contractors 03.06.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Nareszcie znalazłam Wnętrza pięknę, już się nimi zachwycałam na innych wątkach... Czy ta podłoga powyżej to też żywica? Kurde kiepsko to wygląda, chociaż na zdjęciu z kanpą- podłoga prezentuje się nieziemsko godne pożałowania - pokazuje Pani w wielkim przybliżeniu fragment 6x8cm wyjęty z 65 m2 posadzki. dolne zdjęcie pokazuje mały fragment niedolanej posadzki (głębokość niedolania ok 0,5 mm) - dokładnie informowałem klientkę że takie miejsca mogą się zdarzyć - masa jest samo-rozlewna ale nie ma takiej tendencji samopoziomowania jak np. woda. Na spotkaniu kilkukrotnie o tym wspominałem. sama Pani twierdziła że to przecież beton -surowy materiał. każdy z moich klientów jest o tym informowany!!!! nie pisała też Pani że na wykonanie mieliśmy ekstremalnie mało czasu - musiała się Pani wyprowadzić z wynajmowanego mieszkania- pracowaliśmy nawet w niedzielę a nie jest to naszym zwyczajem. proszę też napisać że chciałem przygotować dla pani próbki mas w dużych formatach bo na takich kolorach wcześniej nie pracowaliśmy ale Pani tego nie chciała i kazała zamówić materiał. okazało się że biała posadzka nie jest biała i konieczne było nałożenie białej żywicy - zrobiliśmy to gratis a ja pokryłem połowę jej ceny - efekt końcowy i tak Panią nie zachwyca ale czy moja w tym wina - kuchnia montowana była po kilku dniach od jej nałożenia. montażyści porysowali i pobrudzili żywicę. gratisowo przepolerowałem (w miarę możliwości bo żywic się raczej nie poleruje) białą żywicę i nałożyłem bezbarwny poliuretan (tym razem całkowity koszt pokryłem ja) wiele by się można rozpisywać ale chyba nie ma to sensu. proponuje aby jedna z naszych klientek Pani Małgorzata z Krakowa + przedstawiciel z Deitermanna Robert Tylek (materiały tej firmy były stosowane) podjechali na mój koszt do Gliwic, obejrzeli posadzkę i wyrazili swoje opinie - jeżeli opinia będzie mocno negatywna nigdy więcej nie wykonam takiej posadzki ale jeżeli będzie pozytywna to Pani z Gliwic oficjalnie mnie przeprosi i w końcu zapłaci mi zaległy vat (przypominam o uregulowaniu kwoty z faktur) oraz wyrówna koszty jakie poniosłem ratując jej pośpiech wynikły ze złego zorganizowania przebiegu prac proszę też o przesłanie dodatkowego AKTUALNEGO (np z monetą 5 złotową) zdjęcia z efektem jak na zdjęci górnym tylko z dalsza idealnie gładką powierzchnię żywic można uzyskać tylko przy opcji grubowarstwowej , której cena wynosi kilkaset złotych za m2 a nie tzw. malowanki zdjęcia prac w Gliwicach na naszej stronie http://www.contractors.info.pl/index...20betonowe&p=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 03.06.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 oszkurna. wchodzę się przywitać w mało zręcznym momencie, więc krótko i węzłowato - dopioni - zajebiście u Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 03.06.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 (edytowane) Witam Pana!Owszem, dodam więcej zdjęć, położę obok monetę jeśli sobie Pan życzy, dodam również zdjęcie całej podłogi w garażu. Jeśli chodzi o niedolania, to mówił Pan, że to się zeszlifuje, doleje strzykawką, ale widać sprzęt (być może nieodpowiedni) nie dał rady taakim "kraterom". Obiecywał Pan, że sprowadzi sprzęt z Krakowa, żeby to wyrównać, ale i to się nie udało. Owszem beton to surowy materiał, ale zawsze można go wypolerować na gładko. O tym ile ma Pan czasu na wylanie posadzki informowałam Pana na samym początku i nie było to dla Pana żadnym problemem. Wiedział Pan również, kiedy będzie montowana kuchnia i też nie było problemu. Jak Pan zauważył, nie mówię tu o rysowaniu się materiału, bo to brałam pod uwagę. ja proponuję, żeby to zobaczył ktoś z Deitermana np. z Knurowa ewentualnie jakiś rzeczoznawca. tylko wtedy gdy taka, znająca się na rzeczy osoba stwierdzi, że nie mam racji chętnie Pana przeproszę. Opinie klientek, znajomych nie mają dla mnie znaczenia.jeśli stanie się inaczej, zapłaci Pan za poprawki zlecone innej firmie (nierówności, liczne, duże pęknięcia, a jest ich na szarej powierzchni już 5, garaż to jedna wielka pajęczyna spękań, nadlanie posadzki w garażu). Jeśli chodzi o niezapłacony Vat, to chyba Pan raczy żartować. Jak mam go niby zapłacić, skoro na fakturze jest wyraźnie napisane :" do zapłaty 0zł"? Jeśli chodzi o jakieś niby dopłaty z Pana strony, to też żarty. Przecież to ja musiałam dopłacić Panu za dodatkową żywicę i materiał do garażu, bo się Pan w obliczeniach pomylił. Zdjęcia, ktore dodałam są AKTUALNE!!!!!! Robiłam je 3 tyg. temu. Dodatkowe zdjęcia wszystkich "kwiatków" dodam po piątym czerwca. Za podlogę zapłaciłam prawie 10 tyś., więc chciałabym, aby była wykonana solidnie.Ps. nigdy nie wynajmowałam mieszkania.Uświadamiam Pana, iż nie dopowiadając na reklamację w ciągu 14 dni od jej wystawienia wg. prawa uznał Pan ją za zasadną, a co to dla Pana oznacza, to się chyba Pan domyśla.Pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2010 przez dopioni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 03.06.2010 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Mam nadzieję, że mimo problemów z netem, wkleję zdjęcie "cudnej" podłogi w garażu wykonanej przez contractorshttp://images49.fotosik.pl/301/bc98f75ac3212378med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 03.06.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Mam nadzieję, że mimo problemów z netem, wkleję zdjęcie "cudnej" podłogi w garażu wykonanej przez contractors http://images49.fotosik.pl/301/bc98f75ac3212378med.jpg Myślę, że to zdjęcie powinno znaleść się w galerii firmy contractors! Nie zaprzeczy Pan, że jest robione z daleka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 04.06.2010 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Przepraszam wszystkich, że musiałam Was raczyć takimi paskudztwami, ale skoro wykonawca chce się pochwalić swoim dziełem, to bardzo proszę. Jutro jeszcze trochę Was tymi "kwatkami" pomęczę, ale obiecuję, że to będzie ostatni raz. Mariomili, dzięki za odwiedziny. Tak, za szkłem jest tapetka Rusch. W pzyszłym tygodniu zamieszczę kilka fotek balustrady. Szkło jest grube chyba na 10mm.Panczurka, aneta s, Monah śliczne dzięki za komplementy. Mam nadzieję, że jeszcze tu wpadniecie. Frostzero, witaj i dzięki wielkie za słowa wsparcia. Jeśli o kuchnie chodzi, to po drugiej stronie mam tylko okno, ale w najbliższym czasie postaram się zrobić fotkę i od tej strony. Ta opaska w kuchni jest zrobiona przez stolarza z lakierowanego mdf(tak jak i reszta białych szafek). Tak sobie to jakoś wymyśliłam i cieszę się, że się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 08.06.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Jeszcze Was pomęczę (ostatni raz), ale skoro obiecałam wykonawcy, to pokazuję... Taki edziury widzę, gdzy wchodzę do domu. Te dołki mają głębokość mninmum 3mm. Sprawdziłam przykładając poziomicę. Moneta pięciozłotowa przeszła pod nią z łatwością, podczas gdzy jej końce (poziomicy oczywiście) przylegały do podłogi. No i jak Wam się to widzi? Przesadzam? Dodam, że zdjęcie robione z kilku metrów. http://images46.fotosik.pl/302/932cc57f38bffb82med.jpg Edytowane 9 Czerwca 2010 przez dopioni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 08.06.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Frostzero zamieszczam dla Ciebie zdjęcie kuchni z drugiej strony. tak jak mówiłam, jest tam tylko okno i zdechłe zioła i przypadkowe (darowane) kwiatki. A dla Mariomili cyknęłam fotkę mocowania szkła na klatce schodowej. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz przepraszam, że musieliście oglądać te okropności (podłogę mam na myśli) http://images40.fotosik.pl/298/b7dfd1f3292072c6med.jpg http://images50.fotosik.pl/303/225a34de54e50f4emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.06.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Za to barierka przeswietna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niaka 09.06.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam, kuchnia jest prześliczna !!!! Możesz powiedzieć co jest na ścianie w kuchni tam gdzie jest zlew? Czy dobrze zgaduje ?: tapeta i na to szkło? Jeśli szkło to ile to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 09.06.2010 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam, kuchnia jest prześliczna !!!! Możesz powiedzieć co jest na ścianie w kuchni tam gdzie jest zlew? Czy dobrze zgaduje ?: tapeta i na to szkło? Jeśli szkło to ile to kosztowało? Niaka witaj w moich surowych progach! Fajnie, że podoba się kuchnia. Na ścianie rzeczywiście jest tapeta i szkło. Nie powiem jednak ile kosztowało szkło, bo płaciłam za nie razem z kuchnią, ale myślę, że to kwota rzędu 400, 500zł (jak się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu). Jak masz stolarza, który robi w szkle, to pewnie bez problemu założy Ci taką szybkę na ścianę. Małgos2 dzięki za miłe słowo. Jak widzisz szaleje na punkcie szkła. Nawet kiedyś miałam pomysł, żeby jedną ścianę w czerwonej łazience zrobić z grafitowego lacobela, ale na szczęście wybito mi ten pomysł z głowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 09.06.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Siedzę dzisiaj pół dnia w necie w poszukiwaniu drzwi. Na moje ukochane festivale z Wołomina czekałam 16 tyg. ale się nie doczekałam, bo się okazało, że Stolarka Wołomin zbankrutowała. Zaliczkę odsyłają i tyle... Nigdzie nie moję znaleźć podobnych białych drzwi w tak atrakcyjnej cenie http://www.stolarka.com.pl/index.php?iid=115Podpowiedcie coś kochani, bo mi się już znudziło ostrzaganie domowników lub gości wołaniem, że właśnie oto "Siedzę na kibluuuu!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.06.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Szkoda, ze firma zbankrutowała...fajowe te drzwi. A może stolarz Ci zrobi? Podobno cenowo wychodzi to całkiem, calkiem? A do calego domu chcesz białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 11.06.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 No może by mi jakiś zrobił, ale nie znam nikogo polecanego od drzwi w okolicy. Boję się już brac kogoś w ciemno. Tak, do całego domu chcę białe, bo wszędzie mam białe okna i listwy (te na dół czekają jeszcze w pudełku na swój czas...). Skoro drzwi się podobają, to mi jeszcze bardziej smutno, że ich nie mogę mieć buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.06.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Hmm, a może wejdz do śląskiej grupy budującej, może tam Ci kogoś polecą? A twój facet od kuchni? Może on- jeśli nie zrobi, to może kogoś zna.Powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.06.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Dopioni spokojnie!znajdziesz kogoś! moje robi ten sam człowiek, który robi mi kuchnię, popytaj i na pewno się uda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.06.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 (edytowane) Dopioni, śliczny domek ) Znalazłam Cię dzięki kuchni, zamówiłam kuchnię podobną do Twojej tzn. biało-czarną, ale już tydzień nie mogę przez nią spać, bo zastanawiam się jak ja sobie dam z nią radę (dolne szafki czarne lakierowany mdf) i już gotowa byłam zmienić na coś takiego jak ma Mario tzn palisander w macie, aż zobaczyłam Twoją kuchnię i zaczynam pozytywniej myśleć o swojej zamówionej. Powiedz proszę, czy wszystko znać na tych czarnych szafkach? Odpowiedź potrzebna mi szybko, bo we wtorek mam podpisać ostateczną umowę. Pozdr PS A jeśli firma odsyła pieniądze tzn. że nie zbankrutowała. Gorzej byłoby gdyby nie odesłali pieniążków Edytowane 19 Czerwca 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dopioni 13.06.2010 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 grazi witaj! Fajnie, że podoba Ci się mój domek:) Co do kuchni, to nie ukrywam, że na czarnym paluszki widać, ale na szczęście myje się to bardzo łatwo (u mnie czarne fronty to szkło). aneta s mój stolarz kuchenny drzwiami się nie zajmuje. Zapytałam na grupie śląskiej, może ktoś da mi namiar na kogoś sprawdzonego. Nie poddaję się i szukam, bo chyba nie chce innych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 20.06.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Czarne szkło mam wrażenie że łatwiej doczyścić niż mdf (też mam szkło) A jak Twoje było montowane, bo nie masz raczej ramki aluminiowej, dasz radę zrobic fotkę jak to szkło jest oszlifowane? U mnie czasem nieprzyjemnie się łapie, ale o samym narożniku mówię. No domek bajka, nawet z takimi podłogami, ale gdyby nie były skiepszczone to miałabyś chyba za idealnie Wszystko super dopieszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 21.06.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Frostzero zamieszczam dla Ciebie zdjęcie kuchni z drugiej strony. tak jak mówiłam, jest tam tylko okno i zdechłe zioła i przypadkowe (darowane) kwiatki. A dla Mariomili cyknęłam fotkę mocowania szkła na klatce schodowej. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz przepraszam, że musieliście oglądać te okropności (podłogę mam na myśli) http://images40.fotosik.pl/298/b7dfd1f3292072c6med.jpg http://images50.fotosik.pl/303/225a34de54e50f4emed.jpg Dzięki wielkie za foteczki, jak bedzie wiecej to też sie nie pogniewam:wiggle: Miłego dnia życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts