Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niwa z Bryzą- po oporach, bez brawury:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

widzicie na dole po lewej- toż to Lucjan we Własnej Ścierwowości;):DSC01792..JPG a tu ju dasziek siem pojowia nad pokoikami z balkoniszczem:DSC01794..JPGtu nad "komunikacją":DSC01795..JPG i kiblonem:DSC01796..JPGa gospodarścina chwilowo bez zmian:DSC01803..jpgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, zapomniłam:taką mamy wyrwę we ścianie kiblona:

a tu już wtornik,

rośnie Nasz kooomin:DSC01940..JPGwidok z pralnio-suszarki do pokoju: DSC01944..JPG robi Nam się(rączkami P. Stanisława i Norbiego) dasziek nad pralnią:DSC01945..JPG tu już elewacja południowa już z pełnym owięźbowieniem ;) i gospodarścina- taaak wiemy, że bez okien wygląda jak w pizdu szpak.... :DSC01947..JPG a tu owięźbowiona elewacja północna:DSC01949..jpg a tak północno- wschodnia elewacyja sie prezentuje:

DSC01951..jpgDSC01952..JPGDSC01954..JPGkominek wyłania się ponad daszek :DSC01956..JPGa tu kominek i pralniowy daszek się tworzą:DSC01957..JPGiiiii przyjechały wczoraj tejż Najsze OSB-owe płyty(120 sztuków) co to pod goncik pójom ;): i taki bł rumor przy rozładunku, że somsiad się irytował, ale to Swóóóój Ziooom ;) i już je oki :D:

a dziś zwracam się z prośbą :oops: :) - i pięknie mrygam oczkami :D

pamiętacie Nasz zagajnik salonowo-kuccinowy??? to ja jeszcze powtórzę jegoż obliczę :

rzut parter..jpg i mnię chodzi o to, żeeeeeeeeee chcę mieć wyspę zamiast tejgo barku, czy czegoś co to to tu jest . I tera je pytanie czy to aby nie będzie wyglądać i funkcjonować jak ślepy na karaoke??? bo niby wyspa ok- pozostanie otwarta przestrzeń między salonem a kuchnią(że w sensie można biegać w koło:D) ale będzie wyspa i co i obok kominek- bo to jauż tak zostanie, niestety- kominka nie da się już przestawić to late Niwka :(

to jak, co sądzicie???? help :oops: :)

Kochany NAsz Dzienniku:)

teraz troszkę o tym co będzie albo co chcemy do SSZ:

• dach- już bez zmian( nawet jakbysmy chcięli to już chu.jnia, bo przyjechał) gont Rocky rdzawo-miedziany, ma wyglądać taak:gont rocky miedz&#4.jpg
  • okna dachowe- designo R8 - czyli tak: rotoDesignoR8..jpg
  • okna niedachowe:) - nie pamiętam jak ta firma się nazywa, wiem tylko, że U<-( to takie moje" mniejsze lub równe";) ) 1,3... aaa i kolor orzech - nieodwołalnie i jeszcze, że 2-kolorowe;
  • drzwi zewnetrzne- gerda jakaś , ja cem takie:gerdaG TTplus..jpg, a B. takie- tylko z przetłoczeniami przy szybkach :gerda panelowe..jpg kolor oszywiście łorzech;
  • brama garażowa Hormann o taka:brama Hormann..jpg- kolor, rzecz jasna orzech;)

http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

Edytowane przez Niwa

i relacje sobotnio- wtorkowe:

zajechaliśmy iiiii :

schodki wejściowe:DSC02095..JPG, wspaniałe kominy- otynkowane:) DSC02050..JPG domuś od frontu- bez zmian: DSC02070..JPGgospodarścina już dostała kapelusik:D DSC02071..JPG a takie są przerywniki wentylacyjne:DSC02054..jpga tak fajowo panowie zszyli Nam płyty z ... ta taką krokwią-??? :oops:

to moja przyszła kuchnia(nad którą wylewam siódme poty właśnie:( ): w miejscu, w którym stoję ma być ten pieprzony kominekDSC02090..JPGa tu mniej więcej "na wysokości" 3-go stempla licząc od okna, w pierwszym rzędzie od mnię wyobrażam sobie wysiepke Mą wymarzoną ticią malusią:oops: DSC02091..JPGa tu pod "między oknami" wstawiłabym stół- bo kurna dzieś musi stać - a jo nie widze innego miejsca:evil:DSC02092..JPGtu będzie troszkie przestrzeni, bo nic tu nie chcę ustawiać tudzież układać :DSC02093..JPGa tu- gdzie stoje zaczynać się będzie Nasz narożnik-kanapowy a na tamtej ścianie na przeciwko mnię bedzie telewidjenje- bo przecież B.tuś będzie nieszczęśliwy jakby TV w salonomonie nie było :roll: : DSC02094..JPG

... po śladach ;)WiadomoKogo jadziem na górę- schodki trośkiem się ukruszyły :( DSC02103..JPG wyłania nam się pikny komin aż po saaame chmuuuury :o ;) :DSC02128..JPGa to już pokój południowo-wsch: DSC02129..JPG i widok z jegoż "przemyślanego" przez architekta okna :roll: DSC02131..JPGtu prawieściany w łazience:DSC02130..JPG Edytowane przez Niwa

DSC02132..JPGa w środę raniutko, bo troszkie po 6 rano :o nooooooooo/ szacun dla Dachlux :yes: /przyjechał Nasz goncik, który na razie wygląda tak: fotka nie oddaje koloru tegoż pięknego rdzawo-miedzianego :roll: blech gdyż, poniewoż ciemno już się robiło i mnie było siły co by to uchwycić ...mabey next time ;)DSC02122..JPGaaaaaaaaaaaa, jak przyjechaliśmy Bryzunia miała już częściowo kapilinder: DSC02124..JPG a taki był faaaajny zachodek słonećka:DSC02126..JPG... schodząc/wchodząc po schodeczkach widać jak już jest szyściuteńko- dzięki Naszyej Wspaniałej Ekipie:) : DSC02133..JPGa tu jużci garażyna a pod ścianką Bryza dla Bryzy ;)

DSC02135..JPG

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ola Obiecała, że mnię ufoci i taadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa: Otóż i są my dwie :p i teraz zgadywać która jest która :p - tu złapałam się pode boczek i gram paluszkiem na nosie :p :

DSC02137..JPG

pozdrawiam, jeszcze raz WSZYSTKIM BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZONKA I PAMIĘĆ i OLI, bo jest :hug:

Nadejszla wiekopomna chwiila;) zajeżdzamy w sobotę i widzimy :DSC02157..JPG taak, taaaak budyneczek gospodarczy został oficjalnie zagontowiony i wygląda już tak:DSC02191..JPG ;) :Da tak to wygląda z okienka w domciu:DSC02161..JPGtu chłopcy fajowo wyszedli, tak na trzy, czte-ryyy ;) :DSC02162..JPGa tak miał się daszek na domku:DSC02168..jpg

W niedzielę rano Niwusia pojechała z somsiadami do Słomczyna- inspiracji finansowo- pomysłowych na kuchnię poszukiwała ;) i zobaciła taki grillek - swojsko fajny:DSC02200..JPG... za taka kuchnię pan chciał 1,500zł/mbDSC02202..JPG ( w tym 150zł/szt szufladki na blumie, i ok. 4zł od zawiasów szafkowych bluma)za taki mały biały koszyczek 700/szt:oDSC02204..JPGDSC02205..JPGza stal nierdzewną 900/szt:oDSC02206..JPGnoooo i takie ceny były pośród handlarzy z okolic rejestracji ERA, a Szanowni PaństwoPodwarszawscy( nie powiem, że B.amberstwoP.iaseczyńskie;) ) zażyczyło sobie za: Edytowane przez Niwa

DSC02207..JPG2000/mb :o:o:o ... Niwusia- nie dla Nas kwitnie ananas;)[ATTACH=CONFIG]18045[/ATTACH] za takie dębowe drzwi wejściowe z lustrem weneckim pan życzy 2,900 + poszerzenie ościeżnicy 100-200 zł :roll:DSC02208..JPGhttp://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Edytowane przez Niwa