Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek dopioni:)

Recommended Posts

Dopionio przyłączam się do wszystkich opinii, domek super. Pokoik córki też. Też mamy córkę i tez zrobiliśmy jej różowy pokoik i białe meble do tego z Ikea, nam się podoba i nie przejmujemy się opiniami.

Będziemy mieli też białą kuchnię w lakierze ale mam pytanie o szybę. Widzę, że jest montowana na śruby. Czy pod szybę nie dostaje się brud i kurz???

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej!!! Nie wiem, jak to się stało, że trafiam do Ciebie dopiero dziś ? Wybacz spóźnienie ;)

Pięknie u Ciebie. Z podłogą niezły numer.... Ja właśnie dla tego sobie odpuściłam, bo słyszałam o problemach z wykonawcami. Podobno u nas w kraju to nowość i nie wielu ma praktykę, niestety....Mało który godzi się na małe powierzchnie. Mnie mówiono, że to dla tego,że w pomieszczeniach typu hala czy garaże nikt nie czepia się takich detali jak w mieszkaniach. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie na + !

Takie niedoróby potrafią skutecznie popsuć radość z nowego lokum. Nie daj się chandrze, przypadkiem !!!! A najlepiej, to kup już tego psiaka!!! :D

My mamy yorka. Ma już 5 lat i jest super, taki prawdziwy terier. Mój Młody przechodzi etap dokuczania mu ( niestety), ale psiur nie da sobie w kaszę dmuchać, choć nigdy nie zrobił dziecku nic złego! Przy wyborze rasy braliśmy pod uwagę charakter, ale też to, żeby był to psiak nie gubiący sierści !!!! Nie zniosłabym kłaczków w całym domu, pościeli i na ubraniach ( tym bardziej,że szukasz jasno umaszczonego). Najlepiej poczytaj w necie, lub zapytaj weterynarza o poradę.

monikaa13, aricia :welcome: i piękny dzienx za pochwały:)

Na razie psa nie mam, ale mam świnkę morską. To nie to samo, ale pies i tak w końcu się pojawi, tym bardziej, że mam "już" drzwi. Więc się chwale, bo mnie się straszliwie podobają. Taki towar, za niewiarygodnie niską cenę:wiggle:

Jeszcze raz dzięki e-molu za inspirację!!!

http://images49.fotosik.pl/347/73f880a5bad19cc4med.jpg

przyznam, że Contractors też robili te betonowe płyty w mojej klatce schodowej i całkiem nieźle im wyszły. W garażu zastosowałam bardzo podobnie jak ty podłogę z żywicy ale na każdego miejscu postarałabym się o produkt firmy EPOXY- efekt taki jak w tym linku: http://wene.net/Garage%20Phote/house%2009-23-06%20epoxy%20floor.JPG niezniszczalny przez 15 lat. Polecam każdemu. Postaram się wrzucić troszkę moich zdjęć.

http://img827.imageshack.us/i/dsc02541b.jpg/

http://img827.imageshack.us/i/dsc02601.jpg/

http://img827.imageshack.us/i/dsc02561.jpg/

to moje betony i schody, przyznam, że firma która robila schody pomyliła kolory stopni powinien być merbau a wyszedł mahoń- ale uwzględniono reklamację i dzisiaj są już stopnie merbau.

Edytowane przez kleopatra609

kleopatra609, fajnie, że moja galeria zmobilizowała Cię do aktywności na muratorze;)

Ludzie się czasem zmieniają (baaardzo rzadko), ale jeśli chodzi o rozpatrzoną reklamację, to mam wrażenie, że mówimy o dwóch różnych osobach. U nas doszlo nawet do mediacji z Rzecznikiem Praw Konsumenta, ale ów pan po prostu rzucał słuchawką (co Panią Rzecznik wprawiło w osłupienie). Dobrze, że pana jednak doświadczenie czegoś uczy, bo widzę, że u Ciebie przymocował już płyty śrubami. Brawo!

Widzę, że pracuje już na innch materiałach (u mnie wybierał i kupował je sam). Widać, że po nieudanym eksperymencie u mnie postanowił poeksperymentować na innych materiałach. Jeśli chodzi o podłogę w garażu, to radzę wstrzymać się z ocenianiem. U nas pękniecia wystąpiły po dwóch, trzech miesiącach...

Edytowane przez dopioni

• 2 weeks później...
Dodam dziś już trochę przedawnione zdjęcie pokoju mojej Małoletniej. Nina, to prawdziwa księżniczka, więc pokój musiał być przeładowany różem. Po przeciwnej stronie jest ściana pomalowana farbą tablicową i magnetyczną. Zrobię fotę, "tablicy" jak tylko pojawią się drzwi.

Pokój był trochę krytykowany na innym forum (za dużo różu), dlatego jestem ciekawa Waszej opinii.

http://images38.fotosik.pl/321/f790c6fc9af7f7c2med.jpg

Pokoik cudny!! I co wiecej Ci powiem, ze ja wybrałam dla swojej małej księżniczki te same mebelki i żyrandol :lol2: I ściany też będą różowe - bo niby córcia jest mała - ale swoje zdanie już ma ;)

Witam,

powaliła mnie Twoja klatka schodowa beton, balustrada, lampy - CUDO!!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Już wcześniej na innym forum widziałam ją i dodałam do moich inspiracji celem realizacji.

Generalnie cały dom w moim guście. Gratuluję!!!

Jeśli nadal poszukujesz swojego psiaka, to polecam posokowca bawarskiego (bardzo podobny do rhodesiana, tylko mniej masywna budowa).

Psy inteligentne, łagodne, uwielbiają dzieci (czasami moja psina przesadza z okazywaniem swej miłości, wyskakuje żeby dać buziaka w usta). Świetny psiak na spacery, jogging. Są to psy myśliwskie ale tylko z uwagi na swój doskonały węch.

Będę tu zaglądać :yes:

• 3 months później...

Witaj Dopioni. Gratuluję pięknego domku.

To co mnie w nim przyciąga to: betonowa podłoga, biała kuchnia, szarości, płyty betonowe i świetne lamy na klatce schodowej. Pisałaś, że to firmy Massive, ale nigdzie ich na necie nie mogę znaleźć. Kolejna rzecz to żyrandol w salonie :), ja się napaliłam na ten dłuższy, też jak głupia :)) Powiedz mi jak zakończyła się sprawa Waszej podłogi czy wogóle się już zakończyła. Po przeczytaniu wątku editta&kuba byłam zdecydowana na to, żeby firma contactors ją wykonywała, z kolei Twoje wpisy zaburzyły mocno tę decyzję. Czy ta firma była Tobie przez kogoś polecana, jak na nią trafiłaś i ciekawe czy wykonawcą był ten Kuba od Editty, czy to u nich w domu byłaś popatrzeć na tą podłogę?? Kogo wybrałabyś teraz jako wykonawcę Twojej podłogi??

Przepraszam za litanię pytań, ale po prostu w Twoje wnętrza odpowiadają mi w 100%.

Pozdrawiam serdecznie - Monika