Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne PCV Oknoplastu

Recommended Posts

Witam

Nabylem droga kupna takie drzwi, produkcja wlasna oknoplastu, konkretnie model LUBLIN. Jako, ze i tak nie mialem wyboru, gdyz sa to na dzien dzisiejszy jedyne drzwi zewnetrzne w kolorze Winchester na rynku (cena z montazem 3800, termin odbioru 6-8 tyg.),wiec proforma pytam sie o jakosc i odczucia z uzytkowania.

Na druku zamowienia, ktory dzisiaj dostalem pisze, ze wspolczynnik U=2,01 chodzi o calosc, czy to dobry wynik?

Okna montuje (inny producent i ekipa) na systemie kotw JB-D, czy drzwi zewnetrzne rowniez montujemy w warstwie ocieplenia?

Pozdrawiam

Edytowane przez kurt76

• 7 months później...
  • 3 months później...
oknoplast zaczoł robić swoje rolety na podobieństwo krispol'a wypełnienia drzwi na podobieństwo adeco jeszcze bramy pewnie zaczną robić;)

Witek oglądałem ich wypełnienia i podobieństwa nie widzę. Adeco ma 500 wzorów oknoplast kilka ( oczywiście Adeco bardziej mi się podobają ), pancerze w roletach mają zupełnie inne niż w krispolu - tak samo jest z prowadnicami. Wybacz ale nie widzę związku.

Edytowane przez antonin

Witek oglądałem ich wypełnienia i podobieństwa nie widzę. Adeco ma 500 wzorów oknoplast kilka ( oczywiście Adeco bardziej mi się podobają ), pancerze w roletach mają zupełnie inne niż w krispolu - tak samo jest z prowadnicami. Wybacz ale nie widzę związku.

nie wiem co oglądałeś ale ja montowalem i to i to .pancerze w roletach zupełnie inne?prowadnice inne? jeśli bys powiedział że mocowanie rolet do okna się różni to ok bo się różni .w oknoplascie przyklejasz kontowniczki a w krispolu przykrecasz listwe i wklikujesz rolete.a no i rewizja się otwieraniem różni.

W salonie oknoplastu pokazano mi pancerz z rowkami po obu stronach " deseczek" co podobno powoduje większą sztywność, w krispolu rowki po jednej stronie, oknoplast pancerz 40 mm, krispol 39 mm. W przekroju puszki oknoplastu widziałem ślizgacz po który chodzi taśma jest wymienny a w krispolu zamocowany na stałe - w razie pęknięcia u jednego wymieniamy kawałek plastiku u drugiego całą puszkę. No i zapomniałem o najważniejszym u jednego na nawijaczu jest logo a u drugiego nie:) Edytowane przez antonin

nie no prosze :) haha

nie wiem w jakim salonie oknoplastu byłeś na mazowszu ale zmień go hahah

oknoplast ma punkty co kilkanascie km wiec nie bedzie problemu!

pancerz krakowa 40 a krispol 39? hahahahhahah dobrze że ci po przecinku nie podali.nie wiem również jaki przekrój puszki widziałeś ale tak dla pewności mam i z RZ RS i RN i wszystkie udało mi się wyciągnąć.

logo na nawijce hmm no to rzeczywiscie jest różnica hahaha to na klamkach też maja trzeba wspomiec:)jak chcesz to możesz sobie naklejć na zwijaczu z krispola sobie naklejke najlepsze w polsce z logo!Jeśli o takich różnicach mówimy to ...

Widzisz Witek potraktowałem to z uśmiechem na ustach, ponieważ wszystkie rolety jakie widziałem ( ty montując widziałeś ich znacznie więcej ) były do siebie bardzo podobne. Napisałem tak, ponieważ zawsze ktoś zaczyna produkcję jako pierwszy a inny jako drugi. A ty zaraz piszesz "oknoplast zaczoł robić swoje rolety na podobieństwo krispol'a". Równie dobrze można napisać że portos robi na podobieństwo krispola czy tam odwrotnie ( nie wiem kto pierwszy zaczął ). Dajmy temu spokój bo zaśmiecamy;) Pozdrawiam Antoni.

Zamieszcze za pare dni zdjecia, juz z gotowa elewacja...

Czekamy z niecierpliwością :)

Ja dostałam wycenę z wypełnieniem adeco i jakos średni mi się usmiecha wybulić 6900 za wiejściówki :/

Mogę mieć drewniane winchester z CAL-a w cenie 3400 albo te oknoplasty .. hmm..

Tak z ciekawości, który model?

model prawie identyczny

adeco na profilu VEKA z vetrexu , ten model - http://salvinokozijnen.nl/Images/Deuren/13.jpg

a cal , dąb 65mm , ten model - http://www.budus.pl/images/towary/full/cal_garbas.jpg

tylko wybór już bardziej utrudniony ...

a to adeco za 5000 to jaki wzór ??

Edytowane przez zuzu