photos 11.01.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 z biegiem budowy człowiek też ma większą tolerancję ... O, o, o, o... bardzo dobre podsumowanie Ja sam budowałem swój dom, jak zalewałem schody tarasowe to coś delikatnie uszło i wyszły półokrągłe tak się później temu przyglądałem i stwierdziłem że nawet ładnie to wygląda:) Taki nieład artystyczny heh. Pewnie skończy się na tym że cały taras będzie wykończony deska razem ze schodami i wszystko się zakryje. Ale chodzi też o fakt że jak ja to spierniczyłem to przecież nie ma tragedii. Dla siebie jesteśmy bardzo tolerancyjni. Co innego jakby robiła to ekipa heh wielkie wzburzenie i kary To my Polacy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.01.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 okej pomyłko chodziło mi o gatunek a nie klasę. muszą trzymać wymiar ale odstępstwa mogą być jak duze w I klasie?- max 5 mm czy jak? jak chcesz zrobić jak najmniejszą fugę to różnica 5 mm jest zauważalna. nie twierdzę że mój wykonawca to super mistrz ale do partaczy go nie zaliczę. mam płytki w I gatunku z wyprzedaży 15 zł i co nie udało mi się ich złożyć żadnym bokiem. no ale to przecież I gatunek no nie nie wypowiem się bo aż takiej wiedzy nie mam. Piszę tylko z własnego doświadczenia, moi rodzice budowali dom ( 13lat temu) i wszystkie kafle były z tych tańszych i nie było żadnego problemu z wymiarami i wyglądaja dobrze do tej pory, nawet żadna nie pękła na ścianie gdzie jest komin. Nie wiem ,więc od czego to zależy, że są np. krzywe. U teściów z kolei są w piwnicy z drugiego gatunku i wszystkie proste, tylko niektóre miały jakieś uszczerbki które zauważy tylko ten który o nich wie Mąż kiedyś jako student jeszcze kładł kafle które miały specjalnie porobione uszczerbki "dla ozdoby" i było cholernie drogie, no ale o gustach się nie dyskutuje No i wiadomo, że jka robisz łazienkę ot robisz na lata i musi ci się podobać a na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 12.01.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Kochani, to uważajcie, czego dziś się dowiedziałam w sklepie z płytkami OPOCZNO. Pan sprzedawca przekonywał mnie, że płytki II gat. niczym się nie różnią od I gat., tylko ceną. Prawie połowę tańsze! Odwiedzę, jeszcze inny sklep i popytam o ten drugi gat., ale jesteśmy praktycznie zdecydowani, aby kupić piękne kafle za 30 zł. a nie za 78 zł.Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.01.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Kochani, to uważajcie, czego dziś się dowiedziałam w sklepie z płytkami OPOCZNO. Pan sprzedawca przekonywał mnie, że płytki II gat. niczym się nie różnią od I gat., tylko ceną. Prawie połowę tańsze! Odwiedzę, jeszcze inny sklep i popytam o ten drugi gat., ale jesteśmy praktycznie zdecydowani, aby kupić piękne kafle za 30 zł. a nie za 78 zł. Pozdrawiam, Joanna Asiu, podaj linka do tych kafelek, my tez szukamy czegoś fajnego i taniego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 13.01.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Archi, mnie się wydają, też dobre ceny na ALLEGRO i podam linka do płytek, które nam się podobają, a w sklepie we Włocławku kosztują 30 zł. za II gat.http://allegro.pl/fossile-slate-plytki-opoczno-tanio-transport-grat-i1400742725.htmli tu też są dobre ceny, tylko nie wiem jak z przesyłką, czy drogo. http://domodomo.pl/kategoria-matowe-353.html?filtr[seria]=176Oglądałam w sklepie i Fiorito i Fossile są piękne i bardzo praktyczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 13.01.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 msdracula jestem na etapie montownia schodów i drzwi. więc to już jest koniec tylko odbiór budynku mnie czeka. u mnie dziwnym trafem te najlepiej trzymające wymiar są najdroższe. tylko w tej łazience zaszalałam wszędzie poza nią mam płytki max za 40 zł. jeśli chodzi o to co mówi sprzedawca to ja bym sama sprawdziła jak to jest z tym trzymaniem wymiaru w II gatunku. wiem że na tym etapie już każdą złotówkę oglądamy dwa razy ale glazury nie da się wymienić tak raz dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 13.01.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 jak szukałam desek na podłogę to jeden pan sprzedawca usilnie namawiał mnie na deskę trójwarstwową twierdząc że można ją cyklinować 3-4 razy. dziwnym trafem w jego sklepie mieli głownie te deski trójwarstwowe a malutki wybór litych. fachowcem nie jestem ale wizja 3 krotnego cyklinowania deski trójwarstwowej mnie rozśmieszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 13.01.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 wizja 3 krotnego cyklinowania deski trójwarstwowej mnie rozśmieszyła. wiesz możliwe to to pewnie jest zależy jak bardzo będzie "zużyta" ale kto trzyma jedna podłogę tyle lat. Przecięż nie cyklinuje się co 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 14.01.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 okej tylko deska trójwarstwowa plus ułożenie kosztuje jak przypuszczam min 120-150 zł mnożąc to razy 110 metrów jak u mnie wychodzi niezła sumka.ja nie planuję zmiany podłogi za 10 lat bo myślę że nie będę mieć wolnych środków na to. znajomi mają taką deskę trójwarstwową i jak dla mnie to jest o klasę wyzej od paneli. niby jest okej ale ja mam nadal wrażenie jakbym po panelach chodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.01.2011 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Kasia1981 nie widzę odnośnika do Twojego dziennika, masz takowy? Chciałbym zobaczyć wasze poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 23.01.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Kochani, to uważajcie, czego dziś się dowiedziałam w sklepie z płytkami OPOCZNO. Pan sprzedawca przekonywał mnie, że płytki II gat. niczym się nie różnią od I gat., tylko ceną. Prawie połowę tańsze! Odwiedzę, jeszcze inny sklep i popytam o ten drugi gat., ale jesteśmy praktycznie zdecydowani, aby kupić piękne kafle za 30 zł. a nie za 78 zł. Pozdrawiam, Joanna II gat. miewa większe różnice na wymiarach, czasami jest też gorzej wypalony. Wady - do ładnego ułożenia wymagają dobrych fliziarzy, może się nie dać zrobić cienkiej fugi, trzeba w miarę starannie obejrzeć partię przy zakupie. Wszystkie podłogi w mieszkaniu mam zrobione płytkami II gatunku po 29,90. Po 7 latach jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.01.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No proszę! Czego więcej chcieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 27.01.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Może mi ktoś podpowie coś o tynkach, bo nie wiem jakie wybrać, czy Cementowo-Wapn. czy może płyty KArton-Gips? Biorą oczywiście tą porę roku jaką mamy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 27.01.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Ja mam C-w. Teraz mieszkam w płytach, nie podoba mi się to. Nie mówiąc już żeby cokolwiek zawiesić na tych ścianach.Albo c-w, albo tynki maszynowe gipsowe. To jak już wolisz. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez ktosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 28.01.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 wiem że czas cię goni ale nie rób k-g. nas wykonawca usilnie na nie namawiał. nie posłuchaliśmy. mamy gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 07.02.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Postanowiłem, że tynki na dole i w łazience na górze będą tynki wap-cement, a na pozostałej górze robię płyty K/G. Już nie długo podliczę stan wydatków, zobaczymy jak daleko odszedłem od założeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.02.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 U mnie domek Archonu Morelki budowany z porotchrmu ,dachówka ruppeceramika 13V glazurowana, okno oknoplusa thermo kolor .Tynk cementowo -wapienny ,elektryka ,hydraulika, mąż zrobił sam kanalize ,oraz drenaż teraz robimy sami ocieplenie poddasza mamy przyłącz wody ,prądu oraz kanalizacji ,mamy kafle do łazienki dolnej do korytarza i wiatrołapu oraz garażu i kotłowni oraz wkład do kominka ,mamy wanne ,stelaż z kibelkiem do jednej łazienki ,brakuje nam kilka rzeczy do wylewek jak je kupimy, czekamy na przymrozek bo ciężko teraz przejechać dostawczym przez odwilż to stuknie nam 210 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 15.02.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witaj Archi100!Czytam twój dziennik od samego początku i trzymam za Ciebie kciuki ,aby się udało zmieścić w kwocie350tyś.Powodzenia w budowaniu ATENKI(projekt b.ładny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 28.02.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 I już znam kwotę SSO, ale wraz z papierologią, przyłaczem wody do domu, oraz pracami ziemnymi, czyli np. droga Kwota ta to: RAZEM: 183 220 pln.a sam dom to 169 150.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 01.03.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) U nas SSO z więźbą, z wykopaną studnią, papierkami, notariuszem itp. - wynosi ok.131 tys. PLN ( bez działki) Z moich wyliczeń wychodzi, że SSZ wyniesie ok. 170 tys., bo okna i drzwi już zadatkowane, blachodachówka i robocizna tez ustalone. No, ale zobaczymy w praktyce;) Edytowane 1 Marca 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts