Kathi 14.05.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Mam ptaszki w naszej sypialni i wszystko byłoby cudownie, gdyby nie to, że 20.05 wstawiają mi okna. Robienie strychu (deskowanie juz przerwałam, ze względu na to , że samiczka wysiadywała jajeczka i się bała, ale montażu okien nie mogę przesuwać. Wykluły się w tym tygodniu, pewnie wtorek-środa. Ile będzie trwało karmienie? co mam zrobić? jak ona je nakarmi, jak okna będą wstawione? martwie sie...co robić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.05.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Zostaw okna otwarte. Jakoś zabezpiecz na wypadek wiatru. Co to za ptaszki? Gdybyś wiedziała, jaki to gatunek, znalazłabyś informacje, kiedy opuszczą gniazdo.Natychmiast po opuszczeniu gniazda zamknij okna, bo inaczej możesz mieć drugi lęg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathi 18.05.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 dziekuje z powodu pogody wszystko się chyba przesunie. Nie bywam nawet na budowie, boję się, że nie wyjade, wszedzie woda...jak dojade to zrobię zdjecie, może sprawdze co to za ptaszki, w każdym razie malutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 24.05.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Jak już dotrzesz na budowę sprawdzaj czy ptaszki jeszcze są i zaraz jak tylko wylecą zabezpiecz jakoś okna. Małe ptaki jak np sikory, pliszki, kopciuszki itp dosyć szybko po wykluciu wylatują z gniazda (2-3 tygodnie) a rodzice zabierają się za drugi lęg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathi 26.05.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 dziekuje wam serdecznie wczoraj odleciały maleństwa z gniazda, po dwóch dniach latania po moim domku okna już zamontowane, ale poradziły sobie tak się cieszę, niech im się dobrze wiedzie i znalazłam w encyklopedii ptaków, że to były kowaliki powodzenia maleństwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts