mich83 19.03.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 BigPiotr co do gwarancji to gdy dzwoniłem do tych trzech szklarzy u kazdego dostawałem taką samą odpowiedz. Gwarancji nie ma bo nie ma możliwości zeby z takim lustrem coś sie działo. Chyba ze sam w nie uderze to sie zbije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alic 19.03.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ja też kupuję lustro do łazienki u szklarza,wkleji je mój glazurnik,który właśnie robi moją łazienkę,chcę uniknąć cięcia płytek,więc wymiary lustra będą pewnie nie standartowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Jan 29.11.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Uwaga na klej do luster Tytan.Jest na opakowaniu info, że jest neutralny dla lustra, a nie jest!!!Reklamowałem klej, wysłałem certyfikaty na lustro. a producent kleju f. Selena przysłała tabelkę z info, że ten klej nie nadaje się do klejenia takiego lustra. Wygląda to tak, że jak będzie inne lustro, to będzie inna tabelka.Piszą, że trzeba zrobić próbę.To co, kupując lustro z zamiarem przyklejenia go klejem Tytan f. Selena należy kupić drugie lustro, na próbę.Przykleić je w miejscu docelowym, aby zapewnić takie same warunki otoczenia (bo te muszą być identyczne, w przypadku reklamacji jest podstawa do jej nieuznania), poczekać kilka dni, może tydzień(aż rozpuszczalnik odparuje) i jeśli nie będzie zmian zdjąć je, czyli stłuc, przygotować ścianę jeszcze raz i przykleić lustro, to właściwe.Tego nawet Stanisław Bareja by nie wymyślił.Uważajcie, bo i producenci luster i producenci klejów nie uwzględniają reklamacji, Jest tyle różnych parametrów, że udowodnienie, że wszystkie zostały spełnione jest niemożliwe. U szklarza zwykle dostępny jest jeden rodzaj lustra jeśli chodzi o tylną warstwę.I kupujący nie ma możliwości sprawdzenia jaka to jest powierzchnia. Próba na kawałku szkła: warunki próby i warunki docelowe nie są jednakowe i to producenci wykorzystują do odrzucenia reklamacji. Używajcie innego kleju niż klej Tytan f. Selena. Jan Edytowane 29 Listopada 2012 przez Mały Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpr 12.06.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 A ja mam problem z wklejonym lustrem. Po jakimś czasie pojawiły się plamy pod lustrem. Nie mogę go zbić i zamontować nowego, gdyż pod nim jest mata grzewcza. W jaki sposób mogę to zakamuflować? Może jakaś rama? Zdjęcie lustra w całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galanus 18.11.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Witam, tak można kupić , lustro kleimy na klej do luster i dodatkowo na taśmę klejącą dwustronną krawędż po utwardzeniu kleju za około 48 godz zapezpieczamy silikonem sanitarnym lub jakimś drobnym profilem , kątownikem alum. itp. .Pozdrawiam galanus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel31Wilk12 30.08.2022 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Polecam Ci zapoznać sie z firmami, które wykonują lustra na wymiar. Tutaj masz fajny artykuł na co zwrócić uwagę moża z niego wiele się dowiedzieć. Polecam. Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts