Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Biały Krab KOMENTARZE

Recommended Posts

Długi weekend upływa w słoneczku ........i w pracy

mam pierwsze efekty wiatrołapu..........fotorelacja wieczorem ...

mam kolejny parapet .......tamten okazał sie za wąski ...a tam mają stanąć hortensje...latarenki ...których jeszcze nie mam

Edytowane przez konstancja30

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Konstancjo ależ napiecie Budujesz! Dawaj zdjęcia!!!:yes:

Stare drzwi i inne drewniane elementy to ryzykowna sprawa ale.. ja będę swoje grubo smarować preparatami na korniki i inne cholerstwa i potem zawijać to w folię na długie tygodnie, potem powtórka no i dopiero wniosę je do domu;) Chciałam mieć ścianę w sypialni z rozbiórkowych starych dech, juz kilka na próbę miałam przymocowanych, zdrowy rozsądek wygrał i zamontowaliśmy nowe, które opalilismy, efekt nie taki ale krew by mnie zalewała jakbym słyszała jak korniki po nocach żrą mój dom...drzwiom i starym meblom nie odpuszczę, muszę je mieć u siebie w domu:D

Padam na p............

Anetko .....napięcie jak na rybach normalnie bo wydaje mi się że nie ma czego fotografowac jednak .........jesteśmy w połowie drogi a wydawałoby sie ..cóż to jest ...4 no moze troche wiecej m2 .....cofnełam się w czasie bo musiała zrobić kolejny parapet ....tamten okazał sie za wąski :bash:i dzień z głowy bejcowanie ..czekanie ...bielenie ...czekanie .....olejowanie .......czekanie ...........oprawianie .........czekanie ..czekanie ...czekanie (gips nieznośny nie schnie)

słowem 2 dni pracy i nic nie widać ....popatrz Anetko sama ......masakra nicowa

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=12751&d=1275768332

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=12752&d=1275768335

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=12753&d=1275768337

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=12754&d=1275768340

parapet nr2 ...sciana nie wygląda ..ale jest prosta :)

wklejam tu nie na wątku bo to fragment ...i typowo roboczy bajzel

dam fotke Norkowych drzwi, które odczyściłam, na szczęście to wewnętrzne drzwi więc się uratowały (te od garażu niestety padły ......a konkretnie rozpadły się...od dołu ..wiedziałam że ta zieleń to nic dobrego :) ) ......mają one zaistnieć w łazience kąpielowej z wieszaczkami na ręczniczki i szlafroczki (sama łazienka nie wiem kiedy .....finansowo leżem .....a poza drzwiami mam tylko sprzęt biały na szczęście Retro Hybnera więc pozostaje w klimacie )........yhm drzwi są cięzkie na naszym ytongu nie moga wisieć ze swoja waga ...będą oparte ??? ...nie wiem musze coś wykombinować

IMG_7161..jpg

IMG_7162..JPG

IMG_7159..JPG

IMG_7158..JPG

Niesamowity jest ten projekt ogrodu! Naprawdę pasuje idealnie do Twojej ściany płaczu...hmm teraz to może stać się ona niezłym atutem Twojego ogrodu!! No cóż mogę powiedzieć na temat wnętrzarskich inspiracji...wszystko mi się podoba i jak pomyślę o przyszłych remontach to mam plan gotowy. Hmm, idę do garażu malować moją dębową komodę do łazienki...składa się jedynie z 16 szuflad, więc niezły będzie z niej dziwoląg :yes:

Witam Iwuś :)

ściana awansowała ...teraz nazywamy ją "klimatyczą " ...no po 30 latach (jako dziecko tu zamieszkałam ) odkryłam w niej klimat a w obliczu ostatnich upałów dający wytchnienie i możliwość przetrwania cień ....i ...chłodek ...a jak hortensja jeszcze zacznie tam działać to nawet może ja pokocham ;)

twója inspiracja "tajemniczy ogród " to marzenie każdej dziewczynki a dla mojego ugoru nadzieja :) pozwolę sobie ją wkleić tak dla pokrzepienia :) serca

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13524&d=1276436675

nie wiem Iwuś gdzie ty ją znalazłaś ale wielkie ci za nia dzięki :hug:

a to moje znalezisko ....też ładne ...i dla odmiany troche za steryne ;)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13525&d=1276436900

płotu wystarczy .......mam 100 metrów do zorganizowania ...pomysłów jak widać też ci mam ...hmmm..za kasa trzeba się rozejrzeć

ściana ogrodzeni&#97.jpg

drewniane belki &#10.jpg

demolka na tarasie a konkretnie to przy tarasie .....będzie cegła ...szara biel (nie wiem chyba stworzyłam kolor ;))

nawiasem mówiąc czyszczenie cegieł poszło szybko ....malżowi bo ja ręcznie szczotą drucianą spaliłam troche kalorii :)

IMG_7269..jpg

IMG_7271..JPG

Iwuś z szacunku dla uczuć estetycznych tych którzy mnie odwiedzają z prezentowaniem ugoru musze przyhamować ;) to naprawde dzika przyroda ....w końcu ludzie rachunki zaczną mi przysyłać za negatywne wrażenia i konieczna psychoterapie :confused: ...oczywiście jak skończe z demolką i osiągnę to co chcem na tarasie ...fotki będą ..na razie pracuje pomimo zimna ...

marze o róży jakiegokolwiek koloru ...wyje pod każdym płotem jak tylko zobacze ....i w donicy bo w donicy ale postanowiłam mieć (oczywiście ten biały szkodnik pewnie zaraz zacznie dokuczać ale zaopatrze się w chemie na gadzine ...trudno ekologicznie próbowałam i straciłam drzewko:jawdrop:)

Kupiłam dzis czerwcowy numer "Ogrodów" a tam między innymi artykuł "Z odrobiną patyny " i kilka stron jak na przestrzeni kilku epok celowo podkreślano wątek upływu czasu i tajemnicy w ogrodach własnie :) .......tajemnicze ogrody a w nich malownicze drzewa....domki mauretańskie ....sztuczne ruiny .....groty....akwedukty...gołębniki....monumenty ....mostki..."wszystko po to, by na przechadzce podążać w jakimś celu, a osiągnąwszy go, oddać się romantycznym rozważaniom "........i ja tak chcem :) ..........a że przestrzeń niewielka to program minimum .... ale kierunek obrany :)

"można ..............zbudować pergolę z cegły......, ...............Budowle te nie moga stac na gołym trawniku. Niech rośliny zagarniaja je i przykrywają .........ogrodowe placyki, murki, tarasy ......nie powinny błyszczeć kafelkami ........zdecydujmy sie raczej na ...........ladnie starzejący się piaskowiec, cegłę, łamany polny kamień lub szare betonowe płyty. .....................miłym i pasującym ...........elementem bywa stara pompa lub studnia ... ."

zacytowałam za autorką (red. Małgorzata Łączyńska ) bo ja maaammmm studnie :wave: i cegłe i piaskowiec stary bardzo stary moja Norka była na podmurówce z piaskowca (a ona sama była z początku wieku ruina jedna :) ) i wreszcie mnie to cieszy ...uprzdzam Iwuś studnia nie nadaje sie do sesji zdjęciowej na dzień dzisiejszy ......jest na granicy 4 działek (w tym mojej) ale jest .......

i tak ........bez wysepki nad strumyczkiem i świątyni dumania rozmarzylam się .......

a wkleje bo mnie ujął pomysł i wykonanie (tez "Ogrody" ) ......stworzono miejsce do biesiadowania prawie na granicy działek a niezbędne trochę prywatności zapewniono , stawiając stylizowany na ruiny ceglany murek (1,5 m od granicy działek).

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=13702&d=1276540553

fot. Leszek Jampolski

altana przy prow&#105.jpg

Lutajko i tak mi się marzy aby jak najwięcej z tego mnie inspiruje oddać w realizacjach i cieszą mnie małe jak na chwile obecną ale jednak sukcesy :)

Kasiorku te tajemnicze ..troche "nie uczesane " ogrody to duża radośc dla mnie ...okazuje sie że mój ugor ma w tym kierunku potencjał a ja możliwości dzieki porozbiórkowym ...teraz powiem skarbom ..........

tyle że poza małymi pozytywami moja działeczka ma pare problemów ...nierówny teren ...ogrodzenie .......bunkier garaż , do zburzenia którego chyba musze sie zaprzyjaźnić z grupami terrorystycznymi .......bo juz 3 ekipa zdezerterowała na widok tregr w dachu i mocy betonu .........tajemniczości ci u mnie pod dostatkiem :D

Konstancjo - dziś dopiero miałam chwilkę czasu - zajrzałam do Ciebie i ... padłam :jawdrop: ... jakież Ty cuda tu pokazujesz ... !!! Wnętrza, ogrody no i przede wszystkim kopyta - wszystko - dokładnie wszystko całkowicie w klimacie, jaki uwielbiam :yes:

... A ta ceglana ściana - boska ale ja to patrzę ze swojego punktu widzenia - wokół mnie tylko zieleń i zieleń :rolleyes:

Pozdrawiam :D

Moje widzenie ....kończy się w ..punkcie ściany :D już za 2 lata zielonej (i pomarańczowo-czerwonej jesienią)..........

Witam :) i bardzo się ciesze z odwiedzin :D

nie pozbierałam się jeszcze po spacerku u ciebie :) kobieto o dumnym spojrzeniu spode cypilindra ;)

ty to masz być z czego dumna .......nie będę wymieniać wszystkiego ...ale że wspome ...manekin !!!! lampa obok niego !!!!! szafa !!!!! a mariaż stołu z krzesłami to już koniec dla mojego spokoju ...

i cynówki z Voxa też miłuje ....platonicznie jak narazie ..ale mam dla nich miejsce :)

przecież ja teraz w depreche zapadne tak że nikt i żadnego kalibru prochami mnie z tego nie wyciągnie ...bo w jednym miałaś racje ...tak klimaty te same ....jeden drobny szczegół u ciebie w realu ..u mnie w marzeniach ...

ale dąże ...........i mam nadzieje dopiąć swego :)

Dopniesz, dopniesz :yes: jestem tego pewna :D wiać, że konsekwentna babeczka z Ciebie jest ! i basta ! W każdym razie - trzymam kciuki :yes:

a poza tym - przy Twoim poczuciu humoru - deprecha Ci na pewno nie grozi :D

a jak znajdziesz gdzieś te kopyta - błagam- daj znać bo ja też wszędzie szuuuuukam (i vice versa)

Kopyta ....które jak u Kasiorka doczytałam prawidłami się zwą ( ja wnuczka szewca powinnam to wiedzieć ........hmmmm:confused:) w piwnicy ciotuni zdematerializowały się ...ale mam pomysł .......realizacja w czasie urlopu i jak mnie wsadzą jednak do psychiatryka ..dziewczyny ślijcie paczki :):bye:

...zamierzam bowiem zorganizować turystykę szlakiem kieleckich zakładów szewskich .........i tam takie kopyta vel prawidła wynorać ...:D mam nadzieje że misja zakończy się jakimś prawidłem do przyzdobienia a nie kopytem ...po głowie ;)

doniesienia o efektach będą ......

cegła na tarasie prawie oczyszczona ...i jestem pewna że murarz był na bani ....albo to technika falami .......bo lini prostej tam w żadnym rzędzie nie stwierdziłam