Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek dopioni:)

Recommended Posts

U mnie kładli na otynkowanej. Biorąc jednak pod uwagę moje doświadczenia (odpadały), to chyba lepiej kłaść na nieotynkowanej. No chyba, że planujesz przyśrubowanie.

Niby nie planowałam śrub, ale po Twoich doświadczeniach...to już zwątpiłam i poważnie rozważamy i taką opcję :/

Tak czy siak, dzięki za info.

• Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ponownie

Cudnie u ciebie, kuchnia rewelka!!o schodach i klatce schodowej już się wypowiadałam, ale mogę jeszcze powzdychać..ach!!!

napisz proszę co masz na podstopnicach?płytki??

co do pieska to szkoda, że nie jest u ciebie, miałby dobry dom, ale myślę że jakiś inny tez będzie zadowolony

Olgus, Ty wez lepiej postaw na "udawane" (imitowane) plyty - bedzie taniej, bezpieczniej, nikt nie pozna a jak Ci sie znudzi to zamalujesz. ;)

W sensie, że ściana tak pomalowana, że udaje beton? Hm pomalować tak nie umiem, a płyty betonowe liczyłam, że zrobię sama przy pomocy ojca... Musze sprawę przemyśleć :)

Dodam dziś już trochę przedawnione zdjęcie pokoju mojej Małoletniej. Nina, to prawdziwa księżniczka, więc pokój musiał być przeładowany różem. Po przeciwnej stronie jest ściana pomalowana farbą tablicową i magnetyczną. Zrobię fotę, "tablicy" jak tylko pojawią się drzwi.

Pokój był trochę krytykowany na innym forum (za dużo różu), dlatego jestem ciekawa Waszej opinii.

http://images38.fotosik.pl/321/f790c6fc9af7f7c2med.jpg

Dodam dziś już trochę przedawnione zdjęcie pokoju mojej Małoletniej. Nina, to prawdziwa księżniczka, więc pokój musiał być przeładowany różem. Po przeciwnej stronie jest ściana pomalowana farbą tablicową i magnetyczną. Zrobię fotę, "tablicy" jak tylko pojawią się drzwi.

Pokój był trochę krytykowany na innym forum (za dużo różu), dlatego jestem ciekawa Waszej opinii.

http://images38.fotosik.pl/321/f790c6fc9af7f7c2med.jpg

Ja ogolnie rzecz biorac nie cierpie rozu. Sama chcialam go uniknac dla coreczki. Ale po jej narodzinach okazalo sie, ze jej roz pasuje, nawet taki jasniutki. Male dziewczynki sa piekne w rozu i lubia ten kolor. Rozu mozna nie lubic, ale trzeba uszanowac fakt, ze dla malej dziewczynki rozowy moze byc wymarzonym kolorem na pokój i cala garderobe. Niech ma wiec rozowy pokoik i niech czuje sie w nim szczesliwa.

Wracajc do Twojego pokoiku, moim zdaniem jest bardzo udany. Prosty, nieprzeladowany, cieply. Jedynie dodalabym byc moze jednolita narzute na lozeczko, cos w odcieniu abazurów, zeby nie bylo tak mdlawo.

W sensie, że ściana tak pomalowana, że udaje beton? Hm pomalować tak nie umiem, a płyty betonowe liczyłam, że zrobię sama przy pomocy ojca... Musze sprawę przemyśleć :)

No ale tak sie sklada, ze ja znam kogos, kto umie. ;) Mam tez dojscie do niedrogich plyt betonowych i to nawet z Twoich okolic, ale nie wiem, czy nie bedzie z nimi ten sam problem co z tymi dopioni. :rolleyes:

dopioni ja również przyłączam się do zachwytów nad cudnie przemyślanym domkiem. Wszystko mi się podoba a najbardziej barierki przy schodach. Nie wiem czy już pisałaś, ale z czego one są zrobione tzn. czy to szkło hartowane, czy plastik czy może coś innego. I napisz proszę gdzie to nabyłaś, bo nie mam zbyt daleko na Śląsk i czy to duży koszt. Pozdrawiam i będę wtórowała dalszym postępom.

Gruszczynka fajnie, że Ci się u mnie podoba. Co do schodów, to szkło hartowane. A robiłam to w firmie Leś z Gliwic. Baaardzo polecam!

DarioAs, markoto, Eneri, Anna Emdzięki za miłe słowo odnośnie pokoju Młodocianej. Ja jednak myślę, że kiedyś górę przemaluję na jakiś beżyk.

Pozdrawiam:)

dopioni a ja mam pytanie takie może dziwne a mianowicie: co to za fajny dozownik do płynu masz na blacie w kuchni przy zlewie (z przegródką na gąbeczkę? :oops: ) i gdzie znalazłaś czarną gąbeczkę do mycia naczyń :eek:

Kuchnię masz po prostu bajeczną! A i reszta domu bardzo przypadła mi do gustu :yes:

Pysiaczek witaj w moim domku. Dozownik był prezentem od koleżanki. Zakupiła go w komplecie z drapakiem do garnków w home&you. Ma tylko jeden feler - sika płynem jak szalony (najczęściej centralnie na brzuch).

sara_78, Nadulka strasznie się cieszę, że moje wnętrza przypadły Wam do gustu!

Dziękuję za odpowiedź :) Ten dozownik to raczej jakaś wcześniejsza kolekcja bo obecnie nic takiego nie kojarzę żeby było dostępne, ale będę się rozglądać bo jest to bardzo ciekawe rozwiązanie (nawet pomimo tak dalekiego sikania ;))

Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia tj.sypialni :)

• 3 weeks później...
Hejka,już od dłuższego czasu przygladam sie twoim poczynaniom i chylę czoło .klimat łazienki ,salonu ,kuchnia i schody to są te klimaty ,które uwielbiam ,dołączam się do grona chwalacych twoje dzieło,sama wybudowałam domek zaczynam powoli wykańczanie wnętrz i popiel i biel i industrialny klimat będzie,jak się odważę to coś pokażę a inspiracje będą podbudowane twoim domkiem-jak oczywiście można.... Edytowane przez leniwa

Witaj Dopioni, zgłaszam się jako kolejna podglądająca... :)Dom jest super! Mam pytanie odnośnie tapety i szyby w kuchnii. Czy jesteś z takiego rozwiązania zadowolona? Czy jest praktyczne? Czy bardzo są widoczne połaczenia szyb? Gdzie mogę kupić takie lampy żarówki co je masz na klatce schodowej? Pozdrawiam