magangs 14.05.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Chcę przy rozdzielni zamontować gniazdko, do którego w razie przerwy w dostawie prądu z sieci, można by podłączyć agregat 230V i zasilać dom. Czy ktoś może łopatologicznie napisać jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 14.05.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 w tym wątku temat poruszany i omawiany http://forum.muratordom.pl/showthread.php?42275-Prawie-wszystko-o-szeroko-rozumianej-elektryce./page48 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki9753 18.05.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Należy zastosować wyłącznik dwustronnego zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 30.05.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 zgodze się z luki9753 jeśli się planuje zasilenie całego domu to przydało by się 3fazy no i agregat w pomieszczeniu??(na dłuższą mete to się udusisz od spalin)sam robiłem nieraz i stosowałem wył dwóstronnego zasil.ale kable starałem się wypuścić nazewnątrz, w jakiejś puszce bądz zakonczone wtyczką!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts