Chrupka 19.05.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam.Chciałabym zapytać jak w temacie - czy są jakieś przepisy mówiące kiedy stosuje się formę pozwolenia na rozbiórkę, a kiedy wystarczy zgłoszenie rozbiórki ?Mam do rozebrania domek drewniany. Wolałabym uniknąć starania się o pozwolenie (czas i kasa). W Gminie nie mają planów tego drewnianego domku (ma ładnych -dzieścia lat). Wiem, że w kazdym z tych przypadków i tak musze mieć zrobiony harmonogram rozbiórki. Na miejscu tego domku mam zamiar budować dom murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.05.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Pozwolenia wymaga rozbiórka: budynków i budowli - wpisanych do rejestru zabytków oraz objętych ochroną konserwatorską -oraz o wysokości ponad 8 m,i jeżeli ich odległość od granicy działki jest mniejsza niż połowa wysokości.Reszta zgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chrupka 20.05.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Bardzo dziękuję Potwierdziłam Twoją wiadomość w Gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts