Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Niwy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 695
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hieh :D Karollinko, bo My jesteśmy takie Koło łuśmniećhniętych siostrzyczek :D. Pogoda tejż Nam się podporządkuje, bo (nie wiem czy byłaś u Edytki)jak Ona op.ieprzyła ekipę, to od razu lepiej pracowali, to i pogoda się ogarnia i "ładnieje" :D

MMMS-ki ja wiedziałam, że my mamy to coś ;).

W końcu jak drużynowa z zuchem- zawszie się dogadają , nieeem ;)

buxki :hug:

Hejka Niwus ......:D

Siostro Kochana :hug: no i tak ma byc ........

To Ty jeszcze nie wiesz Kochana jak ja z Kierownikiem Budowy rozmawialam

Oto fragment rozmowy :

EDYTA : skoro kotlownia jest duza o sporej kubaturze to czy jest sens wykonywac kanal nawiewny w posadzce tak jak przewiduje projekt ? bedzie mi zaciagalo zimnem do domu !!!

KIEROWNIK : Pani Edyto ten kanal jest potrzebny

E : Nie wydaje mi sie ..... piece wstawiam z zamknieta komora spalania , a o ile mi wiadomo to minimalna kubatura kotlowni dla pieca z zamknieta komora spalania to 6,5 m3 dla pieca z otwarta to 8,5m3 , a moja kotlownia ma 16 m3 !!!! :eek:

K: Jak Kominiarz przyjdzie odbierac dom to moze nam zakwestionowac brak kanalu

E: Nie moze bo przepis mowi jednoznacznie , a jak zakwestionuje to ja juz sobie z nim pogadam :cool:

K: Dobrze ....... cos wymyslimy ........

Edytko jaka Ty znawczyni:):) dopilnowanie budowy i wykonawców to połowa sukcesu.

miłego dnia zyczę;)

Hejka Karolinko ;)

Zawsze staram sie do wszystkiego co robie podchodzic powaznie .... a budowa domu to jedna z najpowazniejszych spraw z jaka przyszlo mi sie zmierzyc.... wiesz Kochna , zeby pokusic sie o rozmowe z fachowcami to trzeba chociaz wykazac sie minimalna wiedza znajomosci tematu o ktorym sie mowi :D .

A , ze lubie sie uczyc nowych rzeczy to z przyjemnoscia zglebiam tajniki budowania .............

:D

Dzięki Wam dzieciaki, że takie przemiłe wizyty składacie.:hug::hug::hug: buźki, buźki, buźki

Ja troszkę z pisaniem zaniemogłam- bo wenę mi odjęło po tym co dzieje się w kraju ....

Na działce nic nowego nie dzieje się od hmmmm niedzieli- a, nieeeeeee, bo we wtorek kolega PrawieMałż przejeżdżał obok działki i powiedział, że woda w rowach stoi i gmina "robi coś przy rowach"- jak kolwiek to rozumieć....

Edytko- przeganiaj w ch.olerę te deszczowe chmury- jak dotąd bardzo łądnie Ci szło:), że o "usadzeniu" Kierbuda nie wspomnę;)

OZ- Dziękujemy za wizytę:) Z Jacentym.... hmmm co by tu powiedzieć- no nie może być inaczej "nić" jużeśmy nawiązali;)

A i Jeszcze Nasz rodzynek;) pozostał Jędruśki- Sie- manko : ) Fotki będą- jużem się naumiała wklejać to będę wklejać- promissss, musze tylko wydobyć od Sz.PM kartę i iiiiiiii.... się będzie działo , hieh ;)

Tymczasem Nasza Wesoła Gromadko... 3majmy się ramy ;)

buźki