gonsiorek 19.05.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Jako, że w necie znalazłem te dwa rozwiązania – chciałbym zapytać - które jest "bardziej" poprawne? Dach deskowany + papa + ocieplenie wełna . Membrana przymocowana do krokwi czy także wokoło krokwi ? Proszę o wybaczenie w kwestii rysunków w paint-cie ver.1 http://zapolice.pl/uploadf/prv/membrana1.jpg ver.2 http://zapolice.pl/uploadf/prv/membrana2.jpg Przy okazji jeszcze jedna wątpliwość - membranę które wychodzi z dachu na zewnątrz budynku zawija sie jakoś - moze ktoś ma jakies zdjecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.05.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Ta membrana zbyteczna bo niby czemu ma służyć? Jak owiniesz krokwie to jak wyprowadzisz ją na zewnątrz?! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonsiorek 19.05.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Ok, czyli wariant 2 zupełnie odpada. Zastanawiam sie jednak czy nie zrobić chociaż wersji nr 1 dla samego zabezpieczenia wełny przed wiatrem, dziś grzebałem przy samych deskach i powiem ze przez szczelinę łeb chciało mi wyrwac Co Ty na to Andrzeju ? - w Tobie jedyna nadzieja, bo nikt inny nie odpowiedził w tym wątku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.05.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 A masz zamontowaną podbitkę? Teraz wiatr hula bez żadnych ograniczeń. Jak będzie wszystko wykonane przepływ powietrza w szczelinie będzie bardzo utrudniony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonsiorek 20.05.2010 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Faktycznie, podbitki jeszcze nie ma więc cug jest konkretny - dziekuję za poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts