Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niwa z Bryzą- po oporach, bez brawury:)

Recommended Posts

gospodarścina: DSC01525..jpg wchodzisz i po lewej widzisz: DSC01526..JPG po prawej : DSC01527..JPG a tu widok z wyłazu gospodarczego na właz do domowej garażyny: DSC01530..JPGa taka jest wieeeeeeeeeeeeeeeelka przestrzeń między budynkami- wielka ku.rszwa jak nie wiem :roll: normalnie że aż się boje tej przestrzeni ...hmmmm :roll:DSC01536..JPG Edytowane przez Niwa

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

siedzimi w sobotę przed "Drzymałą" z somsiadami a tu 2 takie rozpędzone wrony na rowerach :D:D: i kurna tak perła ta tutaj, że nie zdołałam jej z profilu uchwycić.... ale widok był niewąski;) jedzie Ci taka i fruwa jej ten welon i kieca na boki .... :rotfl::rotfl::rotfl:- jak to zobaczyłam mało ze śmiechu nie pękłam :rotfl::rotfl::rotfl:normalnie jak w filmie z de Funesem hihihihihh:DDSC01550..JPG Edytowane przez Niwa

a tu już ciociunia Niwunia sama podlewała stropik i taką jej tęczunię pogodunia zafundowiłaDSC01639..jpg iiiiiii wtornikowe efekty prac Naszych Wesołków :DSC01704..JPGa nie mówiłam, że są weseli, hę?? :p otóż i Piotruś :DSC01706..JPG a tak wygląda po rozszalowaniu ta ścianka- pokój północno- zachodni: DSC01708..JPG a tu podczas pracy duet Pan Stanisław i Norbi- ja go chyba nigdy z profilu nie ufocę :roll: : DSC01712..JPG Piotruś i Włodzio majstrują Nasz Kominek:

Kochany Nasz Dzienniku!

dziś chcę tylko powiedzieć, żeeeeeeeeeeee za cholerę, nie wiem gdzie będą Nam potrzebne kontakty, włączniki, inne pieeerdoły elektrotwórcze - ni Wała nie wiem, noooo :evil: a czasu na zastanowienie coraz mniej, gdyż poniewóż już za ...yyyyyyyyy - no 1-go sierpnia elektromaniak wlizie na Nasze salony ;)

A ze spraw bieżących .....

więźba miała być w środę- czyli wczoraj :roll: ale jak- "miała być"- znaczy ch.uj w bombki strzelił- nie ma choinki:evil:- nie było :mad: "bo pan tartak nie zdążył" :roll: - nie zdążył- hellołłł????????????:roll:

we wtorek B. z OJ. byli u Pana tartaka i wsio grało:evil: a wczoraj nagle nie zdążył-heee??? no kur.szwa go mać ..... i co- i ja go pieprznę, czy sam się zreflektuje????

nie dołujmy się więcej, bo to może wg zasady :

"- przecież tej farby miało starczyć na 4-ry mieszkania.....??!!!??!!?!

- no i starczyło... tylko Pańskie się nie załapało :)"

- ...... ;)

Aaaaaaaaaaa iiiii w ciągu dalszym nie zapadł jeszcze werdykt w sprawie okien dachowych....

mamy nową koncepcję.....:roll:;) pewna sugesia pewnego kogoś zasugerowała, że........... (dodam tylko, że KierBud podchwycił temat) zasugerowała, żeeeeeeeeeby nie robić wyłazu - bo sprawny kominiorz i tak wylezie przez okno:) i tu oszczędzimy pieniążki i możemy pierdyknąć se lepsiejsze okienka, hę ;)

i co Wy na to, hę??? ;) ja jestem rozdarta jak kartka papieru;)

dobra, tynki to jednak kiszka jes hmmmmmmmm :(

bo pan z którym się kontaktowała ja robi z wiślaka 0,2 (cokolwiek to znaczy,...... znaczy wiem, że wiślak to piasek a to 0,2 to chyba grubość, taaaaa ? :) )

a B. po konsultacji z Jacentym stwierdził, żeeeeeee : z kwarcówki ma być :mad: ..... foch, normalnie foch z przytupem :p Kochany Ty Mój B. :p

Dooobra Kochani:)

B. chyba rzeczywiście czuje reeeespect przed Moją Siostrzyczką OZ, bo wrócił do domku(miał chwilke, bo leciał jeszcze- tu samochodem ;) za Radzymin)

pytam: głodnyś??

B.: nieee, jadłem z Ekipą ...masz.

Ja sie pytam po co mi to too?(pendrive)

B.: bo obiecałem Oli, że do piątku zdjęcia będą na FM ...

Ja : :jawdrop:.... ok.

B.: to zamieść sobie, ja lece (samochodem;) )

Ja: :jawdrop:... ok.

no to jadziem ;) coby siostra mi nie nakrzyczała na PrawieMałża;)

no i cholera mnie bierze, bo ni mogiem wgrać tych je.panych fotek wrrrrrrrrrrrr :mad: to dlatego, że tak późno Kolega B. sie zreflektował ;)

jak wróci to sam będzie próbował, bo mnie zara co trafi i huk ;) ale nie twierdzę, że się poddam, no gdzież tam- jaaaaaaaaaa?? poddać siem- co to to nieee ;)

to trzymajta sie jak mnie sie uda, to wkleje te zajebowione fotki, a jak nie to i tak je wkleję ;) przecia jakoś musi sie dać, nieeem .......... a jak nie to ide do sklepu po farbe blond...tylko taki wiecie jaki, taki co to mózg wytrawia ;)

aaaaaaaaasz kuuutwa .... zapomniała baba noooo :bash:

więźbę mamy :D hihihihhhh ; ) i Chopaki dziś lecieli w górę ze ściankami działowymi na poddaszu - ja nie wiem czy się cieszyć, czy płakać:roll: :o i wcale nie chodzi o tematy technologiczne- chociaż też- a jak mnie to pieprznie zara na łeb jak bede łazić w salonomonie???????????/

nawet jak nie pieprznie- to i tak chujnia, bo za psi ch.uj nie mam wizji na te hawire(na balkonie teżnie, obsługuje Nas MultiMedia;) )- noooooo :bash:- albo nie bo to i tak g...no da a głowy szkoda ; )

pamiętacie jak pisałam, że Pan Tartak nie był gotowy ??? wczoraj B.dzwoni, że jak nie przyjedzie to sam będzie płacił ekipie zas przestuj - a jak;) w końcu to Mój PrawieMałż, nieeee ;)

i PanTartak mówi: no a to ja może na 2 kursy to rozłożę, bo jeszcze nie przyciąłem kontrłat :o- i to nie dlatego,że się pieprzy z tym jak hart z jamnikiem ....

my mieeeć gont na dach to po hu.śtawka Nam kontrłaty???? hellołł??:o to ja się znam na tym biznesie- czy on??????

Edytowane przez Niwa

oszczędzili My na więźbie bo wstępnie miało pójść 10koła, a poszło tyko 6 - cuda się zdarzają ;)

nie na długo radość zagości w Naszych sercach bo na OSB "pójdzie" 4 kolejne koła- tyle o tych kołach gadam a kurna dalej jak chcę doopsko ruszyć to na piechotę ;)--tyle off topu ;)

narty ;)

hehehehhhh :D

ale mi się śmiać chce jak teraz czytam tego postka wyżej : ) - o tych "kołach".... bo 09. B. ma urodziny i iiiii jak pisałam "leciał (samochodem;) ) za Radzymin- ja myślałam, że jakieś tam "swoje" sprawy załatwiać no i czeeekam i czeeeeekam- bośmy mnięli jechać na budowę świętowić jego starszy wiek ;) .... i czeeeeeekam iii....... 3 godziny później przylata do doma, zdyszany ..... : no chodź

Ja: Lucka pakuję i już idę...(myślałam, że zostajemy już na łiikend, taaak; ) )

B.: Lucek dziś zostaje, bo my wracamy ..

Ja: ja nie mogiem go zostawić ... jak on tak saaam :(??

B. no chodź, wrócimy ....

no i jakżem wylazła już z klatki to mi daje w rączkę jakiś klucz-

sie pytam :co to i po co to to to mnie????

B. no masz i kliknij ten duży przycisk

klykłam ; ) coś tam w tle piskło - nie widziela szto ...

Ja sie pytam: co to Kutwa ma byc, jakis żarty se ze mnie robisz???

B.: noooo, nieee, to Twój samochód ...

Ja- łzy w oczach, rusza mi się podbródek....: ale jaaaakto?

B.: no, to Twój samochód, teraz będziesz mogła na działke jechać i coś załatwiać ....

/tuli, tuli, buzi i wsiedli my do Mojego-Naszego prezentu urodzinowego co się Corolla zowie i pomkli my w dal - kierunek Trasa Poznanska ;) - oszywiście B. prowadził, bo kurna jakby ja tośmy bysmy dojechali chyuba na 23. a nie na 21. :roll: a tam przecia Siostra Moja ze Szwajgrem i maluszkami czekali na Jubilata :hug:

- w międzyczasie okazało się, że jestem sierot nie z tej ziemi i choć wszystkie znaki wskazywały, że coś kuuurna coooś jee nie tak- w sensie skojarz fakty głupia babo hieeehh- to ja niiiic, dosłownie nic... a autko było w posiadaniu już prawie miesiąc.... hieeh ;) no sierot nooom ;)

taaakżę, taaak tio wyjszlo z temi "kołami " co to żem se wykrakała :D

A teraz relacjum:

tak było w sobotę:

Tu od fronta:DSC01770..JPGtak naszej Bryzuni chłopcy ubijali więźbę:DSC01772..JPG a takie Nam się powolutku wyłaniają schodky wejściowe:DSC01775..JPG i widok z wiatrołapu:DSC01778..JPG a tu też schodećki aaale te Moooje ukochańsze hihihihh no ooooo zaaaajebjaszcze som ;) :DSC01779..JPG które prowadzą na górę ..... wyłaniamy sie i widzimyyyyy: patrząc w lewo pikna ściana( łazienki i pralnio-susiarki):

DSC01782..JPGa tu po lewo wejście doń i z prawej właz do komnaty:DSC01783..JPG dyńka na wprost iiiii mamyyyy właz do komnaty -tej co na fotce wcześniej i do drugiej obok:DSC01784..JPGi ciuteńke dyńka w prawe manie i mamy ten sam właz do "drugiej" komnaty i lepszej widać komiiiin i iiiii siaaafe wnękowo- to tam dzie stoi ta decha: DSC01785..JPGa tu ta siama wnękówka i podgląd na balkoniszcze :DSC01786..JPGa takaaaaaaa gigantyczna ścianka dzieli Me sliczniutkie schodećky i ten pokoik z wnekówką, kominem i balkoniszczem: