Rackk 15.05.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam. Kilka dni temu wykonałem wykop pod dom, który ma byc podpiwniczony. Około 1,8m poniżej terenu. Nie ma wody gruntowej natomiast po jakimś metrze piasku pojawiła się glina. W związku z tym, że jest to glina - nie wsiąka w nią woda z opadów. I w tym właśnie tkwi problem. Ostatnie dni były deszczowe i po odpompowaniu wody z wykopu pozostała warstwa ok. 10cm uplastycznionej gliny. Do rzędnej spodu ław pozostało jeszcze 20cm do wybrania. Murarz chce poczekac, aż wykop obeschnie. Jednak nie wiem czy to możliwe przy takiej pogodzie i w ten sposób co parę dni będę pompował wodę z dna wykopu i czekał słoneczne lato, które ma przyjśc w sierpniu Smile Może jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.05.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Ale na co liczysz ze forumowicze namowia murarza na robotę? Co zrobic z tego co piszesz wiesz, wiec jeżeli tylko na glowe nie leje ja bym pompowal wode wybrał to co należy i zalewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts