racer 15.05.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Mam stary komputer, którego nie chce wywalać, ale też chce zostawić na nim wszystkie dane z których będę korzystał. Mam zamiar pozbyć się dużego monitora, ale podłączyć PC pod laptoka, żeby na jego ekranie pokazywał się obraz z PC. Wykonalne?? Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 15.05.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Odpowiem na szybko, tak tylko hasłowo, może doczytasz dalej. Komputery trzeba połączyć siecią. Na PC musisz udostępnić zdalny pulpit (Remote Desktop), wtedy będziesz mógł po nim szperać bez monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 16.05.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Wersja dwa. Zaczynasz jak wyżej, a potem zamiast / oprócz zdalnego pulpitu udostepniasz wszystkie dyski. Wtedy dane ze starego widzisz i obrabiasz na notebooku, ale nie wykorzystasz większości softu ze starego. Rozwiązania te nie wykluczają się a uzupełniają.ps, podobnie jak poprzednik założyłem, że na obu jest windows. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.05.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Mam stary komputer, którego nie chce wywalać, ale też chce zostawić na nim wszystkie dane z których będę korzystał. Mam zamiar pozbyć się dużego monitora, ale podłączyć PC pod laptoka, żeby na jego ekranie pokazywał się obraz z PC. Wykonalne?? Z góry dzięki za info. A po co płacić za dwa działające urządzenia, gdy korzystasz z jednego? Kupujesz mostek [rozwiązanie uniwersalne do IDE i SATA, choć mało estetyczne] albo obudowę na dysk 3'5 cala [tu już trzeba zwrocić uwagę na interfejs] wymontowujesz twardziela, podłączasz do mostka lub pakujesz w obudowę, całość podłączasz jako dysk zewnętrzny do lapa i już Zawsze warto przede wszystkim zabezpieczyć dane, bo trzymanie ich na jednym nośniku może sie źle skończyć... płyty DVD < 1 zł, pendrive'y 8GB od 50 zł, HDD zewn. 2TB od 600 zł http://www.ceneo.pl/PenDrive;0112-0;0178GB_P1-8775.htm http://www.ceneo.pl/Dyski_twarde;0112-0;004+sdysk~~Musb~~M2tb.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 16.05.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Dzięki, już rozumiem. Fajni jesteście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 27.05.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 mam taki dysk podlaczony jak ponury podal jako wiekszy dysk ktory moge zabrac do domu i przeniesc co mi sie tylko podoba byle nie przekroczylo 650gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts