ale to jest lepsze i tańsze.

Ja: ok, a karma dla juniora?

E. Wiskas i Kitekat nie polecam, bo mają zawartości 0,coś% zawartości mięska, a te Nasze(w Kakadu byliśmy- dodam tylko) mają 40-60%.

i tak to oto właśnie oto zorientowana jestem jak się zajmować tym małym gówienkiem- taaa gówienkiem....jakim gówienkiem?, jak on nawet jednego bobka nie wyprodukował:eek:- to chyba nie mormalne- myślę, nieeem??- tu prośba do kocio zorientowanych- co z tym fantem zrobić???hę?

A na koniec mała prezentacja:tak poznawał kuwetkęDSC00671..jpg a tak, oto też poznawał kuwetkęDSC00672..jpga otóż i Nasze ścierwiątko z B.-tkową rąką DSC00674..jpg

troszkie krzywo się zrobiło, aaale ....tak już się w kuwecie zainstalował DSC00679..jpg- dodam tylko, że to chyba (po za łóżkiem-cwaniak, cooo;)) jego ulubione miejsce....nie wiedzieć czemu( na zdrowy rozum w kuwecie kotki robią...- maja toi tojka;)) a Nasze ścierwiątko lubi tam... leżeć:eek: nos comentos....

sam już papusia- to plus- tylko skurkowaniec nie zna umiaru;)DSC00683..jpga tak ooo sobie spał-http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

No i nie zamieszczę, bo ni mogu, bo gdzieś wpierdzieliły sie kolejne jego elementy-że w sensie rachunki i takie tam zapiski.... hmm:roll:

ahah w sprawie popiskiwania i maratonu tio można śmiało śmiało przyjąć, że "sezon"został właśnie rozpoczęty ;) łooooosz....- długo taki smyk będzie fikał po nocach??;)

bayoo

Drogi Nasz Dzienniku!!

Dziś mogę napisać, że kiszka totalna....:roll:

Pan "Transport ze składu" postawił sie i nie chciał wjechać na działeczkę po Naszych pięknych płytach- Łajz jeden, noooooo wrrrrrrrrrr :evil:- powiedział, że wjedzie, ale na Naszą odpowiedzialność- a Nam się jakoś w cale nie uśmiecha płacić komuś za jego pozdzierane opony:( - no i nie wjechał... i nawet nie wstawił Naszych pięknych bloczków i cementu na działkę:(- wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr i już nic nie powiem co ......... :mad::mad:

Nadmienię tylko,że jesteśmy z Luckiem sami, bo B. musiał pojechać w delegację- akurat kurna teraz!:mad: Ludzie tio jednak czasem są bez serca..... PM miał od jutra wziąć urlop,a tu dzwoni o 11, że musi jechać.... no k.urwa go mać!!! :mad:

i weź tu bądź kurna uprzejma dla ludzi ..... ni jak się nie da ;)

może jutro będzie lepiej ;)

buźki, bayo

Tralalalaaaaaaaaa:D

Drogi NAsz Dzienniku; ) Sie-Masz z rana Zioooom;)

Dzisiaj ni mom fotek z efektów prac Naszych Jacków- bo kurna chyba na piechotę bym musiała.... chociaż-hm???jakby tak rano wyszedł... może by na 16 sie doczłapała;) to dzisiaj tio już nieee, bo bym dolazła na jaką 22:roll:, jutro nieeeee, bo testy ma Niwusia w SG( 6 godzin:o- ja wytrzymać- error:o), a o 17 Niwusia świadkuje na bierzmowaniu Zgredka(koleżanka z LO; )) nio to jutro tyż ni da rady.... ale w piątek-?? tio jjuż musowo, nieeeeem;)? ... że co ja nie am rady;? ja nie dam rady?- a z dyńki chcesz... ;)?.......

dorba, to jużeśmy uzgodnili, że w pt bedem na placu boju, hiehiehiehhh:D a dziś jak już mam chwilę i wzięło mnie jak Karollinka i Anama mnię opipoliły, że kuchnia jest duża- tio znajlazła żem troszku fajowszych fociszczy z tego otoż obiektu jadalno-kuchennego- a jak;)

no dobra, zapodajemy, khm, khm: tu fajowo jest i ooch, tylko B. sie nie zgodzi wrrr1..JPG