Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak podłączyć stacjonarny PC do laptoka?

racer

Recommended Posts

Mam stary komputer, którego nie chce wywalać, ale też chce zostawić na nim wszystkie dane z których będę korzystał. Mam zamiar pozbyć się dużego monitora, ale podłączyć PC pod laptoka, żeby na jego ekranie pokazywał się obraz z PC. Wykonalne?? Z góry dzięki za info.

Wersja dwa. Zaczynasz jak wyżej, a potem zamiast / oprócz zdalnego pulpitu udostepniasz wszystkie dyski. Wtedy dane ze starego widzisz i obrabiasz na notebooku, ale nie wykorzystasz większości softu ze starego.

Rozwiązania te nie wykluczają się a uzupełniają.

ps, podobnie jak poprzednik założyłem, że na obu jest windows.

Mam stary komputer, którego nie chce wywalać, ale też chce zostawić na nim wszystkie dane z których będę korzystał. Mam zamiar pozbyć się dużego monitora, ale podłączyć PC pod laptoka, żeby na jego ekranie pokazywał się obraz z PC. Wykonalne?? Z góry dzięki za info.

A po co płacić za dwa działające urządzenia, gdy korzystasz z jednego?

Kupujesz mostek [rozwiązanie uniwersalne do IDE i SATA, choć mało estetyczne]

albo obudowę na dysk 3'5 cala [tu już trzeba zwrocić uwagę na interfejs]

wymontowujesz twardziela, podłączasz do mostka lub pakujesz w obudowę, całość podłączasz jako dysk zewnętrzny do lapa i już :)

Zawsze warto przede wszystkim zabezpieczyć dane, bo trzymanie ich na jednym nośniku może sie źle skończyć...

płyty DVD < 1 zł, pendrive'y 8GB od 50 zł, HDD zewn. 2TB od 600 zł

http://www.ceneo.pl/PenDrive;0112-0;0178GB_P1-8775.htm

http://www.ceneo.pl/Dyski_twarde;0112-0;004+sdysk~~Musb~~M2tb.htm

• 2 weeks później...