Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Biały Krab KOMENTARZE

Recommended Posts

co do róż Leonardo nie dziwię się, że poddałaś się jej urokowi...samo ją niedawno kupiłam...jak tylko weszłam i ją zobaczyłam to wiedziałam, że muszę ją mieć!

garaż? super ściana, dodatkowe pomieszczenie ...ma coś w sobie!

a za blog podziwiam! ja niestety nie umiem tak dosłownie, pięknie ubierać swych słów....będę podczytywać;)

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć Koni :D

Witam się serdecznie w ten słoneczny poranek ...

Podziwiam Twoje dzieła i gratuluję serdecznie , bo to co tworzysz jest piękne... nie mogę się doczekać efektu końcowego wyglądu manekina, a tymczasem zapraszam Cię do mnie słowami w Twoim stylu...zobacz co robiłam dzięki Tobie u siebie z dedykacją dla Ciebie...;) :hug:

Karolka ..byłam ...półeczki są śliczne ....bardzo klimatycznie to wygląda ...

dziekuje za gratulacje i uznanie tym milsze że szczere :) i od osoby która tworzy tak spójne stylistyczne i klimatyczne wnętrza ...użyć inspiracji tak aby zaistniały własnym życiem w swoim pomieszczeniu trzeba ...umieć ...umiesz i podziwiam ten niezwykły dar :)

Aka Leonardo w ogrodzie to musi być radość ...a do podczytywania i nie tylko zapraszam ...

wierze że jak juz zabiore sie za swoje rosarium to będę miała w tobie nauczycielkę i wsparcie :)

Edytowane przez konstancja30

Wiesz, mi się ten garaż podoba. Grube na pół metra ściany to dla mnie zaleta - wchodziłaś tam jak temperatury w kraju zwariowały i mieliśmy po 40oC w cieniu? Założę się że tam był chłodek przyjemny. Lifting ściany na 5, piękna szarość i piękne białe kwiaty.

Walczysz jeszcze o ścianę co wygląda jak bardzo stara, zagrzybiona? Bo tak sobie o Tobie myślałam i mi się przypomniało coś co z pamięci wyrzuciłam (złe rzeczy to zawsze człek wyrzuca, czy to szafa czy pamięć). W starym domu był grzyb. I tegoż grzyba zwalczaliśmy różnymi preparatami grzybobójczymi, z których każdy działała tylko powierzchniowo i krótko i każdy capił jak domestos. I farba w miejscu stosowania tych preparatów łuszczyła się, zmieniała kolor, zupełnie nieregularnie. Nas to dobijało - Ty chyba takiego efektu pragniesz. Może spróbuj przetrzeć miejscami tę próbną ściankę z kartongipsu domestosem czy innym preparatem z chlorem? Te na grzyba są z reguły w sprayu, psikasz, czekasz i zmywasz ciepłą wodą. Może by domestos dał podobny efekt.

Jak się Felicja miewa?

Felicja schnie po drugim gipsowaniu ...niestety fakt że lata młodoci spędziła w salonie sunii ślubnych wpłynął na niekorzyść jej powierzchni ...a do decou musi te powierzchnię miec gładką ...pomimo sterania ;)..mam nadzieję ostatni bo cierpliwość nie jest moją mocna stroną :)...a resztki straciłam przekopując papiery w poszukiwaniu odpowiedniego kwiatu ......zgroza ...

zagrzybiała ściana ........tu poprzestane na tym co udało mi sie uzyskać tj taki trójkolorowy tynk ...do tego dam werniks ...tylko kolory lekko zaostrze tzn szary dojść ma do antracytu ...to jednak odległa przyszłość ...łazienka kąpielowa poczeka ...osiągneliśmy zenit wściekłości w tzw garderobie ...małż własnie siedzi i projektuje zabudowe ...oby złość nie przeszła ..bo stare szafy zupełnie tam nie pasują ...dużo mebli małlo miejsca ...a ma być odwrotnie ...

Konstancjo - gratuluję stworzenia bloga :) ... byłam, widziałam ...

Felicja już mi się podoba bardzo :) (na zdjęciu z mężem ) mimo, że nie ma żadnych wzorów to na tym zdjęciu - boooosko to wygląda !

Widziałam też Twoją małą fotkę - fajna kobitka z Ciebie !!! :yes::yes::yes::yes:

Pozdrawiam gorąco :)

jak spojrzałam na szaro-gipsową Felicje ...przyznam gdzieś przeszło mi przez myśl ...oby to najlepsze z jej wcieleń nie było ....;)

:rolleyes: za komplementa dziękuje ....chciałam się zawstydzić ale buźki odpowiedniej nie ma ...??? ....a była ...pewnie bez kawy nie wiedze ...no to zawstydzam siem ..:)

dziś słoneczko od rana ...coś trzeba z tym zrobić ...oby to nie wróciło szybko

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=18296&d=1280647540

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=18297&d=1280647542

IMG_8252..jpg

IMG_8255..JPG

Taca mnie powaliła a ukwiecona ściana garażowa dokończyła dzieła... Rozwijasz się w zastraszającym tempie Izo... naprawdę wspaniale. :cool:Dziękuję za ofertę współlokatorki, napewno nie nadwyrężę Twojej uprzejmości :).

Ja dziś znów na krótko, ponieważ jestem w trakcie malowania kuchni a do netu wpadłam na chwilę spełnić zachciankę ogrodniczą i zakupić 12 sadzonek róży czarodziejki...no nie mogłam się oprzeć.:oops: Do decou wrócę jesienią jak w ogrodzie będzie mniej pracy.

A tak obrasta mój rdeścik pergolkę przy bramce

http://www.fototube.pl/pix/img2/org/d41d8aefe913552d0bd86cad18f7aed2.jpg

już niedługo ten murek będzie obłożony szaro-grafitowym kamieniem...

Edytowane przez Trompe l'oeil

Trompe i'oeil ciesze się z twoich nowych różyczek ... i z wizyty :) a rdeścik ...no nabiera listków ...a zobaczysz jak wybije w przyszłym roku jak korzenie będą mocniejsze ...mój winobluszcz w tym roku już ok 2 metrów strzelił ...ale niestety hortensja pn,aca nie zniosła dobrze pory deszczowej...poczekam ...może odbije wiosna ..z roslinkami nigdy nic nie wiadomo:)...czekam na kolejne wizyty :)

Leniwa ...rozumiem, że wróciłaś ..no to kochanie w realu poprosze :) ...

Sielsko-anielsko...

Szkodnik ma dobry gust, powinnaś się cieszyć - o czym Ci już pisałam :) I jeszcze za decou się łapie w dobie wirtualnych randem i plotek za na GG zamiast na ławce pod blokiem. Skarb - dziewczyna! To apropos sekretarzyka :)

A jakie ogóry piękne!

Niech mąż działa, mojego to zawsze trudno zagonić do takich rzeczy.

Hm, dobrze że Felci gips starcza a nie wymaga beczki botoxu :)

szkodnik ...na wirtualne nie ma szans ...bo mamcik kompa przejeła ...tak sie blogowaniem bawi :) ....ojciec teleinformatyk ...no patologia w domu :jawdrop:

na trzepak też bo ja psychoterapie trzepakową od 2 roku życia jej prowadze ...i z pełnym sukcesem ...ale bez randek to sądząc po tym młodym człowieku co to był skłonny mi dziś zełgać ze po zeszyt przyszedł ....tak go zaskoczyło że ja drzwi otworzyłam ...to pewnie nie da rady ...i tu mam znów zaszczytne drugie miejsce ...tatuś ma pierwsze ...nie radzi sobie z tym ...

Felicja gips spija ...a botox to najwyższa pora na mnie :) ....

żeby nie było, że tylko siedze z głową w chmurach i ogórki wcinam ....to prosze ...reinkarnacja sekretarzyka ...prawie mojego :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=18929&d=1281093792

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=18927&d=1281093779

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=18925&d=1281093774

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=18926&d=1281093777

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=18928&d=1281093782

jeszcze napis będzie "My secret live" ...ale to sekrety juniorki będzie przechowywać ...znalazłam stary chlebak ...chlebaka nie będzie chciała ...nie ?????

IMG_8504..jpg

IMG_8506..JPG

IMG_8498..JPG

IMG_8459..JPG

3 etapy..jpg