aasienkaaa 17.06.2010 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 widzę że u Was prace regularnie się posuwają, świetnie! Widzę firanki w oknach na dole u Was, tzn ze mieszkacie tam z rodzicami? Interesuje mnie to bo my właśnie tak mamy zamiar przetrwać do czasu wybudowania naszej części. Tak, mieszkamy z moimi rodzicami, nie jest źle ale jak najszybciej chcemy być na swoim, wiadomo jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 18.06.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 My też mieszkaliśmy z rodzicami ( mojego męża) na czas przebudowy. Tzn. nawet trochę dłużej bo zamieszkaliśmy u nich zaraz po ślubie i wyszło w sumie 4 latka. To zależy od rodziców. Nasi są naprawdę super ale uważam , że teraz sytuacja jest idealna. Teście na dole a moi rodzice 700 m obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 18.06.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 My też mieszkamy z moimi rodzicami od naszego ślubu (tj. od 11 lipca 2009 r.). Mamy nadzieję, że uda nam się zamieszkać w naszym gniazdku jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 18.06.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Teraz pojawiają się kolejne dylematy....... PARAPETY........ jakie? Nie mam pojęcia, jakie chcę to znaczy nie wiem z jakiego tworzywa, jaki kolor... Firma, w której zamówiłam okna oferuje montaż parapetów gratis (przy zamówieniu samych parapetów montaż kosztuje 30zł za metr) Mam jeszcze tydzień żeby zdecydować jakie mają być. POMÓŻCIE, DORADŹCIE, wrzucajcie jakieś zdjęcia z pomysłami. Proszę Przypomnę, że okna będą białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia.piotrek 18.06.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Hej Asiu! A jaką planujesz elewację i dach? Jaki kolor drzwi wewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 18.06.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Elewację planuję w odcieniach żółci, nie wiem jeszcze dokładnie jaki kolor, dach będzie brązowy i drzwi wewnętrzne też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 18.06.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Myślisz, że brązowe parapety będą ok, do drzwi na pewno będą pasować ale czy nie będą źle wyglądać z białymi oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia.piotrek 18.06.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Myślę, że będzie ok. Białe okna mają to do siebie, że każda elewacja pasuje. Skoro dach i drzwi będą brązowe to sama też wybrałabym brązowe parapety. Moi rodzice tak mają i jest dobrze. Co prawda dom jeszcze nie otynkowany, ale też ma byc żółtawy z brązowym dachem Ja mam parapety tego koloru co okna, czyli złoty dąb i w przyszłości tez chcę pojśc w żółtą elewację. Dach co prawda marzył mi się czerwony, lub coś pod bordo, do tego na dole na wysokości okien piwnicznych cegła klinkierowa pod kolor dachu, ale jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 20.06.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 aasienkaaa ja tak tym razem nie na temat, zauważyłam że staż małżeński mamy podobny. My od 22 sierpnia 2009r Co do parapetów to też uważam że pasowałyby brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 21.06.2010 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 No to będą brązowe tylko nie wiem jeszcze dokładnie jaki odcień A z jakiego tworzywa? Plastikowe, metalowe, czy jeszcze inne... nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia.piotrek 21.06.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Ja mam metalowe na zewnątrz, w środku mam drewniane. A odcień na pewno dobierzesz, dobrze byłoby gdybyś już sobie upatrzyła kolorek dachu i wybierała pod niego, byłoby Ci łatwiej. Edytowane 21 Czerwca 2010 przez gosia.piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 21.06.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Brązowe pasują do białych okien. Takie mamy u siebie. My zamówiliśmy drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 23.06.2010 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Kochani, naczytałam się dużo i postanowiłam, że nie będę teraz zamawiać parapetów. Dowiedziałam się, że zamontowanie parapetów później (gdy już będą okna) wcale nie jest żadnym problemem, a pochopne decyzje zazwyczaj okazują się nie trafione. Kupimy je dopiero, gdy już będziemy wiedzieli jaka będzie blachodachówka i ogólnie wszystkie elementy wykończeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.06.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Ja też parapety zamawiałam dopiero po montażu okien, nie ma po co wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 06.07.2010 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Prace na razie stoją w miejscu, wczoraj posprzątałam poddasze, bo po niedzieli przyjeżdżają montować okna i przyjdzie pan budowlaniec wymierzyć fundamenty pod ścianki działowe, mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 06.07.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Trzymamy kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 10.07.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Hej. Ja parapety zamawiałam dopiero kiedy robili ocieplenie domu, to było chyba jakiś rok od wstawienia okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 12.07.2010 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Hej. Ja parapety zamawiałam dopiero kiedy robili ocieplenie domu, to było chyba jakiś rok od wstawienia okien He he ja chyba też tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 12.07.2010 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Na placu boju nic sie nie dzieje... Okna przyjadą dopiero w piątek. Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda nam się zrobić chociaż fundamenciki pod ścianki działowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 18.07.2010 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 (edytowane) MAMY OKNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://fotofotki.pl/images/hfzhano6o1ojrk2562hv.jpg http://fotofotki.pl/images/9ivzyb2flifsje1iby4.jpg http://fotofotki.pl/images/ontju477fzjc5zhcwy8u.jpg http://fotofotki.pl/images/2y9ycilfk47wof4ggy9.jpg Montaż poszedł zadziwiająco szybko, Panowie zaczęli o 10-tej, a o 14-tej było po wszystkim teraz już troszkę widać zmiany Edytowane 20 Października 2011 przez aasienkaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts