Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Numery archiwalne

ryniu

Recommended Posts

Skuszony atrakcyjną ofertą (4,75 zł brutto za egzemplarz) zamówiłem numer archiwalny "Muratora". Ku memu ogromnemu zdumieniu listonosz kazał zapłacić przy odbiorze, UWAGA!, 15,25 zł. Na fakturze wyszczególniono pozycję "Opłaty pocztowe" w kwocie 10,50 zł (sic!), słownie: dziesięć złotych 50/100. Jeżeli, co należy założyć z dużym prawdopodobieństwem, opłaty te są identyczne w przypadku prenumeraty, mamy do czynienia z działaniem charytatywnym wydawcy (koszt egzemplarza pokrywa tylko opłaty pocztowe). :smile: Droga Redakcjo! Czy to naprawdę zachęcająca metoda do pozbycia się zalegających magazyny numerów archiwalnych? Ja się już więcej nie dam nabrać!

• 1 month później...

Wyjaśnienie Działu Sprzedaży do wypowiedzi sprzed kilku dni na temat opłat za egzemplarze archiwalne

Aktualna oferta prenumeraty Muratora zawiera dwie niezaprzeczalne korzyści dla Klientów:

- wysyłkę na koszt Wydawnictwa

- jeden egzemplarz w prezencie

Decyzję o poniesieniu opłat pocztowych w przypadku zamówienia pojedynczych egzemplarzy podejmuje Klient wybierając formę zamówienia:

- na nasz koszt realizujemy zamówienia złożone w formie wpłaty

- opłaty pocztowe doliczamy w przypadku zamówień złożonych listownie, faxem, telefonicznie lub przez internet (wysyłka za zaliczeniem pocztowym)

Opłata pocztowa w przypadku wysyłki za zaliczeniem pocztowym 1 egzemplarza Muratora wynosi (w zależności od wagi) 7,60 zł/8,30 zł. W zamian za wyższą cenę Klient otrzymuje natychmiastową wysyłkę bez konieczności wypełniania druków, realizowania wpłaty i oczekiwania na jej dotarcie do Wydawnictwa.

Wyższa niż zwykle opłata wynikała z błędu systemu za co SERDECZNIE PRZEPRASZAMY.

Zasady realizacji zamówień dostępne są w internecie http://www.murator.com.pl (prenumerata i sprzedaż wysyłkowa) oraz telefonicznie podczas przyjmowania zamówień.

• 2 weeks później...
  • 6 months później...
Ryniu - no więc wiedziony Twoim przykładem popatrzyłem ile to musiałbym zapłacić jakbym kciał by mi Redakcja posłała Muratorki do USA (jakby wyjechał na dłużej to warto conieco poczytać). Otóż wybrałem sobie 3 numerki archiwalne i jak tylko przełączyłem na Amerykę Północną, to z 5,7 zł zrobiło mi się po 17,1. Czyżby Polonia musiała płacić drożej, bo może zarabia tak jak wujek Sam. Toż to byłby "późny Gierek" (ceny hoteli inne dla zagraniczniaków). Wczytałem się w tzw. "warunki" i co z nich wyszło? Ano że na zagranicę wliczono już koszty przesyłki. Co wynika z warunków i ceny? Wychodzi na to, że ... nie da się zapakować więcej niż 1 egzemplarza do przesyłki :wink: A może twórca oprogramowania nie uwzględnił, że ktoś będzie chciał więcej niż jeden numer, ale że kogoś stać na więcej niż jeden? Mówiąc poważnie - po co dodawać koszty przesyłki skoro nie można ich poprawnie skalkulować?

Frankai, ja juz o tym pisalem. Po skontaktowaniu sie z salonem Muratora otrzymalem odpowiedz, ze dla mnie z dostarczeniem bedzie kosztowalo nie mniej niz 6 dolarow (informacja chyba z listopada). Bardzo za taka cene dziekuje. Przeciez do Litwy to naprawde tyle nie bedzie kosztowalo.

Pozdrawiam