raziu 17.05.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam, moja gmina dofinansowuje zakup i montaż solarów wraz z osprzętem. Koszt ponoszony przez mieszkańca to ok. 15% inwestycji co daje powiedzmy koszt 3000zł.W zeszłym roku skończyłem budowę, mam kondensacyjny piec gazowy z zasobnikiem 200l. Z tego co mi powiedziano przy solarach minimum to zasobik 300l. W związku z tym mam pytanie jak wybrnąć z tego problemu? Mam nowy, duży zasobnik, który nie był tani (INOX) i nie chce go zmieniać. Z drugiej strony zupełnie odpada dołożenie nowego zniornika 300l, bo w sumie 500l wody zupełnie nie potrzebuję (pomijam sprawę z miejscem potrzebnym na dodatkowy zasobnik). Poza tym w przypadku, gdy nie będzie słońca nie uśmiecha mi sie ogrzewać gazem 500l...Pytanie czy da się solary podłączyć do mojego 200l zbiornika? Jak bardzo jest to złe? Czy wogóle opłaca bawić się w solary przy tak nowej instalacji gazowej? Z góry dziękuję za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts