maciejzi 15.05.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam wszystkich, Mam problem dotyczący działki budowlanej. Zamierzam budować dom i wpadła mi jedna w oko Problem polega na tym, że jest pochyła. Spadek w większości wynosi ok. 8%. Przekrój działki wygląda tak: http://img80.imageshack.us/img80/7065/przekr.jpg (skala w poziomie i pionie w metrach, rysunek domku przykładowy dla zobrazowania proporcji działki) Działka ma 40 x 115 metrów, czyli jest prostokątna, krótszym bokiem na dole dochodzi do drogi. Po obu stronach tej działki są inne działki na sprzedaż. Pytanie - co z tym zrobić? Wyrównać tworząc równy teren do 90. metra, a dalej skarpa? Chyba trzeba by namówić sąsiadów, żeby tak samo zniwelować, aby woda nie spływała z ich działki na moją, prawda? A może zostawić tak jak jest? Tylko wtedy część działki to całkowity nieużytek z pochyłością... Może ktoś ma pomysł Dzięki i pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 15.05.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 [quote=maciejzi;4118086img80.imageshack.us/img80/7065/przekr.jpg[/url] http://img80.imageshack.us/img80/7065/przekr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 19.05.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Taka działka może być znacznie ciekawsza od płaskiej dla miłośnków ogrodów. Podpowiedź: trzeba podzielić teren murkami oporowymi na tarasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 20.05.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Właścieie to w czym problem...? Rozwiązanie jak na zdjęciu wygląda OK. Trzeba nieco zniwelować teren pod dom i jedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts