Castaway 30.07.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 A ja wiem czy gnam....."little by little" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mz_100 04.08.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Castaway, wylałem u siebie taką posadzkę około 10 dni temu i pojawiły mi się jakby pechęrzyki powietrza nad rurami podłogówki. Inaczej mówiąc, na przynajmniej połowie podłogi widzę trasę ogrzewania podłogowego. Może to nie byłoby w tym niczego złego, ale ta "trasa" jest wyższa od reszty podłogi o milimetr czy dwa - czyli czuć to palcami. Czy u Ciebie coś takiego wystąpiło? Mój kierownik budowy jest oburzony i żąda ekspertyzy, że tak może być. Wykonawca mówi, że niepotrzebnie robi hałas, bo to się zgubi pod deskami, płytkami itp. Co sądzisz? Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez mz_100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 05.08.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) Hej, Tak jak pisałem u mnie prawie wszystko poszło na równo....rurki wyszły na wierzch nieznacznie tylko w miejscach gdzie zostawiłem otulinę na rurach. Najgorzej było przy wyjściu z rozdzielacza bo tam miałem jakieś 0,5mm różnicy...i to ma znaczenie na późniejszym etapie układania kafli. Tak na pierwszy rzut oka to mnie się wydaje - zakładając prawidłowe umocowanie podłogówki do styropianu lub chudziaka- , że ktoś chciał zaoszczędzić na materiale i po rozprowadzeniu posadzki i wyschnięciu okazało się, że surowca było mało. A może materiału było dosyć tylko znalazł sobie ujście i popłynął pod styropian ale to zauważysz na poziomnicy. Generalnie Lafarge zaleca min. grubość warstwy nad przewodami grzewczymi 15mm do 20mm zatem nie chcąc Ci psuć humoru powiem - Posłuchaj kierownika bo coś jest spaprane i muszą Ci to poprawić. Pomierz dobrze poziomy bo u mnie w jednym pomieszczeniu firmie która to wylewała już się chyba nie chciało sztangować i rozprowadzać co skończyło się szlifowaniem 1,5 m2. I poczytaj o tej wylewce na http://www.lafarge-beton.pl/doc/Poradnik_Agilia_Sols_A.pdf tam masz wszystko opisane. Powodzenia i informuj o postępach. Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez Castaway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 18.10.2010 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 I jak się sprawuje wylewka Castaway? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 18.10.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Póki co bardzo dobrze w mojej subiektywnej ocenie. Bezwładność podłogówki przy zmianie temperatury o 2-4 st. na plus oceniam na 30-45 min. Wczoraj rano wyłączyłem grzanie zupełnie i spokojnie do późnych godzin popołudniowych miałem w domu ciepło, a dzieciaki jak zwykle bawiły się na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 18.10.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Póki co bardzo dobrze w mojej subiektywnej ocenie. Bezwładność podłogówki przy zmianie temperatury o 2-4 st. na plus oceniam na 30-45 min. Wczoraj rano wyłączyłem grzanie zupełnie i spokojnie do późnych godzin popołudniowych miałem w domu ciepło, a dzieciaki jak zwykle bawiły się na podłodze. czyli bezwładność nie zostaął zlikwidowana tak jak sie możńa było spodziewać. A jak sama wylewka? Czy pęka? Jak sie zachowują na niej okładziny typu, ceramika, drewno czy panele podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 18.10.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 (edytowane) Bezwładność na poziomie 30-45min uważam za niską i nie spodziewałbym się, że może być niższa. Nie wiem jak to jest w porównaniu z tradycyjną wylewką więc nie mam punktu odniesienia. Wiem jedno, że podłoga równomiernie oddaje bardzo przyjemne ciepło wraz ze wzrostem temperatury, więc nie jest tak że nagle buch i parzy w stopy i nie jest też tak, że po wyłączeniu ogrzewania od razu robi się zimno. Więc powiem krótko - spełnia moje oczekiwania. Wylewka nie pękała. Co do zachowania się okładzin to sprecyzuj pytanie. Edytowane 18 Października 2010 przez Castaway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 19.10.2010 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 ............................Co do zachowania się okładzin to sprecyzuj pytanie. jakie masz wykończenie podłóg. Jak one się sprawują pomimo braku dylatacji. Pękaja czy nie? Jesli użyłeś wykończenie podłóg drewnianych to czy czasem się nie rozsychają i czym kleiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 19.10.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Tam gdzie mam podłogówkę(cały parter i łazienka na poddaszu), mam ceramikę i pomimo braku dylatacji pęknięć nie widzę. Tam gdzie nie mam podłogówki (czyli cała powierzchnia poddasza) mam deskę i nic się specjalnego nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 22.10.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 U mnie wczoraj wylano Agilie poszło szybko i sprawnie, majster z ciekawoscia podziwial robote i wspominal jak to sie kiedys latalo z wiadrami i taczkami Cenowo wyszlo niewiele więcej niż z mixokreta, czas wykonania (rozlanie + "maczanie kija") dla 2 kondygnacji razem ok 160m podlog = 1h Grubosc rozna, srednia wyszla 5 czy 5.5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 25.10.2010 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 U mnie wczoraj wylano Agilie poszło szybko i sprawnie, majster z ciekawoscia podziwial robote i wspominal jak to sie kiedys latalo z wiadrami i taczkami Cenowo wyszlo niewiele więcej niż z mixokreta, czas wykonania (rozlanie + "maczanie kija") dla 2 kondygnacji razem ok 160m podlog = 1h Grubosc rozna, srednia wyszla 5 czy 5.5 cm.I bedziesz ją teraz wygrzewał ( po utwradzeniu) jak zwykła wylewkę czy zostawisz do samego wyschnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 30.10.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 na stronie Lafarge sa wszystkie niezbedne materialy, ja zrobie tak:- 4 dni przy zamknietych oknach wylewka wiazala (wg producenta wystarcza 2 dni)- teraz sa otwarte okna- po swietach odpalam piec i bede powoli wygrzewal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 23.12.2010 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Jak się Wam sparwuje Agilia? Co dajecie na wykończenei i jakich klejów używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 23.12.2010 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Tam gdzie mam podłogówkę(cały parter i łazienka na poddaszu), mam ceramikę i pomimo braku dylatacji pęknięć nie widzę. Tam gdzie nie mam podłogówki (czyli cała powierzchnia poddasza) mam deskę i nic się specjalnego nie dzieje. Jakich klejów użyłeś? Podobno są jakieś specjalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.03.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 podniosę temat może ktoś jeszcze napisze jak się sprawuje ta wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_L 19.07.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam serdecznie Ja również zamierzam wykonać wylewki Ailią, niestety ekipa, która miała byc 18, zawaliła termin, przesunęła go na 20 i tu znowu fiasko, ostatni termin jaki mi zaproponowano to poczatek nastepnego miesiąca. Jako wyjasnienie dodam, ze z firmą Lafarge kontaktowałem sie miesiąc temu i ustalałem terminy, uzyskujac informację, zebym zadzwonił tydzień przed terminem wylania to wówczas domówimy szczegóły. Czas mija a wylewek nie ma, wykonałem całą serię telefonów a efektów brak. Nie wspomne o tym, że zostały juz wczesniej ustalone terminy z ekipami od późniejszych prac. Nie wiem czy to pech czy norma w Lafarge. Pozdrawiam: Radek_L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 25.07.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Trudno powiedzeć. Ja problemu nie miałem, zadzwoniłem, przyjechali raz, obliczyli, przyjechali drugi raz i wylali. Wszystko w terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 06.05.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ponieważ zastanawiam się nad tego typu wylewka to bardzo proszę o opinię. jak się sprawują wylewki anhydrytowe? Czy obawiać się nadmiaru wilgoci (która może się pojawić np. przy pęknięciu rury)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 12.05.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 12.05.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Trudno powiedzeć. Ja problemu nie miałem, zadzwoniłem, przyjechali raz, obliczyli, przyjechali drugi raz i wylali. Wszystko w terminie. U mnie dokładnie tak samo:dwie wizyty i po sprawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts