Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek dopioni:)

Recommended Posts

Witam się serdecznie i przyznaje do podglądactwa ;)

Piękniście jest u Ciebie i kuchnia i schody i łazienki i cegła w salonie... Cudnie!

Nie jestem tylko fanką betonu na podłodze, ale to taki mały szczególik ;)

Mam pytania odnośnie cegły w salonie: pisałaś, że to cegła rozbiórkowa - czy kładłaś ją w całości czy była cięta na cieńsze płytki?, czy była jakaś fuga? i czym malowałaś?

Mam taki sam pomysł na kawałek ściany w salonie, na której będzie wisiał telewizor, a Twoja ściana jest po prostu piękna :) I jeszcze może zdradzisz, plisss, jakie lampki oświetlają tę ścianę...

aha, i decyzja odnośnie pieska godna pochwały :wiggle:

pozdrawiam :)

Edytowane przez ragazza

• Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ragazza witam serdecznie i dziękuję za komplementy. O malowaniu ściany pisałam kilka postów powyżej. Jeśli chodzi o cegły, to były one cięte na pół. Fugi było sporo, z tym, że kazałam ją trochę powydłubywać przed zaschnięciem, żeby były wgłębienia. Cegła rozbiórkowa ma to do siebie, że nie wiadomo czym była kiedyś zabrudzona i co "wchłonęła", dlatego warto ją zapobiegawczo pod akrylową pomalować olejną, bo inaczej "syf" może z czasem wyleźć.

Pozdrawiam i zapraszam ponownie:)

Ach, zapomniałam o lampkach. Zakupione w leroyu za jakąś niewielką kasę. Włożyłam w nie ledy dające ciepłe światło.

Pozdrawiam również:)

Z bólem informuję, że niepotrzebnie negatywnie oceniam ludzi. Nie mam już psa i ryczę od kilku godzin. Właściciel jednak go szukał (może trochę późno i bez zacięcia, ale jednak). Myślałam, że jak pies kurczowo trzyma się pazurami gdy ma wyjść z auta, to jest to znak, że ktoś go z tego auta wyrzucił. Poza tym obkleiłam całe miasto ogłoszeniami, jeździliśmy po domach z zapytaniem, czy nikt nie zgubił psiaka i przez 1,5 tyg. była cisza. Aż tu nagle telefon... A ja już się tak przywiązałam, zaszczepiłam, odrobaczyłam, kupiłam wszystko, co potrzeba... Teraz siedzę w necie i szukam jakiegoś szczeniaczka, coby tę pustkę zapełnić. Jaką rasę polecacie? Chcę psa, który po pierwsze nie ugryzie dziecka, a po drugie nie jest wielki. Chyba jednak terrierowate są mi najbliższe.

Doradźcie coś plisss, bo mam mętlik.

Aaa i jeszcze jeden warunek postawiła moja córa - ma być biały (albo po prostu jasny).

Pozdrawiam wszystkich i liczę na pomoc w wyborze:)

Ja mam pieska, może nie koniecznie małego, ale jasnego i zdecydowanie, jak najbardziej nadającego się do dzieci - labradora w kolorze biszkoptowym.

Jest kochana i mój dwulatek robi z nią różne cuda, a ona ma tyle cierpliwości i mam takie do niej zaufanie, że nie boję się zostawić z nią dziecka w jednym pomieszczeniu ;)

kasiakp fajnie, że wpadasz i cieszę się bardzo, że Ci się podoba:wiggle:. Tapeta w kuchni to rasch soft velvet. Jeśli chodzi o blat, to w sumie nie wiem, jak się nazywa (facet przywiózł próbkę i zaakceptowałam), ale myślę, że to jest właśnie star galaxy. Blacik bardzo fajnie się sprawuje i cieszę się, że wybór padł właśnie na ten. W sztucznym świetle bardzo fajnie prezentują się te błyszczące drobinki wtopione w kamień.

ragazza myślałam właśnie o labradorze. Chyba jednak poczekam z tym zakupem do momentu, aż będę miała drzwi wewnętrzne, czyli jeszcze jakieś 4,5 tyg. Taki maluch jednak czasem psoci, więc na początku będzie pewnie trzeba ograniczyć mu pole manewru do jednego pomieszczenia.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Świnia jestem, że tak forum zaniedbałam. Przyznaję się, że to z lenistwa i nie mam nic na swoje usprawiedliwienie.

MonikaC, markoto senks za miłe słowa. minkapina, Nadulka psa jeszcze nie ma, bo i na drzwi jeszcze czekam ("już" zamówione), ale spodobała mi się dosyć rzadka rasa - rhodesian. Ani on mały, ani biały, ale kurcze, coś w sobie takiego ma, co mnie ujęło.

Jeśli chodzi o nowości to jest ich z pewnych oczywistych przyczyn bardzo mało. Raz wybraliśmy się do sklepu na I po najpotrzebniejsze rzeczy i przywieźliśmy szklaną ławę i ... płótno o wielkości 2,5 na 1,5. Jeszcze nie wiem, gdzie to powiesić. na razie stoi od miesiąca, a ja myślę... AAA no i w końcu mam kompletne łóżko w sypialni.

Jak tylko będę miała węnę, to zrobię foty nowych zdobyczy.

Pozdrawiam wszystkich!!!!

Dopioni ależ historia z psiakiem, mam nadzieję że wkrótce będziecie się cieszyć nowym ;)

Moja cegł też dostała białe wdzianko i jestem baaardzo zadowolona z tej decyzji:). Napisz mi proszę jak sprawują się Twoje fronty kuchenne - białe, lakierowane. U mnie wszystkie będą białe bezuchwytowe, lakierowane, podczas szukania wykonawcy frontów mocno mi je odradzali ale ja jestem uparta i takie właśnie będą mi montować we wrześniu;)

aneta s białe cegły są fajowe! Zaraz wpadnę do Ciebie i popodziwiam. Co do białych frontów, to paluchy widać, ale łatwo się toto czyści. Jedyny ich feler, to łatwo powstające mikro ryski. Także pazury trzeba często piłować:) U mnie na lodówce pod światło je już dobrze widać. To tak jak z lakierem na aucie przy klamce - też porysowany, chociaż u mnie z manicure na bieżąco;)

Dzięki Dopioni! :)No o ryskach też mi mówiono, paluchami sie nie przejmuję bo ja i tak prawie każdego dnia fronty przecieram więc dobra mikrofibra ułatwi mi życie;). Zdjęć cegły w bieli u mnie jeszcze nie ma, bo pseudofachowcy tak mnie zniechęcili, że nawet na robienie zdjęć nie miałam ochoty. mam nadzieję że końcem września mój dom zacznie jako tako dom przypominać, póki co niekonczącą się budowę mam:bash:

trafiłam całkiem przypadkiem, ale na pewno zostanę stałą bywalczynią :D

piękne wnętrza, całkowicie w moim stylu i chętnie już dziś bym się do niego wprowadziła :cool: strasznie ci zazdroszczę wykończonego domku :oops: ja dopiero czekam na glazurnika, a potem parkieciarza.

Mam 2 pytania:

1. jakiej firmy jest czerwona mozaika w dolnej łazience ?

2. z czego jest parkiet na górze ?