Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OGRODZENIE PCV PVC - czy ktoś ma poleca / odradza ?

Recommended Posts

Witam

Muszę wykonać 2 bramy przesuwne po 4m szerokości i ok 2 m wysokości. Muszą być szczelne. Pomyślałem o zastosowaniu paneli PCV. Coś takiego : http://www.topfence.eu/index.html

Czy ktoś ma takie ogrodzenie ? Jak to jest trwałe, jak się stosuje ? Nigdzie na żadnym forum nie znalazłem żadnych informacji na ten temat. Czy polecacie coś innego do zabudowy profilu takiej bramy ?

• 3 weeks później...

No wcale to głupie nie jest.

Ja podchodzę do tematu ogrodzenia tak że ma być tanie i dobrze wyglądać.

Jak to to się nie przewróci pod ciężarem dużego skaczącego psa to biorę :)

Może ktoś się jeszcze wypowie, może ktoś widział? Dotknął ?

W życiu bym nie chciał czegoś takiego. Płot to ma być coś solidnego. Plastik kojarzy mi se z latwopalnoscia i tandetą. Mozna ladny drewniany zrobic i na pewno nie za takie pieniadze. Podmorowka z kostki brukowej np i szczebelki z drewna. Mnie taki plot bedzie kosztowal 2000 tys material i 3000 robocizna. 35 mb. Brama liczona osobno, bo otwierana pilotem.

• 4 years później...
Ogrodzenie z plastiku wcale nie musi być tandetne, brzydkie i niesolidne, a wręcz przeciwnie. Mój znajomy znalazł fajne ogrodzenie tutaj: http://www.ogrodzeniaplastikowe.pl/ . Wybrał ogrodzenie exclusive i jest zadowolony, więc warto się zastanowić nad zastąpieniem drewna plastikiem ;)

i zarejstrowalas sie na forum tylko po to zeby w watku sprzed 4 lat powiedziec ze twoj znajomy jest zadowolony z firmy z linku? oj tandetna reklama jak te ogrodzenia