Tomek Waw 04.02.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Temat wydaje się w miarę prosty. Kuchnią ankesowana do pokoju. W kuchni terakota, w pokoju parkiet. W pokoju połączenie ściany i podłogi - ćwierćwałek (nie podobają mi się duże listwy). W kuchni najlepszym rozwiązaniem jest pasek terakoty. Ale w miejscach, gdzie łączy się cześć kuchenna i pokojowa wygląda to fatalnie (listwa sięga 2-3 cm na wysokość ściany, terakota na 8 - 10 cm. Jak sobie z tym poradziliście? Czy nie lepszym rozwązaniem jest zrobienie całości z ćwierćwałka, czy nie będzie to raziło (ciemne drewno, jasna terakota)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 04.02.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Ja mam wszędzie ćwierćwałek MDF. Nam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.02.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 dobrym rozwiązaniem jest też zamontowanie jednakowej listwy przypodłogowej w wszystkich pomieszczeniach i pomalowanie jej w kolorze ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 04.02.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Też jestem za jednakowym (drewnianym lub drewnopodobnym) wykończeniem wszystkich podłóg. U mnie będzie listwa w kolorze stolarki.I przy beżowej terakocie będzie to zestawienie kontrastowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 04.02.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Ja mam "objechany" cały dom tymi samymi listwami a podłoga w róznych miejscach raz jasna raz ciemna, wygląda OK, zwłaszcza, że listwa w kolorze futryn i parapetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 04.02.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Poieram wykończenie (objechanie ) wszystkich podłóg drewnem. Jest to materiał tak uniwersalny, że pasuje do każdego typu wnętrza. U mnie też tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.02.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 U nas na parterze jest położony gres a wykończyliśmy go drewnianą listwą przypodłogową Barlinka (taka do parkietów) w okolorze zbliżonym do stolarki drzwiowej. Kupiliśmy ją w OBI. Bardzo fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaia 05.02.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 u nas jest podloga bukowa i do niej listwy tez bukowe bez cwiercwalak bo moim zdaniem wyglada to lepiej. Kuchnia mam polaczona z salonem , oddziela je mala scianka a w kuchni jest gres. W kuchni sa cokoliki z gresu na te sama wysokosc co cokoliki w salonie.czy trzy cm listwa to nie za malo? jakj sie przejedzie mopem mozna zahaczac o sciany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek Waw 05.02.2004 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Z tym mopem to prawda, trzeba uważać przy sprzątaniu, ale czego się nie robi dla samozadowolenia oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.02.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Ja mam tak jak Inka - cztery różne materiały na podłogach a listwy jednakowe: drewniane malowane na biało. Ściany, oczywiście też białe. Jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 05.02.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Faktycznie, większy luz "mopowi" można dać przy wyższych listwach.(Obecnie w mieszkaniu mam ćwierćwałki w pokojach i wyższe listwy w kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts