zuzu 08.04.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Dotałam jeszcze jedną wycenę z Wiśniowskiego na drzwi w kolorze winchester - 4900 i chyba ostatecznie wezmę te , bo bramy też od nich bierzemy , a drewniane do mnie nie przemawiają wzór AW 011 - http://www.wisniowski.pl/lng_pl/img_php.php?imgSrc=lng_pl%2Fimages%2Fpromocje%2Fdrzwi_aw011.jpg tylko jeszcze muszę męża namówić na inny model i ciut większe przeszklenie Jak widać winchesterów do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 08.04.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Ja nadal się waham. Podobają mi się nakładkowe z adeco, ale nigdzie ich nie ma wystawkach. Dealer u którego kupiłem okna będzie montował za 3 tygodnie w mojej miejscowości więc chyba zaczekam i podjadę zobaczyć za co chcą tyle kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 09.04.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Wlasnie dzisiaj rozlecial mi sie wklad patentowy w praktycznie nieuzywanych drzwiach Oknoplastu. Przy okazji blokujac zapadki anty wlamaniowe, nie moge dostac sie do srodka..... niezly numer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzu 14.04.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Mam jeszcze szybkie pytanie - czy takie drzwi z PCV powinny otwierać się do zewnątrz czy do wewnątrz domu - jak lepiej ? Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.04.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Mam jeszcze szybkie pytanie - czy takie drzwi z PCV powinny otwierać się do zewnątrz czy do wewnątrz domu - jak lepiej ? Dzięki za odp. A częściej wchodzisz do domu czy wychodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.04.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 moim zdaniem na zewnątrzjest większa gwarancja szczelności takich drzwi w momencie silnych wiatrów - po prostu zostają dociskane a nie odpychane od ościeżnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 15.04.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ..myślę, że to w dużej mierze zależy od usytuowania schodów zewnętrznych i spocznika oraz układu wewnatrz pomieszczenia... W niektórych przypadkach przy drzwiach otwieranytch na zewnątrz , ktoś kto stoi przed drzwiami na zewnątrz, musiałby się cofnąć na niższy schodek aby drzwi się otwarły a to niesie za sobą ryzyko potknięcia. W innych przypadkach usytuowanie pomieszczeń , wiatrołapu/ganku i innych drzwi, wyklucza stwosowanie drzwi otwieranych do wewnątrz. Ale drzwi otwierane na zewnątrz są szelniejsze - to racja , nie bez podstaw na wyspach stosuje się tylko okna otwierane na zewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.04.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Nie tylko na Wyspach (bo ich okna są pożałowania godne i tylko w ten sposób zapewniają w miarę szczelność), ale i w całej Skandynawii okna otwiera się na zewnątrz. A drzwi? Argment przeciw? Jak napada śniegu, to może zaspyć drzwi i nie będą dały się otworzyć A poważnie - to jest ryzyko, że pomięrzy skrzydło a ościeżnicę wpadnie woda i przymarznie uszczelka. Tylko że przy zadaszeniu problem staje się nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 15.04.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ja bym brał do środka !wiadomo nic nie postawisz w ganku itd ale miałem przypadek że nowe drzwi klient otwierał i mu podmuch wiatru zabrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 15.04.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 A częściej wchodzisz do domu czy wychodzisz? wchodzi drzwiami ,wychodzi bramą;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts