kurt76 14.05.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) WitamNabylem droga kupna takie drzwi, produkcja wlasna oknoplastu, konkretnie model LUBLIN. Jako, ze i tak nie mialem wyboru, gdyz sa to na dzien dzisiejszy jedyne drzwi zewnetrzne w kolorze Winchester na rynku (cena z montazem 3800, termin odbioru 6-8 tyg.),wiec proforma pytam sie o jakosc i odczucia z uzytkowania. Na druku zamowienia, ktory dzisiaj dostalem pisze, ze wspolczynnik U=2,01 chodzi o calosc, czy to dobry wynik? Okna montuje (inny producent i ekipa) na systemie kotw JB-D, czy drzwi zewnetrzne rowniez montujemy w warstwie ocieplenia? Pozdrawiam Edytowane 14 Maja 2010 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.05.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Jedyne drzwi w kolorze...JEDYNE wg Oknoplastu. Dałeś się nabrać na reklamę. Jakbyś poszukał to są też inne firmy które zrobią drzwi w kolorze Winchester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.05.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 co prawda to prawda Fin Nie tylko Oknoplast ma Winchestera czy to w oknach czy drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 14.05.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Odnosnie koloru, spotkalem tylko te i ADECO (13 tys)... wiec? A moje pozostale pytania (U?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.05.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 można je zamontować także w warstwie ocieplenia z zastosowaniem JB-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LetkaK 15.12.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witam,drzwi bardzo ładne, a jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzu 02.04.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Tez jestem ciekawa jak się sprawują ? A może paniwe zdradzą u jakich jeszcze producentów znajdę drzwi w kolorze winchester ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 02.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Praktycznie każdy duży producent który ma w ofercie kolor okien winchester wykona takie drzwi (np na profilach Veka, Schuco ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 03.04.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Też się zastanawiałem nad tymi drzwiami. W sumie jeszcze się waham. Po negocjacjach mogę kupić Adeco za 5000 zł. Sam mam zgryz, ponieważ 1200 zł to nie są jakieś wielkie pieniądze, ale panel wygląda na solidniejszy i całe drzwi lepiej się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 05.04.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Zamieszcze za pare dni zdjecia, juz z gotowa elewacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.04.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 oknoplast zaczoł robić swoje rolety na podobieństwo krispol'a wypełnienia drzwi na podobieństwo adeco jeszcze bramy pewnie zaczną robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 05.04.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) oknoplast zaczoł robić swoje rolety na podobieństwo krispol'a wypełnienia drzwi na podobieństwo adeco jeszcze bramy pewnie zaczną robić Witek oglądałem ich wypełnienia i podobieństwa nie widzę. Adeco ma 500 wzorów oknoplast kilka ( oczywiście Adeco bardziej mi się podobają ), pancerze w roletach mają zupełnie inne niż w krispolu - tak samo jest z prowadnicami. Wybacz ale nie widzę związku. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez antonin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 06.04.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witek oglądałem ich wypełnienia i podobieństwa nie widzę. Adeco ma 500 wzorów oknoplast kilka ( oczywiście Adeco bardziej mi się podobają ), pancerze w roletach mają zupełnie inne niż w krispolu - tak samo jest z prowadnicami. Wybacz ale nie widzę związku. nie wiem co oglądałeś ale ja montowalem i to i to .pancerze w roletach zupełnie inne?prowadnice inne? jeśli bys powiedział że mocowanie rolet do okna się różni to ok bo się różni .w oknoplascie przyklejasz kontowniczki a w krispolu przykrecasz listwe i wklikujesz rolete.a no i rewizja się otwieraniem różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 06.04.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) W salonie oknoplastu pokazano mi pancerz z rowkami po obu stronach " deseczek" co podobno powoduje większą sztywność, w krispolu rowki po jednej stronie, oknoplast pancerz 40 mm, krispol 39 mm. W przekroju puszki oknoplastu widziałem ślizgacz po który chodzi taśma jest wymienny a w krispolu zamocowany na stałe - w razie pęknięcia u jednego wymieniamy kawałek plastiku u drugiego całą puszkę. No i zapomniałem o najważniejszym u jednego na nawijaczu jest logo a u drugiego nie:) Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez antonin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 06.04.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 nie no prosze haha nie wiem w jakim salonie oknoplastu byłeś na mazowszu ale zmień go hahah oknoplast ma punkty co kilkanascie km wiec nie bedzie problemu! pancerz krakowa 40 a krispol 39? hahahahhahah dobrze że ci po przecinku nie podali.nie wiem również jaki przekrój puszki widziałeś ale tak dla pewności mam i z RZ RS i RN i wszystkie udało mi się wyciągnąć. logo na nawijce hmm no to rzeczywiscie jest różnica hahaha to na klamkach też maja trzeba wspomiec:)jak chcesz to możesz sobie naklejć na zwijaczu z krispola sobie naklejke najlepsze w polsce z logo!Jeśli o takich różnicach mówimy to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 06.04.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Widzisz Witek potraktowałem to z uśmiechem na ustach, ponieważ wszystkie rolety jakie widziałem ( ty montując widziałeś ich znacznie więcej ) były do siebie bardzo podobne. Napisałem tak, ponieważ zawsze ktoś zaczyna produkcję jako pierwszy a inny jako drugi. A ty zaraz piszesz "oknoplast zaczoł robić swoje rolety na podobieństwo krispol'a". Równie dobrze można napisać że portos robi na podobieństwo krispola czy tam odwrotnie ( nie wiem kto pierwszy zaczął ). Dajmy temu spokój bo zaśmiecamy;) Pozdrawiam Antoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzu 07.04.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Zamieszcze za pare dni zdjecia, juz z gotowa elewacja... Czekamy z niecierpliwością Ja dostałam wycenę z wypełnieniem adeco i jakos średni mi się usmiecha wybulić 6900 za wiejściówki :/ Mogę mieć drewniane winchester z CAL-a w cenie 3400 albo te oknoplasty .. hmm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 07.04.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Tak z ciekawości, który model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzu 07.04.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Tak z ciekawości, który model? model prawie identyczny adeco na profilu VEKA z vetrexu , ten model - http://salvinokozijnen.nl/Images/Deuren/13.jpg a cal , dąb 65mm , ten model - http://www.budus.pl/images/towary/full/cal_garbas.jpg tylko wybór już bardziej utrudniony ... a to adeco za 5000 to jaki wzór ?? Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez zuzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 08.04.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Mi się podobają z wypełnieniem INDEX. Sprawdzałem w Vertexie i one wychodziły sporo drożej niż w oknoplaście. Z kilkoma wzorami tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts