Gość 25.10.2001 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2001 Chcę zmodernizować (ocieplić) starą podłogę w bloku na parterze nad piwnicą, mam do dyspozycji 7cm, jakie materiały zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2002 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2002 Jakie masz wcześniej wrstwy.Jeżeli chcesz docieplić daj 2 cm styropianuu 3cm betonu b-20 i nato np płytki ceramiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAN 05.01.2002 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2002 Nie jestem budowlańcem, ale uważaj na podpowiedzi niedoszłego inżyniera budowlanego - prencika. Kolejność jest dobra, ale zamiast betonu B20 powinna być szlichta a to jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake_ 06.01.2002 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2002 Dziendobry 7 cm to w miare duzo wiec zalecam np 3 cm warstwy keramzytu lub czegos w tym stylu niz np 2 cm styropianu do tego wylewke cementowa na 3 cm no i ten jeden cm na klej do glazury + sama glazura powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 07.01.2002 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2002 Keramzyt w tym przypadku niewiele da, ma gorsze właściwości izolacyjne niż np. styropian lub wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2002 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Dziękuję prencikowi, RANowi, Snake_owi, i Alancie. Ale co wybrać keramzyt, styropian czy wełna. Czy ma być folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 18.03.2002 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 A może polistyren ekstrudowany? Ma najlepszą izolacyjnośc cieplną jest b.twardy. (jest drogi - ale gdy tylko 7 cm to chyba warto). Co na wierzchu nie wiem, może sie da położyć panele bezposrednio, ale trzeba by sie dowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts