amacio 22.09.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Zamierzamy kupić mebelki dla chłopca z firmy VOX. Linia Dallas. Pokoik ma byc dla 5 latka. Wygląd morski. Czy macie doświadczenia z tą firmą albo z linia Dallas ( trwałość, urazowość dla dzieci) chętnie wysłucham. A może pokoiki m"morskie" tzn. o wyglądzie kajuty statku z innych firm. Obejrzeliśmy Cape Horn z (Gotie) ale ceny nas poraziły oraz z Mazurskiej Fabryki Mebli ( cena akceptowalna jak najbardziej ale jakość wiele do życzenia ) Pozdrawiam i czekam na posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość iwona33 22.09.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Mój syn ma meble firmy VOX ale z serii Safari i to tej starszej-teraz wygląda trochę inaczej.I w zasadzie nic złego nie mogę o nich powiedzieć.Mamy je już ok.6 lat.Instrukcje montażu były przejrzyste,same meble są trwałe-jedynie biurko ucierpiało po starciu ze śrubokrętem Okucia,zawiasy i prowadnice szuflad bez zarzutu pomimo siadania na nich.Jedynie klameczki są trochę zaśniedziałe ale można doczyścić.Jedynym chyba minusem jest wysokość łóżka-ma ono dużą szufladę na samym dole i dwie szuflady małe wyżej i dopiero materac.I to jest stanowczo za wysoko do siedzenia dla osoby o wzroście 170 cm-po prostu nogi zwisają i uwiera w uda obudowa.No a małe dziecko może spaść podczas snu,ale nasz syn ma już 12 lat i z tego co wiem nie robią już chyba takiej wersji łóżka z tyloma szufladami.Także w sumie mogę polecić tę firmę-przez tyle lat meble spisały się dość dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2003 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 dzieki Iwonko. moją żonę zainteresowała właśnie ta wysokość łóżeczka. Mnie ono bardzo się podoba, ale żoncia twierdzi, że za wysokie i woli linie Dallas. Również dzięki za informacje co do trwałości Pozdrawiam maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Radziu 09.10.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Nie chciłbym robić antyreklamy dla firmy Vox, ale niestety nie mam o niej zbyt dobrej opini, a szczególnie o jej wyrobach. Kupiłem biurko dla mojego dziecka, które ma naprawdę ciekawe wzornictwo. Jednak po dwóch latach odpadły zawiasy od szafki i zaczęła schodzić okleina z wysuwanego blacika pod klawiaturę. O ile łatwo wymieniłbym taki blat, to z zawiasami jest gorzej, ponieważ wkręty mocujące zrobiły wielkie dziury w bocznej ściance (wykonanej ze zwykłej pyty wiórowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 10.10.2003 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Nie kupiłam łóżka Vox dla 3-letniej córeczki, bo okazało się, że może na nim "siedzieć" max. 60 kg. A my lubimy poczytać Krysi przed snem - siedząc z nią na jej łóżku właśnie. Poza tym gdy ma jakieś złe sny, to czasem trzeba obok niej poleżeć, aż zaśnie. No i to na takim łóżku nie byłoby możliwe. Więc kupiliśmy zwykłe sosnowe łóżko.Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.10.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Joasiu....hmm..ciekawe takie łózko..co dorosły usiasc na nim nie moze, dzieki za info..powiem znajomym zeby zerknęli na to co chca kupic dla swojego syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 31.10.2007 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Czy ktos z forumowiczów ma mebe z firmy VOX? Jak z jakością, użytkowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 31.10.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Mam meble Magellan.Pomimo, że panowie podczas montażu zachwalali jako jedne z solidniejszych tej firmy - niestety nie zachwycają mnie w użytkowaniu. Bardzo delikatne mocowanie prowadnic szuflad. Po prostu wyłamują się ścianki boczne w miejscach gdzie wchodzą wkręty.Nie obciążamy nadmiernie, nie szalejemy. Użytkujemy normalnie. I co jeszcze - niszczą się listwy narożnikowe - schodzi z nich tworzywo. Nie nagminnie i być może pod wpływem przetarcia. Tego nie stwierdziłam jednoznacznie. Pokój umeblowany wygląda ślicznie. Ale te zmiany wystąpiły w przeciągu roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia70 31.10.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Mam meble vox w pokoju syna od 7 lat są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 31.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 My w sobotę chyba zamówimy do naszej sypialni z serii Romeo i Julia Dlatego jestem ciakwa Waszych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 31.10.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Aga My też mieliśmy przewijak z serii safari - kosztował masę forsy ( 8 lat temu) i bardzo szybko zaczął odłazić fornir na brzegach - ale ładne są fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 01.11.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Mam tego trochę.Na pewno lepsze od BRW.Wymagają ostrożnego obchodzenia się.Nie da się ukryć że są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 01.11.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Kiepski materiał, bardzo dużo reklamacji tych mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 23.12.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Moje dziecko też ma serię Magellan w pokoju. Jedno, co mnie zaskoczyło to że w szerokim biurku i w szerokiej szafie szuflady nie są zrobione na całą szerokość mebla tylko ich długośc jest mniejsza. Uważam to za żenującą praktykę w tak drogich meblach. Prowadnice w szufladach dziadowskie. No i fakt, że okleina na kantach wyciera się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 23.12.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Od 2 lat mam komody serii Modern. Nie mam problemu z czyszczeniem. Okleina trzyma sie dobrze. Zostały wybrane ze wzgledu na ich design. Cena wysoka lecz warta tych mebli - to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.12.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Mamy łóżko 160/200 z serii "Romeo i Julia". Zamówienie złożone 03.11.2007 r. i do dziś nie jest jeszcze skończone. 2 komody o szer. 90 cm, oraz 1 szafka przy łózku. Do łózka taka dostawka ze światełkami. Uwagi: - jedna komoda byla uszkodzona , - przy dostawce miały być dwa swiatełka. Są ale jedno nie miało kabelka Czekamy Ładne mebelki, ale ... jaka cena taka jakość. Po prostu trzeba się z nimi (tzn. z komodami) delikatnie obchodzić. A jak otworzę szafkę nocną (jeszcze jest pusta) to przechyla mi się do przodu. Całe szczęscie, że materac jest wygodny, ale on jest z firmy Relaks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 30.09.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 praktycznie jestem zdecydowany na meble Vox - czy wiecie gdzie w Warszawie lub okolicach mozna liczyc na sensowne rabaty od cen producenta? w jednym sklepie powiedzieli, ze nie ma szans i vox bardzo pilnuje by dystrybutorzy nie schodzili ponizej 3% upustu. jakie sa Wasze doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 02.10.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 W sklepach mają cennik z internetu ściągany.W Radomiu przy mnie pani sprawdzała cenę czegoś,jak ją spytałam, dlaczego cena w katalogu jest inna.Powiedziała, że ich obowiązuje cennik internetowy.Nic więcej nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 03.10.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ja mam katalog VOXa i nawet w nim sa ceny. Nie spotkalam sie ztym u innych producentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.10.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ja mam katalog VOXa i nawet w nim sa ceny. Nie spotkalam sie ztym u innych producentów... ja co roku sie spotykam w katalogach IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts