Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poddasze Asieńki i Waldusia

aasienkaaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 259
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nasza sypialnia

http://fotofotki.pl/images/qsuhxksh1oc1uqt6sao.jpg

od lewej: pokoik nr 1, pokoik nr 2 i na końcu okienko od naszej sypialni

http://fotofotki.pl/images/nublyb9cv6stk2b3cdp3.jpg

klatka schodowa

http://fotofotki.pl/images/n25liuz3abvw93tcq1s.jpg

Edytowane przez aasienkaaa

• 2 weeks później...

Na budowie cisza, choć...

...w ubiegłym tygodniu przywieźliśmy z mężem bloczki komórkowe na ścianki działowe (część odkupiliśmy od znajomych, którym zostało trochę po budowie - 170 szt. po 4 zł ;), resztę, czyli ok. 200 szt. kupiliśmy normalnie w sklepie po 5,10 zł) Tak w ogóle, to kiedy pytałam o nie 2 miesiące temu były po 4,60zł, no ale cóż - wszystko drożeje w oczach :(

Do tego zakupiliśmy klej - 10 worków po 14,90 zł.

Mężuś wylał też kawałeczek posadzki w korytarzu, w celu wyrównania różnicy poziomów.

W sobotę ma przyjść pan stawiać ścianki działowe, mam nadzieje, że pójdzie mu to w miarę szybko, bo mamy opóźnienia :)

Hej Asienka

bardzo się ciesze że odnalazłam wasz dziennik budowy :) bacznie śledze wasze zmagania!!! Bo moze już wkrótce też zaczniemy naszą małą dobudowe :)

czekam na kolejne relacje i zdjęcia postępów prac:)

pozdrawiam

Bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz, zapraszam :)

Fajnie, że kolejna osoba zamierza dobudowywać swoje gniazdko, na pewno też będę do Was zaglądać.

Kolejne relacje będą może w niedziele, bo w sobotę mam nadzieję, będzie już część ścianek działowych, więc wrzucę fotki.

Teraz prace idą troszkę wolniej, głownie ze względów finansowych, bo nie chcemy ładować się w kredyty.

Myślę, że jeszcze w sierpniu lub na początku września doprowadzimy prąd do wszystkich pomieszczeń i na koniec września mamy umówione tynkowanie (tynk maszynowy).

a potem zobaczymy na ile pozwolą nam fundusze ;)

Pozdrawiam i zapraszam ponownie :)

Czas na małe podsumowanie :)

Od początku budowy zakupiliśmy:

- projekt - 2.700,- (miało być 3.000,- ale dostaliśmy rabat;))

- mapki - 300,-[b/]

- kierownik budowy - 800,-

- drewno na dach + deski - 7.500,-

- papa - 36 rolek po 67,- - 2.412,-

- pustaki - 3.500,-

- drut - 700,-

- żwir - 220,-

- robocizna murarzy - 3.700,-

- robocizna - dach - 4.500,-

- nadproża - 570,-

- założenie licznika i dociagnięcie prądu z materiałami - 2.100,-

- okna - 6.100,-

- bloczki komórkowe na scianki dzialowe - 1.700,-

- klej Mapei - 150,-,

co daje juz ok. 35.000,-

- Cement, plastyfikator do cementu, gwoździe, podkładki, klinkier na kominy i miliony innych drobiazgów, ktorych nawet już nie zapisywałam - śrubki, wiertła, tarcze itp. braliśmy na tzw. "zeszyt" w zaprzyjaźnionym sklepie, żebyśmy mogli oddać gdyby czegoś nam zostało (tak też zrobiliśmy - zostało nam 60 szt klinkieru). Za to wszystko ostatnio zapłaciłam 7.000,- (w sklepie liczyli 3 razy, bo nie mogli uwierzyć, że za takie "pierdółki" wyszło aż tyle ;))

Do tego trzeba doliczyć jeszcze inne bzdurki, za które codziennie płaciłam po parę złotych, więc ich nie zapisywałam, ale myślę, że w sumie do chwili obecnej wydaliśmy ok. 45.000,-

Edytowane przez aasienkaaa