kubamzk 13.05.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 wiec mam taki problem przyszlo mi dobudowac troche metrow do istniejacego juz domu, no i fundamenty juz sa zalane od pol roku, ale te fundamenty to sa dosc plytkie bo maja 70cm glebokosci( przez nieodpowiednia osobe wylewane byly) sa one wylane do poziommu gruntu, zastanawiam sie teraz czy jak ten fundament podniose z bloczkow o te 30 cm nad poziom gruntu to czy wystarczy te 100 cm , czy proponujecie moze cos innego???? ???????? tak zeby mi mroz nie powodowal pekniec scian, prosze o pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.05.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Sa miejsca w polsce gdzie starczy 80cm sa take ze trzeba 140cm kopać. Jeżeli u Ciebie styka metr i obsypiesz ścianey na te 30cm to bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubamzk 13.05.2010 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 mieszkam w lubelskim wiec wedlug informacji z tej strony http://www.geotest.pl/poradnik_dla_budujacych/czy_budowac_przed_zima znajduje sie w II strefie przemarzania z czego wynika ze przemarzanie dochodzi do glebokosci 100cm, czy sa jeszcze jakies inne sposoby na rozwiazanie tego problemu?? bo pewnie nie jestem jedyny z takim problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.05.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 A jaki masz grunt? Jeżeli masz pod lawą grunty niesopiste czyli piaski to nie ma zagrożenia wysadzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubamzk 13.05.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 tzn ogolnie u mnie jest piach, acczkolwiek nie wiem napewno czy wszedzie na glebokosci 70 cm on jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts