moni89 19.05.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam,czy możecie doradzić czy wchodzi w ogóle w grę wybudowanie małego domku gospodarczego, który pełniłby funkcję kotłowni ? Kotłownia miala byc w piwnicy ale teraz po tej wielkiej wodzie zaczynam sie zastanawiać czy ma sens robić piwnicę i przy każdym deszczu martwić się czy przypadkiem nas nie zaleje ? Kotłownia ma byc na olej lekki, czyli musiałby się tam zmieścić piec i zbiornik na olej. Czy byłoby to drozsze czy tańsze wyjście ? No i ze względów technicznych i praktycznych czy jest to mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.05.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 technicznie wykonalne,ale rozwiązanie dość drogie,rury łączące kotłownię z domem, najlepiej preizolowane w kręgu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 19.05.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Mam takie rozwiązanie i sprawdza się bez problemu mankament - pomieszczenie kotłowni trzeba ogrzewać i to dość solidnie bo jak zgasło w piecu to przy minus 20 woda w wiadrze obok kotła zamarzła. dom mocno ocieplony można powiedzieć energooszczędny a kotłownia już nie w domu 21st a w kotłowni mróz. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.05.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 w kotłowni i tak musi być ogrzewanie i temperatura 16 C,automatyka kotla olejowego nie dopuści do temperatur niższych niż 2-3 C w kotłowniw zależności od producenta kotła,dlatego nie należy się bać, chyba, że nie będzie zasilania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 19.05.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 w kotłowni i tak musi być ogrzewanie i temperatura 16 C, automatyka kotla olejowego nie dopuści do temperatur niższych niż 2-3 C w kotłowni w zależności od producenta kotła, dlatego nie należy się bać, chyba, że nie będzie zasilania OK nie doczytałem że kotłownia na olej - zgadza się automatyka przypilnuje temperatury funkcja przeciw zamrożeniowa u mnie jest kocioł na paliwo stałe i do garażu przeniosłem ze wsględu na bałagan w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni89 25.05.2010 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Dziekuje bardzo za rady. O ogrzewaniu w kotłowni nie pomyślałam, to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts