Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Od mniej wiecej pol roku szukamy projektu. Chcielibysmy dom okoll 130-140m2 wraz z garazem dwustanowiskowym. Z dwoch powodow najbardziej podoba nam sie oliwka - ma naprawde prosta bryle przez co koszty sa relatywnie niskie oraz co moze wazniejsze - wjazd mamy od strony poludnia... a wiec ogrod wprost na polnocy. Czy na taka dzialke (13 arow) budowanie klasycznie oliwki ma sens? Ktos ostatnio mi proponowal aby raczej dom przy takiej dzialce ustanowic wzdluz prawej strony.... doradzicie cos?

]http://netunion.pl/~pawel/chata/rzut.jpg

Najgorsze jest to ze totalnie nie mamy szczescia do archotektow... bylismy u trzech i mamy wrazenie ze oni maja mniejsze pojecie o praktycznosci niz my... Moze zna ktos architekta z okiloc Wroclawia? Pytalem na grupie Wroclawskiej ale nikt nikogo nie polecil ;(

Pozdrawiam

Pawel

rzut..jpg

• 1 month później...
mamy ten sam problem, wjazd od południa, jednka mozęmy zlokalizowac domw głebi działki.Wtedy tos alon będzie od strony południowej z widokiem na ogród od drogi. nie wiem czy lepiej blizej drogi a salon opołudnie zachód i wtedy ogród za domem. Wtedy obawiam się cienia. Starszny wybór z tymi działkami z wjazdem od południa. Ja już od pól roku sie nie zdecydowałam na wersje usytuowania na działce. nie wiem jak ugryżć sprawe, bo od południowego wcgodu (drogi) mam najładniejszy widok na rozlewiska i lasy, od zachodu jest działka sasiednia która napewno sie kiedys zabuduje, od pólnocy pole, ale w planie pod zabudowe jednorodzinna..i sama widzisz cieżka sprawa