Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

meble vox opinie

amacio

Recommended Posts

Zamierzamy kupić mebelki dla chłopca z firmy VOX. Linia Dallas. Pokoik ma byc dla 5 latka. Wygląd morski. Czy macie doświadczenia z tą firmą albo z linia Dallas ( trwałość, urazowość dla dzieci) chętnie wysłucham. A może pokoiki m"morskie" tzn. o wyglądzie kajuty statku z innych firm. Obejrzeliśmy Cape Horn z (Gotie) ale ceny nas poraziły oraz z Mazurskiej Fabryki Mebli ( cena akceptowalna jak najbardziej ale jakość wiele do życzenia ) Pozdrawiam i czekam na posty

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość iwona33
Mój syn ma meble firmy VOX ale z serii Safari i to tej starszej-teraz wygląda trochę inaczej.I w zasadzie nic złego nie mogę o nich powiedzieć.Mamy je już ok.6 lat.Instrukcje montażu były przejrzyste,same meble są trwałe-jedynie biurko ucierpiało po starciu ze śrubokrętem :D Okucia,zawiasy i prowadnice szuflad bez zarzutu pomimo siadania na nich.Jedynie klameczki są trochę zaśniedziałe ale można doczyścić.Jedynym chyba minusem jest wysokość łóżka-ma ono dużą szufladę na samym dole i dwie szuflady małe wyżej i dopiero materac.I to jest stanowczo za wysoko do siedzenia dla osoby o wzroście 170 cm-po prostu nogi zwisają i uwiera w uda obudowa.No a małe dziecko może spaść podczas snu,ale nasz syn ma już 12 lat i z tego co wiem nie robią już chyba takiej wersji łóżka z tyloma szufladami.Także w sumie mogę polecić tę firmę-przez tyle lat meble spisały się dość dobrze.

dzieki Iwonko. moją żonę zainteresowała właśnie ta wysokość łóżeczka. Mnie ono bardzo się podoba, ale żoncia twierdzi, że za wysokie i woli linie Dallas. Również dzięki za informacje co do trwałości Pozdrawiam maciek

• 3 weeks później...
Gość Radziu
Nie chciłbym robić antyreklamy dla firmy Vox, ale niestety nie mam o niej zbyt dobrej opini, a szczególnie o jej wyrobach. Kupiłem biurko dla mojego dziecka, które ma naprawdę ciekawe wzornictwo. Jednak po dwóch latach odpadły zawiasy od szafki i zaczęła schodzić okleina z wysuwanego blacika pod klawiaturę. O ile łatwo wymieniłbym taki blat, to z zawiasami jest gorzej, ponieważ wkręty mocujące zrobiły wielkie dziury w bocznej ściance (wykonanej ze zwykłej pyty wiórowej)

Nie kupiłam łóżka Vox dla 3-letniej córeczki, bo okazało się, że może na nim "siedzieć" max. 60 kg. A my lubimy poczytać Krysi przed snem - siedząc z nią na jej łóżku właśnie. Poza tym gdy ma jakieś złe sny, to czasem trzeba obok niej poleżeć, aż zaśnie. No i to na takim łóżku nie byłoby możliwe. Więc kupiliśmy zwykłe sosnowe łóżko.

Pzdr. Joasia.

• 4 years później...

Mam meble Magellan.

Pomimo, że panowie podczas montażu zachwalali jako jedne z solidniejszych tej firmy - niestety nie zachwycają mnie w użytkowaniu.

Bardzo delikatne mocowanie prowadnic szuflad. Po prostu wyłamują się ścianki boczne w miejscach gdzie wchodzą wkręty.

Nie obciążamy nadmiernie, nie szalejemy. Użytkujemy normalnie.

I co jeszcze - niszczą się listwy narożnikowe - schodzi z nich tworzywo. Nie nagminnie i być może pod wpływem przetarcia. Tego nie stwierdziłam jednoznacznie.

Pokój umeblowany wygląda ślicznie. Ale te zmiany wystąpiły w przeciągu roku.

• 1 month później...
Moje dziecko też ma serię Magellan w pokoju. Jedno, co mnie zaskoczyło to że w szerokim biurku i w szerokiej szafie szuflady nie są zrobione na całą szerokość mebla tylko ich długośc jest mniejsza. Uważam to za żenującą praktykę w tak drogich meblach. Prowadnice w szufladach dziadowskie. No i fakt, że okleina na kantach wyciera się.

Mamy łóżko 160/200 z serii "Romeo i Julia". Zamówienie złożone 03.11.2007 r. i do dziś nie jest jeszcze skończone. 2 komody o szer. 90 cm, oraz 1 szafka przy łózku. Do łózka taka dostawka ze światełkami.

Uwagi: - jedna komoda byla uszkodzona :x ,

- przy dostawce miały być dwa swiatełka. Są ale jedno nie miało kabelka :x Czekamy :x

Ładne mebelki, ale ... jaka cena taka jakość. Po prostu trzeba się z nimi (tzn. z komodami) delikatnie obchodzić. A jak otworzę szafkę nocną (jeszcze jest pusta) to przechyla mi się do przodu.

Całe szczęscie, że materac jest wygodny, ale on jest z firmy Relaks.

• 9 months później...