Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skośna ściana w łazience

Recommended Posts

Na początku chciałbym serdecznie wszystkich powitać ponieważ jestem nowy na forum i mam nadzieje, że piszę w odpowiednim dziale. Zwracam się do Was z zapytaniem, robię remont łazienki (nowe kafelki) i nie mam pomysłu na jedną ze skośnych ścian, które mam w łazience. Taśma maskująca to najprostrze rozwiązanie ale może ktoś ma lepszy pomysł.

oto fotki:

http://img192.imageshack.us/img192/5966/dscf0002ue.th.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/4069/dscf0001ty.th.jpg

różnica (już po odliczeniu płytki i kleju) pomiędzy jednym a drugim rogiem wanny to 3cm, czy macie jakieś sugestie jak to rozwiązać

Witam !

Po pierwsze proszę sprawdzić czy ta ściana jest w pionie, może się okazać że trzeba będzie trochę nadłożyć kleju i ten skos w miarę się zgubi a w tedy tylko trochę grubiej osylikonować i będzie ok.

Ze zdjęć dokładnie nie widać aje jeśli ściana nie jest szeroka ro można kąt wyrównać płytkami, zużyje Pan więcej kleju ale efekt będzie na pewno lepszy.

Trzecia możliwość przykleić na placki(na klej gipsowy) zielony regips wypionować go i wyrównać kąt i dopiero kłaść płytki.

Pozdrawiam !

Edytowane przez DumBud

Witam !

Po pierwsze proszę sprawdzić czy ta ściana jest w pionie

jest w pionie więc to odpada

Ze zdjęć dokładnie nie widać aje jeśli ściana nie jest szeroka ro można kąt wyrównać płytkami, zużyje Pan więcej kleju ale efekt będzie na pewno lepszy.

Pozdrawiam !

myślałem o tym rozwiązaniu ale jeśli wyrównam płytkami to ostatnia płytka nie zejdzie się z futryną tylko wyjdzie po za jakieś 4cm

Witam

Moze to nie jest jakis najlepszy pomysl, ale moglbys np. podkuc troszke w rogu, wsunac wanne jakby troszke w sciane no i plytki przykleic tak jak sciana idzie,tylko bys musial plytki dociac ladnie przy wannie. Skos napewno bedzie widoczny ale nie mysle ze az tak bardzo. Nie jest to moze najlepszy sposob,ale tylko proponuje. Chyba ze zalezy Ci strasznie na estetyce,to mozesz tak jak Ci to wyzej proponowano podkleic regips.

Pozdrawiam