tomek 1981 14.05.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Czy ktos mi doradzi na temat pieca drew-met mj2,mam znajomych co pala takim piecykiem i bardzo sobie chwala palisz czym chcesz a w piecu az chuczy temperature osiaga bardzo szybko,prosty tradycyjny piec,Mam pow 160m2 w tym podlogowki 50m2 16grzejnikow i 2suszarki w lazienkach.Myslalem nad defro optima komfort plus lub taki tradycyjny.Bardzo prosze o porade z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 16.05.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Nie sądzę, żeby w dolniaku spalalać byle co. Twoje posty brzmią, jak reklama tych kotłów,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek 1981 16.05.2010 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Mysle ze nie masz na mysli paleniem butami bo taki piec by nie dawal takiej satysfakcji ja drzewo czy wegiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 17.05.2010 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 (edytowane) Do spalania drewna, masz kotły pracujące na tzw holz gas. Jak chcesz spalać wszystko to kup sobie "śmieciaka" tam nie ma znaczenia sposób spalania, sprawność, rodzaj paliwa, stałopalność. Dziwią mnie producenci tzw kotłów na "wszystko" , kiedy wreszcie zrozumieją, że każdy rodzaj kotła (typ) jest praktycznie przystosowany do danego rodzaju paliwa + paliwo zastępcze. Edytowane 17 Maja 2010 przez Grzesiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 17.05.2010 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Mysle ze nie masz na mysli paleniem butami bo taki piec by nie dawal takiej satysfakcji ja drzewo czy wegiel. Osobiście znam ludzi, którzy palą w takim kotle np. ściankami materiałowymi, a jakie przy tym walory zapachowe w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 18.12.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Od niedawna mam piec z drew-metu - Kocioł MJ-1NMw zasadzie jedynym plusem dla mnie na tą chwilę to że mogłem go zgodnie z przepisami zainstalować w zamkniętym obiegu. oprócz tego ,,certyfikatu" którym się firma chwali nie zauważyłem plusów kotła. Może ktoś z użytkowników forum posiada taki piec i ma lepsze doświadczenia???Proszę o porady co poprawić żeby to mniej węgla spalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts