Lza 18.05.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Cześć, jestem nowy na forum. Przy domu, który jest w trakcie budowy, własnie wybudowałem Przydomową oczyszczalnię z drenażem. Wcześniej zleciłem wykonanie jej projektu i zgłosiłem zamiar budowy wraz z projektem do Starostwa Pow., gdzie po miesiącu uzyskałem decyzję o braku sprzeciwu na jej wybudowanie. Nie jestem teraz pewny, czy powinienem dla oczyszczalni utworzyć oddzielny dziennik budowy, czy wystarczy wpisać fakt wybudowania oczyszczalni w dzienniku budowy domu? proszę o poradę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 19.06.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 podnoszę temat, moja sytuacja jest podobna z tym że: pozwolenie na budowę mam na dom ze szczelnym szambem, teraz będę zgłaszał zamiar budowy oczyszczalni biologicznej. Szamba oczywiście nie zamierzam budować.No i co dalejczy mam zgłaszać to do starostwa teraz czy przy zdawaniu budynku czy może w ogóle sobie darować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 20.06.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 POŚ podlega tylko zgłoszeniu . Po 30 dniach jak niema sprzeciwu ze starostwa to można działać . I nie potrzeba żadnych dzienników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 23.06.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 że oczyszczalnia na zgłoszenie się buduje to ja wiem, ale co z szambem na które dostałem pozwolenie i chyba jest integralną częścią pozwolenia na budowę.czy mam zgłaszać że zamiast szamba mam oczyszczalnię czy nikomu nic nie mówić i zdać budynek z niby-szczelnym szambem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts