Andrzej1972 16.05.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam, zakupiłem stary poniemiecki dom. konstrukcja prosta, z dwuspadowym dachem. Chciałbym przebudować trochę dach i dodać wykusze, w których będą okna. Czy ktoś się w coś takiego bawił? Jaki to mniej więcej koszt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henter2 16.05.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Każdy porządny dekarz to zrobi, tylko proszę się zastanowić co leprze okna dachowe dają prawie dwa razy więcej światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 19.05.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Moze to ma byc lukarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.05.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Przebudowa dachu wymaga projektu i pozwolenia na budowę a jak dom jest pod opieką konserwatora zabytków to wyłącznie pod jego wytyczne. Montaż okien połaciowych jak i remont dachu wyłącznie na zgłoszenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna4 20.06.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ja zrobiłam wykusz w dachu dwuspadowym 35% a wykusz ma 15% jest super tylko leje mi się woda bo nie wiem -kazdy mówi co innego . Mam też okna w dachu. Jak masz dobrych dekarzy to polecam, duzo swiatła i miejsca. Co do ceny to minęlo 6 lat więc nie ma co pisać.Pozdrawiam.Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
v8zj 20.06.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 remont - odtworzenie stanu pierwotnego przy uzyciu tych samych materiałow owszem na zgłoszenie lecz bez ingerencji w elementy konstrukcyjne np krokwie. Wymiana pokrycia dachowego to tez teoretycznie remont ale zmieniając juz pokrycie z blachy na np wiele cięższą dachówkę juz pod remont to nie podejdzie ponieważ dochodzi nie przewidziane wcześniej obciążenie na połać dachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.06.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 A na jakiej podstawie twierdzisz, że nie przewidziane? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts