sepix 15.05.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam Musze kupić wełnę na poddasze i nie nie mogę się zdecydować:Ursa DF 35 20cm i 5 cm czy Isover Super mata 18cm i 5 cm.Co polecacie i którą wybrać, a może jakąś inną?pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 15.05.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 U mnie wykonawca zastosuje 20 cm ursa sf 32 platinum + 5 cm isover super mata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepix 15.05.2010 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 hmm na stronie ursy nie ma SF 32 PLATINUM w grubości 20cm tylko 10,14,16.Mam jeszcze jedno pytanie czy jest jakaś różnica w jakości i kładzeniu między ursą a isoverem ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 16.05.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Będę musiał spytać się wykonawcy o błąd z tymi grubościami wełny ursa. Jeśli chodzi o technikę montażu polecam http://www.szkielet.pl/forum/viewtopic.php?p=21151&highlight=#21151 gdzie często wypowiadają się fachowcy w słowa tym znaczeniu. Ja jestem tylko skromnym inwestorem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 sepixktórą wełnę wybrałeś? mam ten sam dylemat.QBELEK,co Ci powiedział wykonawca? przy okazji ile sobie liczy za 1m2 połozenia wełny? czy też robi Ci kompleksowo razem z rigipsami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 05.06.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Co Wy takie bardziewie stosujecie?Na poddasze tylko Rockwool - niepalne, trwałe, maja niezłe promocje sprzedawcy teraz. Toprock miedzy krokwie i superrock na profile, dwuwarstwowe ocieplenie dachu wyciszy dach na maxa, ociepli tak ze w lecie nie dotrze gorac nagrzanego dachu a w ziemie ciepełko. Ja tam ocieplam Rockwoolem, z reszta fabryke mam pod nosem, 10 km ode mnie - lubuskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcuk 06.12.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 a ja nastawiłem się na URSA DF 32 PLATINUM daję 2x10cm w krokiewki i 5cm na krokiewki wcześniej też myślałem nad isoverem ale mnie przekonali na urse.i cena przyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 07.12.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Ja zastosowałem 2*18 cm SuperMaty. Co moge powiedziec? Prawie nie pyli przy rozkladaniu. Ponoc lepsza do ocieplania skosow, bo mniej opada i ma lepszy wspolczynnik lambda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 09.12.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Jak masz jeszcze wybór (nie kupiłeś jeszcze) to przemyśl zakup wełny skalnej a nie szklanej która dość łatwo wilgotnieje, szybko osiada i słabo tłumi dzwieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 a ja nastawiłem się na URSA DF 32 PLATINUM daję 2x10cm w krokiewki i 5cm na krokiewki wcześniej też myślałem nad isoverem ale mnie przekonali na urse. i cena przyzwoita. a jaka to przyzwoita cena? jakie argumenty, poza cenowymi, przekonaly Cie do tej wełny? rozumiem, ze ze względu na brak wełny o gr. 20cm powoduje uzycie 2x10cm - ale czy to oznacza, ze nie robisz szczeliny miedzy folia a wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 10.12.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 stalem przed tym samym wyborem 3 lata temu i wzialem super mate 15cm + 2 x 5cm cena byla przystepnateraz prawdopodobnie wzialbym welne skalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 stalem przed tym samym wyborem 3 lata temu i wzialem super mate 15cm + 2 x 5cm cena byla przystepna teraz prawdopodobnie wzialbym welne skalna a która skalna ma takie parametry jak Super-Mata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 11.12.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 ja juz poddasze ocieplilem jak masz w cytacie, jest tam napisane rowniez czym:p nie same parametry mam na mysli choc jest jedna z lambda 0,035, tylko ze super mata ma 0,033nie rozmawiamy o moich preferencjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 nie rozsmieszaj kogo? moze jestem niekumatym amatorem budowania, ale zawsze mi się wydawało, ze podstawowym parametrem wełny, poza ceną, jest wsp. lambda - i nizszy to korzystniejszy. Więc róznica miedzy 0,033 a 0,036 ma znaczenie czy nie? bo jak nie, to najlepiej kupowac najtańsze g...o byle skalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 11.12.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?137798-We%C5%82na-skalna-czy-szklana-na-poddasze W tym wątku padło że "Isower lepsza, lepiej tnie się, nie"sypie" jest "gęściejsza-twardsza" " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 11.12.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?137798-We%C5%82na-skalna-czy-szklana-na-poddasze W tym wątku padło że "Isower lepsza, lepiej tnie się, nie"sypie" jest "gęściejsza-twardsza" " Jakim sposobem wełna szklana moze być "geściejsza-trwardsza" od skalnej? Właśnie że jest odwrotnie!! Szklana jest rzadsza, bardziej miekka , przez co dość słabo tłumi dzwieki co jest bardzo ważne na poddaszu głównie przy pokryciu z blachy. Gęstosć wełen szklanych to około 12-15 kg/m3 natomiast skalnej do poddasza od 30 do 50 kg/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 12.12.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Jakim sposobem wełna szklana moze być "geściejsza-trwardsza" od skalnej? Właśnie że jest odwrotnie!! Szklana jest rzadsza, bardziej miekka , przez co dość słabo tłumi dzwieki co jest bardzo ważne na poddaszu głównie przy pokryciu z blachy. Gęstosć wełen szklanych to około 12-15 kg/m3 natomiast skalnej do poddasza od 30 do 50 kg/m3 Ja zacytowałem zdanie z innego wątku. W tym wątku sepix się pyta: Ursa czy Isover. Zacytowałem innego użytkownika z tamtego wątku który miał kontakt z Ursą i Isover i mówi, że jednak Isover. Nie ma tam słowa o szklanej i skalnej. Pozdrawiam Edytowane 12 Grudnia 2010 przez ProMyst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek1966 30.10.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zdecydowanie lepszy Isover! Ursa zeszłą na psy - jakość tragiczna. Jestem rozgoryczony jakością! ISover droższy ale naprawdo warto. Wystarczy że ja się nadziałem na URsę - wy nie musicie jeśli jesteście w stanie uwierzyć że jestem niezdowolonym klientem a nie bynajmniej sztucznie kogoś promującym czy dyskredytującym. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius145 24.01.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Zdecydowanie lepszy Isover! Ursa zeszłą na psy - jakość tragiczna. Jestem rozgoryczony jakością! ISover droższy ale naprawdo warto. Wystarczy że ja się nadziałem na URsę - wy nie musicie jeśli jesteście w stanie uwierzyć że jestem niezdowolonym klientem a nie bynajmniej sztucznie kogoś promującym czy dyskredytującym. Amen mam podobna opinie o ursie Kupilem pierwszy raz urse z data 2013 byla ok nastepna partie z 2014 tragedia na szczescie mialem porownanie zglosilem reklamacje uznali i po 3tyg zwrocilem wszystko zakupilem Isover a urse omijam z daleka mam dom szkieletowy dlatego to bylo dla mnie tak wazne masz pytanie pisz [email protected] Edytowane 24 Stycznia 2015 przez marius145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 26.01.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Mam podobny dylemat tylko ja wybieram między Isover profit mata 0,035 35cm (15+20) a Climowool (15+20) 0,034 35cm. Cena identyczna. Parametry na plus dla climowoola. Miał ktoś do czynienia z climowoolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts