white1234 16.05.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam. Poszukuję opinii o reku Nikol. Czy ktoś to ma? Warte uwagi? Dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 16.05.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 działa podobnie jak bartosz, jest trochę mniejszy i droższy, serwis też bardziej kuleje ale ogólnie tak jak i bartosz konstrukcja jedna z lepszych na rynku, mówię o wymienniku bo z automatyką to nie wiem jak sobie radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 18.05.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Ja mam Nikol-320 w wersji zrobionej specjalnie dla mnie, tj. filtry kanalowe na zewnatrz i troche inne wymiary obudowy. Uruchomilem instalacje miesiac temu. Generalnie nie mam zastrzezen. Calosc sprawia wrazenie pozytywne. Poczatkowo rozwazalem Bartosza, ale mysle, ze dokonalem dobrego wyboru. Nikol ma lepsze wentylatory i bardziej kompaktowe wymiary. Gdybys mial szczegolowe pytania, to pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
white1234 18.05.2010 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Dzięki za info, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 24.05.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 ja tez wybieralem miedzy bartoszem i nikolem - i kupilem nikola - robiony indywidualnie na ebm-ach w bartoszu na kazde pytanie czekalm i czekalem w nikolu sami mnie molestowali - wiec powiedzialem ze jak bedzie cena OK to kupie - no i kupilem stoi w garazu na palecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.05.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 no i jaka cena i w jakiej konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.05.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 (edytowane) ...Nikol ma lepsze wentylatory... nie ma lepszych tylko takie same, z tym że w bartoszu jeśli chcesz możesz dostać inne i tańsze w bartoszu na kazde pytanie czekalm i czekalem... nie umiecie ludziska rozmawiać z firmami, oni z tego co sprzedadzą żyją więc nikt tu łaski nie robi że się w końcu odezwie a jeśli tak jest to szybko zmieni pracę, ja mam z nimi inne doświadczenia Edytowane 29 Maja 2010 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 08.09.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 no i jaka cena i w jakiej konfiguracji? 14tys brutto na EBM fi 250 (mam 860m3 kubatury) Bartosz byl w tej samej cenie - ale to Nikol opuscil bo oryginalnie byl drozszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 08.09.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 nie umiecie ludziska rozmawiać z firmami, oni z tego co sprzedadzą żyją więc nikt tu łaski nie robi że się w końcu odezwie a jeśli tak jest to szybko zmieni pracę, ja mam z nimi inne doświadczenia musze zaoponowac - to nie my - TO oni nie umia rozmawiac z klientami - na budmie rozmawialem z ludzmi na obu stoiskach bartosz - nie za bardzo byli zainteresowani rozmowa - podejscie - Panie robimy mercedesy wiec kupujesz albo nie- jak nie to ich kupic lipe nikol - chetnie - pomocnie - pelna prezentacja - lacznie w wnetrzem itd po targach z Bartosza - nawet dziekuje (i tu i tu zostawilem wizytowke) z a nikola od razu konkatk - postawilem ich pod sciana cenowo (bo parametry obu central zblizone) i Nikol pekl - wiec tutaj kupilem (nawet sam Nikolajuk do mnie dzwonil - moglem przekrecic nazwisko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 09.09.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 no i dobrze ze kupiłeś tam gdzie elastyczniejsi, bartosz ma duże upusty ale tylko dla tych którzy podpiszą z nimi umowe o współpracy, po prostu inna polityka marketingowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 10.09.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Ja potwierdzę słowa pigeon - firma ciężka do rozmów i współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 10.09.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 niech będzie, ja wiem swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 10.09.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 jak dla mnie to takie myślenie PRL-owskie - że my musimy ich prosić o to, żeby oni nam coś sprzedali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 10.09.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) o rany, gadasz z kimś od nich i prosisz o informację i nazwisko, nie odzywa się z odpowiedzią to za parę dni dzwonisz do dyrektora i mówisz że hodują u siebie prl-owca i rzucasz nazwiskiem, ja najdłużej czekałem na wycenę czterech różnych wersji central z rabatem i nawet zaczynałem się niecierpliwić bo trwało to 2 dnigdy pół roku temu zrobiłem projekt instalacji i wysłałem do nich na konsultację czy prawidłowo czekałem 3 godzinyfakt że czasem trzeba samemu zadzwonić i ponaglić ale trudnymi rozmowami bym tego nie nazwał, ale to tylko moje zdanie Edytowane 10 Września 2010 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 11.09.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Z tych wszystkich wpisów jedynie można wywnioskować, że jesteś wyjątkiem od reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 11.09.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 zawsze do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 16.10.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Temat Bartosza znam z autopsji. Można się nieźle nawk....ć zanim się człowiek doczeka precyzyjnej informacji. Tam od momentu wstępnych rozmów po odbiór towaru można liczyć się z kłopotami. Natomiast same jednostki reku są na prawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 17.10.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 więc radzę pytać telefonicznie a nie mailowo, mailem załatwia się większe oferty, zadzwonisz do typa i co, odpowie ci że nie wie? nie wierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 17.10.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Stary, ja tam stałem i patrzyłem jak szukają osoby, która potrafi odpowiedzieć na proste w zasadzie pytania. Potem i tak się okazało, że niepotrzebnie były kładzione niektóre obwody instalacji sterowniczej i elektrycznej. Trzeba też obowiązkowo zwrócić uwagę na precyzyjne umiejscowienie punktu kan. w którym odprowadzone będą skropliny. Były z tym również jazdy bo wysokości wyjścia się nie zgadzały. Fakt, że to z czym miałem do czynienia to tandem klimy z reku, więc trochę bardziej utrudnione zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 18.10.2010 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 ze wszystkim trzeba uważać, kibla też nie postawisz niżej rury jeśli nie chcesz komplikować, do połączenia sterowania potrzeba 4 żyłowego kabla z ekranem, jeśli masz stary dom ze starą instalacją to bez ekranu chyba że sam sobie uziom przyzwoity zrobisz bo wpinanie ekranu do zera to kiepski pomysł, ot i cała filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts