dysortogafa 18.05.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 witam mam pytanie miałem stary kominek tradycyjny otwarty sciany wyłorzone szamotem glina itp. rozebrałem go z mysla ze postawie nowy z wkładem kominkowym mam do ogrzania 90m szesciennych calkiem niewiele ale zawsze cos oczywiscie mam tagze CO. lecz zalerzy mi na szybkim ogrzaniu pomieszczen zwłaszcza sypialni za sciana wiec jaki wklad lub moze kaseta kominkowa (niejestem pewien czy to nie to samo) z tego co obliczylem to potrzeba mi ok 3,6kw a minimalnie sa hyba 5?prosze o porade pozdrawoam dysortografa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzika_wenza 23.05.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Jeśli masz możliwość przekucia ściany do sypialni to polecam kominek dwustronny taki jak ten http://allegro.pl/item1041279094_wklad_kominkowy_wklady_kominek_dwustronny.html sam mam i sprawuję się dobrze, a kominek mam w dwóch pomieszczeniach:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 23.05.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 no faktycznie skoro chcesz szybko w sypialni miec saune to tylko dwustronny bo noralny kominek maks 9kw to bedzie ci grzal i owszem ale jak otwozysz drzwi nawet jak rozprowadzisz to cieplutkie powietrze rorami zapomnialem nazwy to pamietaj ze szyba od kominka bije 1 kw ciepelka a to dosc sporo na maly pokoik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts