Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje kompletny kominek z płaszczem wodnym???

ostros0204

Recommended Posts

ja Ci napiszę jako amator bo Panowie specjaliści w trąbie mają wprost ocenę danego wkładu ......

może fachowcy się wysilą i pomogą komuś zainteresowanym kupnem

no ale widać , że ciągle wolą prywatne wycieczki i złośliwości .. trochę jak chłopcy w piaskownicy :)

Wojtek, wielkie dzięki za wsparcie, cierpliwość i pomoc ;)

do końca miesiąca mam dostać zwrot VAT-u i te pieniądze chcę przeznaczyć na kominek -w maju się wprowadzamy (tak, sama w to nie wierzę ;) ) i chcę mieć chociaż juz wybrany wkład. Chyba pozostanę przy Weście.

Mistrzu, też dzięki;)

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Romotop na wszystkich rynkach gdzie sprzedaje swoje wyroby , niezależnie czy to Polska czy Austria ,zaleca aby montaż wykonywały fachowe wykwalifikowane firmy nie zaś przypadkowi pracownicy ogólnobudowlani . Takie podejście jw przypadku kominka z płaszczem wodnym, który można podłączyć na wile "własnych" sposobów , w jest tym bardziej uzasadnione . Romotop organizuje szkolenia dla firm wykonawczych , zarówno kominkarskich jak i hydraulicznych , mające na celu zapoznanie produktami oraz omawia optymalne sposoby zamontowania danych wkładów . Ostatnie szkolenie w ośrodku szkoleniowym przy fabryce Romotop połączone było z prezentacją wodnego wkładu 6.6.2 TV pracującego w jednym układzie z kolektorem słonecznym .

Szamot we wkładach ; wszystko można popsuć ..nawet szamot . Doświadczenie z 20 letniej praktyki w budowaniu kominków , poprzedzone wcześniejsza pracą w firmie zduńskiej mojego OJCA , pozwala mi na stwierdzenie że szamot zastosowany jak wyłożenie ścian paleniska we wkładzie kominkowym jest wielokrotnie trwalszy niż wermikulit . Koszt ewentualnej wymiany szamotów na ścianach wkładu kv6.6.2 TV to 200 zł

Wojtek, wielkie dzięki za wsparcie, cierpliwość i pomoc ;)

do końca miesiąca mam dostać zwrot VAT-u i te pieniądze chcę przeznaczyć na kominek -w maju się wprowadzamy (tak, sama w to nie wierzę ;) ) i chcę mieć chociaż juz wybrany wkład. Chyba pozostanę przy Weście.

Mistrzu, też dzięki;)

Basbur,

jak mogłaś to zrobić Mistrzowi :D . Zobacz , dwa wpisy pod rząd - literki mu

sie poplątały ,tak szybko pisał , byś jednak milej na Romotopa spojrzała ...

Kupiłby ..piec z szamotu ale Ty raczej nie potrzebujesz ;) I tu muszę dodać moje ulubione:D "No chyba że": zastosujesz specjalny wkład CENTRALNEGO OGRZEWANIA do zabudowy w PIECU KAFLOWYM a takie na prawdę istnieją :yes: I będziemy mieli wszystkich usatysfakcjonowanych:wave: a potem to już na forum nastanie spokój :stereo: No chyba że ...:stirthepot:

Eniu, Ty mi się tu nie mądruj, Ty mi lepiej doradź;)

Co TY byś sobie kupił na moim miejscu?

:)

Ja bym pogodził Lazara i Mistrza i wziął ...Hajduka:wiggle:

Albo rzuć monetę , bo tak faktycznie to trudny wybór . Jeden

i drugi wkład niezły , jeden i drugi producent spuści Cie na drzewo

jak tylko będzie mógł w przypadku gwarancji.:eek:

Nie przejmuj się eniu jest powszechnie znany z niechęci do kominków z płaszczem wodnym.Natomiast ja uwazam że jest kilku dobrych producentów kominków z płaszczem między innymi i tych wymienionych w wypowiedzi eniu i jeżeli taki wkład jest w odpowiedni sposób podłączony może dać zadowolenie z jego posiadania

Napiszę tylko , że mam nadzieję , że kiedyś powstanie prawdziwe forum konsumentów

Pozycjonujecie się drodzy sprzedawcy na guru kominkowych ale jak ktoś trafia tu w dobrej wierze nie chcecie ani doradzić ani pomóc a wasze wypowiedzi z ironią lub podtekstami między wierszami są powoli mało interesujące

Najwyraźniej boli , że ktoś próbuje zweryfikować opnie , informacje ,ceny ... bo było fajnie jak przychodziła ciemna masa do punkciu i dała sobie wcisnąć co leżało zbyteczne i z niezłą marżą .... a teraz co klient może lub przynajmniej stara się zweryfikować ceny, sposób montażu wady lub zalety danego urządzenia

Niestety powoli żal mi was , przykład z głupim Romotop-em lub Lechmą , non-stop na forum udziela się przynajmniej z 6-7 sprzedawców Pani ładnie się zapytała o różnice inny forumowicz a Lechme , wszyscy palą głupa lub udają , że nic nie wiedzą , generalnie ŻENADA

Napiszę tylko , że mam nadzieję , że kiedyś powstanie prawdziwe forum konsumentów

Pozycjonujecie się drodzy sprzedawcy na guru kominkowych ale jak ktoś trafia tu w dobrej wierze nie chcecie ani doradzić ani pomóc a wasze wypowiedzi z ironią lub podtekstami między wierszami są powoli mało interesujące

Najwyraźniej boli , że ktoś próbuje zweryfikować opnie , informacje ,ceny ... bo było fajnie jak przychodziła ciemna masa do punkciu i dała sobie wcisnąć co leżało zbyteczne i z niezłą marżą .... a teraz co klient może lub przynajmniej stara się zweryfikować ceny, sposób montażu wady lub zalety danego urządzenia

Niestety powoli żal mi was , przykład z głupim Romotop-em lub Lechmą , non-stop na forum udziela się przynajmniej z 6-7 sprzedawców Pani ładnie się zapytała o różnice inny forumowicz a Lechme , wszyscy palą głupa lub udają , że nic nie wiedzą , generalnie ŻENADA

Wotek R

Twoje marudzenie tez żenuje ,jak się je czyta ...:D Ty tęsknisz za

komunistyczną cenzurą? A może jesteś za młody , by pamiętać co

to takiego? Mnie tez wkurzają debilne uwagi mające za zadanie

li tylko wkleić reklamę.

Z dwojga złego ,wolę jednak wolność słowa , od pałek zomowców.

Też się łapię na tym ,że niepotrzebnie reaguję na teksty zasyfiające

to forum, ale jednak miedzy wierszami jest sporo dobrego.

Nie bądź jednym z malkontentów ,ogranicz swoje marudzenie i

zaraz forum zrobi się ładniejsze . :)

Forum konsumenckie ,to utopia . Jak tylko sie rozbuja, założyciel

wpuści Mistrza z reklamami i po ptokach :D

eniu nie marudzę tylko mnie wkurza to bezcelowe bicie piany miało być forum wymiany doświadczeń a wyszło z tego reklamowe stręczycielstwo :)

Nic nie zrobisz . Jest to chyba jedyne forum , na którym warto

występować ,trzeba mu wybaczyć ... A głupotę napiętnować :D

Forum jest bardzo ciekawe piszą na nim ludzie i "wirtualne stwory;) " wyspecjalizowani w reklamie swojego drugiego JA . Piszą o kominkach nie ukrywam że jestem z branży , nasze http://www.. jest przy każdym wpisie, szkoda że inni postępują mniej uczciwie.. Wojtek R - chcesz porównać różne wkłady zapraszam masz u nas wybór, jak masz bliżej np do Piotra to także masz adres , inne adresy sprzedawców w płatnych reklamach na forum .

..............Napiszę tylko , że mam nadzieję , że kiedyś powstanie prawdziwe forum konsumentów

................... wszyscy palą głupa lub udają , że nic nie wiedzą , generalnie ŻENADA

Już to kiedyś powiedziałem forestowi aby założył oddzielny topik dla reklamiarzy.Mój smoluch z PŁW nadal sprawny bez wermikulitu.Na dworze ciepło grzejniki i podłogówka stojat a woda ,ZCWU ciepła 57 stC.Napaliłem se w smoluchu.Ty też tak możesz?????

Forum jest bardzo ciekawe piszą na nim ludzie i "wirtualne stwory;) " wyspecjalizowani w reklamie swojego drugiego JA . Piszą o kominkach nie ukrywam że jestem z branży , nasze http://www.. jest przy każdym wpisie, szkoda że inni postępują mniej uczciwie.. Wojtek R - chcesz porównać różne wkłady zapraszam masz u nas wybór, jak masz bliżej np do Piotra to także masz adres , inne adresy sprzedawców w płatnych reklamach na forum .

Ty chyba jesteś nowy on już ma wkład i to z górnej półki. hehehe.Jeszcze nic w nim nie robił ...normalnie nic.

.Jeszcze nic w nim nie robił ...normalnie nic.

no jak to nie naprawiałem system domykania wkładu :)

tzn. dokręciłem przez cały sezon śrubkę 2x przy rączce torx-em nr 3 a proces naprawy zajął kilkanaście sekund

a wkład z górnej półki to miałem mieć ....

Edytowane przez Wojtek R

eniu nie marudzę tylko mnie wkurza to bezcelowe bicie piany miało być forum wymiany doświadczeń a wyszło z tego reklamowe stręczycielstwo :)

Gdzie to tak pisało na poważnie i kiedy tak ktoś, kto wyłożył kasę na to forum zakładał?

Cały świat i jakiekolwiek działanie opiera się na kasie, lub wzglednie dla zaspokojenia ambicji, czy potrzeb własnych. Jakąkolwiek by do nich dopisać ideę.

Wymiana doświadczeń bezpłatnie u "kogoś" na forum.... Na forum utrzymywanych przez kogoś i po coś...

No jak to się mówi, naiwnych nie sieją

naiwnych faktycznie nie sieją tylko Murator bez tematów i problemów z forum do artykułów to by już chyba dawno umarł :)

no bo ile lat z rzędu można pisać o zagęszczaniu warstwami pod posadzkę lub innych oczywistych oczywistościach :)

do Panie Niktspecjalny ostatnio przepał wieczorem w sobotę i to w sumie chyba bardziej klimatycznie niż grzewczo ( ja lubię patrzeć w ogień ) choć może się przydało bo w nocy z 3 stopnie były

• 1 month później...
Na mój gust hydraulik niewiele Ci powiedział, pewnie o czymś zapomniał lub nie miał pojęcia, że powinno się zastosować.

Zestaw kominka z płaszczem wodnym, taki z którego będziesz zadowolony i nie zrobisz kotłowni z salonu to:

- wkład 12-17 tys

- zbiornik buforowy 2-8 tys

- zawór podnoszący temperaturę powrotu 1,4 - 2 tys.

- zawór 3 drogowy, +siłowik zaworu, 800zł

- materiały instalacyjne (rurki, złączki, pompy..) 3 - 5 tys.

- automatyka sterująca pompami i temp. wody 300 - 1500zł

- automatyka sterująca procesem spalania 1-6 tys.

- robocizna instalatora: ???

tak sie zastanawiam nad kominkiem Kominek ISKIERKA LUX

http://www.inotec.ovh.org/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=44&lang=pl

ale załamał mnie monter bo wyliczył mi tyle samo za robocizne i dodatki ok 6000 zł.

Jestem lekko podłamany i sie zastanawiam jak obiąc koszty?

Da sie jakos ? Pewnie nie.

A moze te piece na pellet ?

Sam nie wiem co robic.