Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek dopioni:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mariomili cyknęłam dla Ciebie jeszcze dwie foty barierki. Wprawdzie dziś troszku wypalcowana, straszy brak drzwi i do tego jeszcze jedna żarówka mi klękła, ale proszę bardzo ;)

http://images36.fotosik.pl/193/707323ca1b78f2e6med.jpg

http://images48.fotosik.pl/306/dde81fa8dc6aa08bmed.jpg

e- mól fajnie, że się podoba:). Wklejam szkło. Nie wiem, czy tam cokolwiek widać, ale trudno zrobić zdjęcie, bo wszystko się odbija. A co do moich doświadczeń ze szkłem, to chyba lepiej myje się lakier (białe fronty to lakierowany mdf). Na czarnym widać pyłki po ręcznikach kuchennych. Może to kwestia koloru, nie materiału. Ale ogólnie i to i tamto myje się przyzwoicie.

http://images46.fotosik.pl/306/a4e8422086b6288bmed.jpg

Frostzero dzięki serdeczne. Miło usłyszeć takie słowa, kiedy emocje już opadły i czasem ma się wątpliwości.

Nadulka :welcome: dzięki, wpadnij jeszcze kiedyś.

Edytowane przez dopioni

Witam po sąsiedzku.

Bardzo ładne wnętrza. Można rzec: całkiem, całkiem...

Mam pytanko - jak duże arkusze szyby dałaś na ścianę w kuchni (jaka gruba i kto wykonał) i jak się spisuje takie roawiązanie? Cieszę się, że tu trafiłam bo o takim wykończeniu ściany między szafkami górnymi i dolnymi myślałam, choć zamiast tapety w tle chę pomalować farbą i może wkleić w to jakąś niewielką sepię. Czy za tą wiszącą białą szafką też jest szyba, czy szafka wisi bezpośrednio na ścianie. Przepraszam za drobiazgowość, ale czy między szybami jest jakiś odstęp (nowy budynek "pracuje") i czy łatwo utrzymać czystość w miejscu połączenia szyb?

Ciekawa też jestem jakie będą drzwi wewnętrzne. No i oczywiście czekam na kolejne fotki bo zamierzam często tu zaglądać.

pzdr

anola powiem tak... w zasadzie, to ja mało wiem o tej szybie. Chciałam szybę, to mi pan od kuchni zamontował. Jaka jest jej grubość, nie mam pojęcia. Łączenie jest niestety na granicy wystającej szafki górnej, bo podobno taka wykrojona w całości pękała przy hartowaniu. Za szafką nie ma szkła. Między szybami, na łączeniu nie ma odstępu. Lekki odstęp jest między szafką a szkłem (pod spodem), ale tego nie będzie widać, bo będzie tam założona listwa z ledami, taka jak pod górną "opaską". Jeśli chodzi o wykonawcę, to wolałabym priv. Cieszę się, że Ci się podoba. Jeśli chodzi o drzwi, to chyba za szybko się nimi nie pochwalę, bo obecnie olałam sprawę.

Ps. jak bliskie jest to sąsiedztwo? :)

Pozdrawiam serdecznie

Super, super i jeszcze raz super, masz świetne wyczucie gustu

A mnie interesują te płyty betonowe na ścianie przy klatce schodowej

Czy są to gotowe płyty z regipsu pomalowane tynkiem imitującym beton? a może jeszcze inna technologia została tu zastosowana?

pozdrawiam serdecznie

Iwek, Konieczki, kati0930 wielkie dzięki za tak miłe słowa!!! no od razu mam lepszy humor:) Witajcie i wpadajcie;)

Konieczki wysyłam info na priva.

kati0930 te płyty są z betonu. Pana, który je robi nie polecam (to ten od podłogi). W swojej galerii ma zdjęcie moich płyt, a pod spodem podpis "te linie znikną, jak płyty wyschną". Niestety pasy są do dziś. Poza tym, wiele z tymi płytami "przygód" było (zaczęły się odklejać od ściany i bałam się, że spadając mogą kogoś uszkodzić). Duuużo by pisać. Na szczęście na allegro jest inny sprzedawca handlujący takimi płytami.

Pozdrawiam wszystkich oglądaczy:)

• 2 weeks później...

Dopioni - mogłabym u Ciebie mieszkać!!:D BOSKO! REWELACJA!

trafiłam tu przez Twoja świetną ceglaną ścianę:) i mam kilka pytań;) ja mam już odsłoniętą cegłę i chcę ją pomalować na biało. Impregnowałaś ją wcześniej? czy malowałaś samą farbą? czy jak?;)

aaaa! i Twoja zajebista kuchnia jest już od dawna w moich inspiracjach!:) i niedawno dołączyła do niej łazienka przy sypialni :) a od dziś klatka schodowa ... boję się pomyśleć co będzie, jak pokażesz resztę.... :D:D:D

magda.o dzięki Ci kobieto za tak miłe słowa i strasznie się cieszę, że się podoba:)

Jeśli o ścianę chodzi, to malowałam ją zwykłą farbą akrylową, ale na samym początku farbą przeciwgrzybiczną. Niestety zażółcenia wyszły później, więc te miejsca pokryte są olejną, a na to ponownie akrylową.

Ostatnio zaniedbałam forum, bo małżonek zostawił aparat u teściów. Jak tylko go odzyskam, to pocykam trochę fotek:)

A tak poza tym, to chiałam się pochwalić, iż mam psa!!!!!