supergrzejniki 17.05.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam, kolejnym tematem, który przedstawiam to rodzaje podłączeń grzejników. Wyróżniamy kilka możliwości: 1. podłączenie dolne boczne - grzejniki łazienkowe, pokojowe (np grzejniki Tesi Irsap, większość tzw drabinek) http://www.supergrzejniki.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=105 2. podłączenie dolne 50 po osi - coraz popularniejsze w Polsce, bardzo popularne w krajach zachodnich (Niemcy), ze względu na późniejszą łatwość podłączenia grzejnika szczególnie polecane do grzejników dekoracyjnych, łazienkowych, oraz pokojowych V ( tzw Fałek) http://www.supergrzejniki.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=106 3. podłączenie boczne 500 mm - jest to podłączenie najczęściej spotykane w starszych instalacjach gdzie były zainstalowane grzejniki żeliwne lub inne z podłączeniem bocznym 500mm. Grzejniki z takim podłączeniem stosuje się najczęściej podczas remontów, modernizacji w łazienkach w starszych blokach - są wersje prawe i lewe (czyli podłączenie jest ze strony prawej lub lewej) 4. podłączenie krzyżowe stosuje się rzadko, szczególnie w miejscach gdzie nie ma innej możliwości. Należy jednak przyznać, że mając na uwadze efektywność oddawania ciepła jest to podłączenie najbardziej wydajne. zapraszamy do zadawania wszelkich pytań związanych z grzejnikami, ich podłączeniem, doborem grzałek i innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.05.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 droga redakcjo,czy wykupienie płatnego profilu oznacza również "mogę śmiecić w wymianie doświadczeń"? Jeśli nie to prosiłbym moderatora o wykopanie tematu tam gdzie jego miejsce czyli ogłoszenia drobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supergrzejniki 17.05.2010 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 (edytowane) "...Forum: Wymiana doświadczeń ogólnie Gdy nie wiesz, gdzie założyć nowy temat budowlany, możesz tutaj..." - skoro jest Pan taki ą,ę to zapraszam do czytania w/w Edytowane 17 Maja 2010 przez supergrzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.05.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 "...Forum: Wymiana doświadczeń ogólnie Gdy nie wiesz, gdzie założyć nowy temat budowlany, możesz tutaj..." - skoro jest Pan taki ą,ę to zapraszam do czytania w/w \ No widzisz - nie wiedziałeś a ja pomogłem. Rozumiem że stwierdzenie że jestem "ą , ę" to taki komplement, forma podziękowań. Proszę. Nie ma za co. Do usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supergrzejniki 18.05.2010 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Dziękuję Panu , jak będzie Pan potrzebował grzejników dam Panu super rabat... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts