Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Biały Krab KOMENTARZE

Recommended Posts

mam efekt ..mierny bo szybki ......

wziełam kawałek deseczki odpadu z półki w wiatrołapie ......serwetka kamea ......akryl ....i jestem szczęśliwa bo nie miałam z nią problemu ...bez bąbli ..bez rolowania przykleiła sie idealnie (nierównośc to defekt deski ..jeżeli bedzie widać na zdjęciu:) )

było dobrze ...niestety wpadła mi do ręki złota farba i miała być wokół cienka rameczka ...nie poszło z bandem kreseczka się rozmazała i jest drut kolczasty ;)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15490&d=1278082052

jakość zdjęcia ...no coż to tylko telefon :bash:

jeszcze bez złotej atrakcji obrazek idealnie pasował do klimatu wiatrołapu ..a awet bez czarnek koronki ...no i kwadrat tło za mały koronka zachodzi na deseczke ...to skucha ...do naprawienia ............zrobie nowy na bejcowanej deseczce z wieszaczkiem na klucz :)

udało mi się ujednolicić kolor obrazków w jakimś programie w którym uczyła mnie pierwszych kroków czternastoletnia córka .....:jawdrop: ale z temperaturą i tak dalej to jeszcze ....

20100702475..jpg

Edytowane przez konstancja30

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja w sprawie serwetek ;) jeżeli naprawdę przeszło Ci przez myśl, ze mogłabyś oddać jakąś serwetkę w obce ręce, to japa mi się cieszy i zdecydowanie chętnie jakiś zegareczek odkupie.

W zamian przynoszę:

http://www.allegro.pl/item1094343523_manekin_krawiecki_damski_r_38_podstawa_drewno.html

A tak na marginesie to muszę Ci się przyznać, że właśnie chyba dojrzałam do założenia swojego wątku, bo już mam rozdwojenie jaźni, remont puka do drzwi, a ja jestem niezdecydowana jak dziecko. Może jakaś życzliwa duszyczka mi pomoże...

:)

Konstancjo! Nawet nie wiesz ile ostatnio dajesz mi "pałeru" ;), sciana wyszła cudownie!!! Ja czasem mam tak szalone wizje a jak przychodzi do realizacji to... się boję że to co mi się chce nie jest w kręgach popularne i będzie powodem do gwizdów. Przez to mam cykora, że z tej maniakalnej bojaźni nie wyjdzie tak jak chciałam i wtedy dopiero będzie śmiech na sali. Dajesz mi siłę by tę część mojej osobowości wyprzeć z mojego marnego bytu:stirthepot:. Skąd żeś wzięła ten pomysł z pniem! Jest rewelacyjny! Ha i wiem co miałaś na myśli z tym okienkiem....baaardzo trafne :cool:, tak właśnie to sobie wyobraziłam. Czy zamiarujesz puścić po tym murze jakieś szwędacze pnącze?

pomysł na pień ...oczywiście inspiracja ..........przerobiona na swój użytek

( nie powiem tego głośno w domu ..ale zrobiłam za blisko ściany i przy podlewaniu kwiatów które jak uprzejmie dorsą to będą zwisać nad ścianą ....potknełam sie ...i co potknełam się i żyje :) )

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15671&d=1276343074

chciałam tak początkowo ale ten konar kasztana mi sie poniewierał ...czarował pięknem ...wię trzeba go było użyć ...myśle że powinien być bardziej wkopany ale to da sie zrobić :)

po ścianie ma pełznąć niewinnie bluszcz ........i jakieś róże sa mi potrzebne ..jedna bugenwilia wszystkiego sama nie zrobi .......

jakiekolwiek foto .....za 2 tygodnie ......jak juniorka aparat odda :)

deski i kamień..jpg

Małgoś ja wolny strzelec jestem.

Konstancjo, muszę przyznać zdolniacha jesteś jak nic, bo Tobie to lepiej wyszło niż na tej inspiracji. Ja bym go wcale bardziej nie wkopywała, teraz wygląda super. Jak przybędą roślinki to przynajmniej pod nimi nie zniknie.:)

Edytowane przez Trompe l'oeil

Małgoś, dziennika nie ma. Po co mam przywiązywać się do miejsc. Podróżowanie, choćby wirtualne... jest może bardziej pasjonujące.:)

A tu bardziej posklejane. Pierwszy raz w życiu to robię, więc detale nie są dograne - narazie.

http://www.fototube.pl/pix/img10/org/d41d83083d457328bc98806bf9124142.jpg

dziś wpadlam na pomysł żeby zrobić zegar .........w decoupage naturalnie ...

każdą godzine mialaby wyznaczac kobieta w innym stanie emocjonalnym ...radość ......złość ....smutek .......rozmarzenie .......cierpienie .....spokój....siła .......zagubienie

wiem takich stanów jest wiele ........a zdjęć wyraźnie je obrazujących .....:) zatem dziewczyny jak wam jakieś ciekawe wpadnie w ręce ...wklejajcie .......

jak ktoś zna fotografika który podjął ten temat pośrednio czy bezposrednio podrzućcie .......:)

dziś wpadlam na pomysł żeby zrobić zegar .........w decoupage naturalnie ...

każdą godzine mialaby wyznaczac kobieta w innym stanie emocjonalnym ...radość ......złość ....smutek .......rozmarzenie .......cierpienie .....spokój....siła .......zagubienie

wiem takich stanów jest wiele ........a zdjęć wyraźnie je obrazujących .....:) zatem dziewczyny jak wam jakieś ciekawe wpadnie w ręce ...wklejajcie .......

jak ktoś zna fotografika który podjął ten temat pośrednio czy bezposrednio podrzućcie .......:)

Niezmiernie trudne postawiłaś sobie zadanie. Znalezienie tylu zdjęć, podobnych do siebie stylistycznie będzie trudne, chyba że natrafisz na jakąś sesję fotograficzną. I pamietaj że masz malo miejsca, bo rozumiem że kobiety te będa oznaczaly godziny. Spróbuj najpierw wziąść 12 różnych zdjęć postaci, zrób z nich kompozycję i zobacz czy zgrają się , czy sa czytelne z daleka. I może wtedy zacznikj poszukiwania :)

Powodzenia w każdym razie życzę ja również mam projekty nad którymi pracuję od dawna, ze wzg właśnie na brak materiału :)

Konstancjo się witam :wiggle: Gdzieś Ty się taka zdolna uchowała i gdzie na to wszystko znajdujesz czas??????? Jestem pod mega wrażeniem Twojej ściany na tarasie - gratuluje pomysłu i wykonania - też by mi się przydał taki zdolniacha do mojej elewacji:cool:

Bez obaw, że na kawę jeszcze nie wpadłam - wiernie podglądam :rolleyes:

.....Znalezienie tylu zdjęć, podobnych do siebie stylistycznie będzie trudne, .........

...przypomniałam sobie jakiś oglądany program właśnie o sesji modelek ...każda miała oddać na zdjęciu smutek ....były sztuczne łzy itd ale tylko pare zdjęć miało to czego oczekiwano ........a szukając czegoś w swoich laserówkach bo już takie mam rozłozyłam na okrągłym stoliku zdjęcia kobiet ....i stąd pomysł ....

to mi się rozsypało w pomysł ..

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15766&d=1278363786

wiem że to nie łatwe ...kilka światełek ....1) film i jego postaci ..jak juz skojarze role kobiecą która utkwiła we mnie konkretnym odczuciem ..może uda dotrzec sie do konkretnego zdjęcia ...:) .....inne kobiety które pamiętamy.........albumy ...

.....Spróbuj najpierw wziąść 12 różnych zdjęć postaci, zrób z nich kompozycję i zobacz czy zgrają się , czy sa czytelne z daleka. I może wtedy zacznikj poszukiwania :)

Powodzenia w każdym razie życzę ja również mam projekty nad którymi pracuję od dawna, ze wzg właśnie na brak materiału :)

Kasiu ...nawet nie próbuje porównywać ...moje zapędy to przygoda ...ty masz to coś talentem nazywane :)

[/url]

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15838&d=1278429625

to zestaaiwnie to pierwszy zbiór który powstał ........odbiega troche od zamysłu :) temat kkobieta zostaje :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15837&d=1278429613

tu przerobione na stare zdjęcie

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15839&d=1278429634

tu ze zdjętym kolorem .......

czyli wirzchołek góry lodowej .......jakiś jest

5zegarowe babki 3&#.jpg

4zegarowe babki 3&#.jpg

6zegarowe babki 3&#.jpg

a te kobiety coś w sobie maja na tych zdjęciach ...:)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15770&d=1278368480

energia i niegrzeczna niewinność

kobieta u progu macierzyństwa ...i matka pędząca

kobieta tajemnicza

kobieta zamyślona

i kobiety szczęśliwa

kobieta która mówi i kobieta która słucha

subtelność baletnicy i wdzięk zmęczenia

wyrafinowana dama i kobietka szykowna

wszystkie siedzą grzecznie na tablicy i czekają :)

rozsypane godzin&#.jpg

Kicikici witam :) .......podglądaczko ...:)

mojej elewacji też jeszcze nie ma ......a wiem bardzo konkretnie jak ma wyglądać .i podejrzewam że gdybym ją sama zrobiła byłoby mega nieprofesjonalna ale taka jak chcem .......tak bowiem powstała ściana przy tarasie (a już ten diament jako ostatnia warstwa dobił mi tate i małża a oni są jednak przyzwyczajeni do moich pomysłów......)

podobno stanowie zagrożenie dla zdrowia psychicznego każdego potencjalnego murarza :).......

czas .......nie mam go .....zarywam noce i ......weekendy ........