Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LUSTRO ŁAZIENKOWE, lustra do łazienki

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My planujemy włączanie oddzielnym włącznikiem. Mamy dość dużo źródeł światlła w łazience i ciężko byłoby się jakoś usztywnić pod co podłaczyć te ogrzewanie.

Zastanawia mnie inna sprawa co użyć do ogrzewania:

- kabel - wsz jasne

- mata czy folia - i już tu janości nie mam => chodzi o to czy taką folię można przykleić do lusta a następnie lustro wkleić do ściany pomiędzy płytki. Matę napewno można.

Troche odswieze watek.

Mam taka glowna zasade jezeli chodzi jakie lustra czym grzac, to:

- lustra wklejane - maty grzejne,

- lustra wiszace - folie grzejne.

Imo najlepiej podpiac ogrzewanie lustra pod wylacznik np. glownego oswietlenia lazienki.

Na pewno nie zapomnimy wylaczyc :).

Fakt, maty pod lustra nie sa tanim rozwiazaniem ale dosyc ciekawymn np.

mata o wymiarach 0,6m x 0,6m / moc 48W - mozna nabyc juz od 247zł

• 2 weeks później...

w jednej łazience mam lustro 180x80, w drugiej 180x120. Przyklejone bezpośrednio do ściany, dookoła ramy z drewna (łazienki w większości malowane, kafle tylko tam gdzie to konieczne).

Moim zdaniem pięknie powiększają pomieszczenie (i to stosunkowo niedrogi zakup - lustra 300-400zł z przywiezieniem, ramy z desek z castoramy przeszlifowanych drucianą szczotką, pobejcowanych i polakierowanych).

Mam zdjęcia luster w takim wykonaniu i sama zamierzam użyć luster pod sufit, nie widzę w tym nic kiczowatego.

Jeśli ktoś chciałby zamieścić moje zbiory tu na forum proszę o kontakt na maila, prześlę je (jestem z tych, co nie potrafią wklejać zdjęc i nie mają czasu na zgłębienie tej kwestii)

znajoma ma na ścianie szybę matową- na całej od podłogi po sufit- wygląda to super, choć lustra na całej ścianie sobie nie wyobrażam (głównie ze względu na czyszczenie).

U nas w łazience na górze jest duże lustro 100x250 co oznacza, że jest także pod blatem łazienkowym. Dałam tak, bo myślałam, że to będzie miało jakiś efekt. Tymczasem pod blatem lustra prawie nie widać- chyba, że się po coś schylam :lol: no i po co było kombinować z otworami na syfony itp. Polak mądr po ...(niekoniecznie szkodzie)