trafyc 18.05.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam, Rozmawialem z sasiadem odnosnie mozliwosci wpiecia sie do jego instalacji gazowej i podciagniecia jej do kotla w moim domu, sasiad jest na tak....Czy mozna takie przylaczenie zrobic legalnie?? Ja oszczedzam na przylaczu z gazowni pare groszy, a potem podaczas użytkowania płacimy z sasiadem tylko jeden abonament....Co o tym sądzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 18.05.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Jeżeli się dogadacie i nikt do tego nie dojdzie to fajny pomysł, ale co w razie jakiejś awarii? Z gazem nie ma zabawy. Po drugie jak rozwiążesz problem zużycia gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 18.05.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 No oczywiście rachunek z gazowni płacicie po połowie:) Jak rozwiążesz sprawę licznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.05.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 nie baw się w takie oszczędnościCo zrobisz, jak się stosunki zepsują i sąsiad ci każe z dnia na dzień zabrać rurę? Albo sprzeda działkę?Nie mówiąc o tym, ze do odbioru domu potrzebny jest protokoł od gazownika. Kto ci podpisze wpięcie na lewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 18.05.2010 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Widze, że troche jednak kombinacji: 1. Napewno musialbym miec swoj gazomierz2. Musialbym z sasiadem jakas umowe spisac ze nie odetnie mnie z dnia na dzien, albo przepisac licznik gazowy w gazowni na mnie i na niego (nie wiem czy to mozliwe)3. Nie potrzebny mi odbior bo wpisze kominek jak zrodlo ciepla (chyba mi wolno) i boiler eletryczny....4. W razie awarii? Jak masz nieszczelnosc w domu to i tak trzeba poodcinac gaz, a potem mozna wezwac gazownika, a nie Pogotowie Gazowe.. Nie wiem, czy gra warta swieczki, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 18.05.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Instalacja gazowa, żeby była legalna musi mieć projekt i być z nim zgodna oraz musi być wykonana przez kogoś z uprawnieniami. Dlatego przyłącze jest takie drogie, bo zawiera w cenie to wszystko. Nie omijaj tego kosztu, lepiej zrób kocioł u sąsiada, albo po prostu używajcie jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts