netka55 18.03.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Hej! eLTeeS czekam na foto nowej naklejki! Ale ten czas szybko leci! To już 3 m-ce? Zadomowiłaś się już na dobre? Kącik dla maluszka przygotowany? A w którym tygodniu w ogóle jesteś? ja bym nie wytrzymała nie znając płci..Fajne chwile masz przed sobą, trochę Ci zazdroszczę... Mój bąbel ma 2 latka i zaczyna wołać siusiu wokół domu też jest sporo pracy ale Ty jesteś zwolniona no nie? A jak już zrzucisz słodki ciężar to pojawi się niewidzialna smycz-więź z dzidziusiem, która też Ci nie pozwoli zbyt długo popracować Niech mąż szybko robi taras żeby było gdzie wózek postawić pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 18.03.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dziękuję za odpowiedź. Dużo mi pomogła bo mi wycenili wieźbę z łatami itd. na 17 tys.zł; to duża różnica. Też będziemy robić pod dachówkę i też dawaliśmy projekt do wyliczenia tej wieźby bo w projekcie właśnie jest niekompletne zestawienie. Dużo sobie podpatruję u was? a czy macie jakąś fotkę pom.gosp. Czy tam też macie suszarnię bo tak właśnie planuje, ale martwi mnie brak okna. Czy pranko będzie ładnie schnąć??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 19.03.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Piękny domek - GRATULUJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 20.03.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) netka55, czas leci masakrycznie. Leci 22 tc, więc połowa już za nami, a co dopiero dowiedzieliśmy się, że będzie nas więcej Końcem lipca, początkiem sierpnia powitamy nowego członka rodziny Mąż chce bardzo znać płeć, więc niech mu będzie, ale pytanie czy Bąbel będzie chciał pokazać Zdjęcia będą jutro o ile się zmobilizuje, bo zawsze znajde coś ważniejszego, np. swoją prace dyplomową, której bardzo, ale to bardzo nie chce mi się pisać, a pasuje, bo na początku czerwca obrona natka14, pomieszczenie gospodarcze ? W Sułtanie takiego nie ma Jest kotłownia, garaż czy garderoba, ale nie pomieszczenie gospodarcze, więc nie wiem o co zbytnio chodzi. Jeśli chodzi o więźbe to tak jak pisałam weszło 11 kubików. Zależy po ile u was jest drewno. Zapytaj o cene za kubik i po problemie Łaty wiem, że są drogie, ale my cieliśmy sami, bo zostało nam z szalunków fundamentów i ze stropu, więc później poszło na dach co by się nie marnowało Archi, dziękujemy Edytowane 20 Marca 2011 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 21.03.2011 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 21.03.2011 r. Wkońcu mamy wiosne I kalendarzową i za oknem, bo pogoda naprawde piękna. Czuć już wiosne i aż chce się żyć W salonie pojawiła się naklejka w poniedziałek tydzień temu. Tak jak pisałam wcześniej miała być za TV, ale okazała się za mała i brzydko wyglądąła, więc wylądowała za kanapą W sobote 19-stego przykleiliśmy wkońcu tapete w kuchni, bo chyba od miesiąca czekała na przyklejenie, ale mąż jakoś nie miał ochoty Wogóle wkońcu zrobiłam zdjęcia całej kuchni ze szkłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymistka1719506824 21.03.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Pięknie macie. Kolorowo i tak energetycznie. Gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 22.03.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Naklejka wygląda świetne w tym miejscu,a piesek ale sobie znalazł legowisko! Twoja kuchnia mnie powala... A te podkładki z ławy też już kupiłam w Biedronce do nowego domu pozdrowienia! ps.my dziś wreszcie ruszyliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 24.03.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Kuchnia rewelacja . Mam pytanko dla Was wstecz. Czy musieliście robić stropy na zamówienie. Bo mi ekipa budowlana powiedziała, że potrzebne są dłuższe niż standardowe. A tam gdzie robią stropy powiedzieli dodatkowo, żeby uzgodnić z kier. bud. lub jakimś konstruktorem bo jeśli robić wg projektu to strop może nie wytrzymać całego ciężaru dachu. Czy też mieliście takie sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 24.03.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) natka14, dziwne pytanie :| Stop na zamówienie ? My cały strop laliśmy i wszystko jest OK. Jedno co to daliśmy więcej zbrojenia, bo mieliśmy dużo drutu, zresztą zbrojenie w stropie jest jak w bunkrze Bardzo mnie ciekawi co za mądry powiedział, że cały ciężar dachu opiera się na stropie ? Przecież nie wszystko opiera się na stropie. Po to są ściany nośne, żeby i na nich się opierał Edytowane 25 Marca 2011 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 27.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam.no tak Wy laliscie a ja chcialam zaoszczedzic i chcialam klasc plyty stropowe.wychodzi polowe taniej.chyba zapytam kier.bud.jak wroci z urlopu.oczywiście dziekuję za odp.wczesniej prosząc o fotki pom.gosp.miałam na myśli kotłownie.pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 28.03.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Cześć,nie mogę się napatrzeć na Twój domek. Gdy tracę wiarę, że może nam się udać, zaglądam do Ciebie i jakoś mi lepiej... Czy mogłabym na priva prosić o informację o poniesionych kosztach? Ostatnio jakoś ta sprawa finansów spędza mi sen z powiek...Pozdrowienia Edytowane 28 Marca 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 28.03.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) natka14, ciężko mi zrobić zdjęcie w kotłowni, bo mała jest. Jak będę miała czas to zrobie obiektywem fisch eye Jeśli masz projekt to są na nim wymiary kotłowni Co do stropu to nie kombinowaliśmy i tak jak pisałam laliśmy cały. Kiedyś może zrobimy góre, więc nie wiem jak z tym stropem z płyt jest. Powierzchnia nad kuchnią, salonem i jadalnią jest faktycznie duża, więc i koszta takich płyt mogą być większe... Klesia, uda wam się uda U nas mój mąż nie wierzył, że nam się uda, a ja jednak ciągle twierdziłam, że nam się uda i oto proszę mieszkamy na swoim od grudnia 26.03.2011 r. Wkońcu mąż znalazł czas i zamontował okap Ciągnie i nawet świeci Wkońcu dziura w kuchni wypełniona okapem 28.03.2011 r. A dzisiaj mieliśmy kontrole z Inspektoratu Budowlanego, bo mamy odbiór częściowy, bo nie mamy ocieplenia, chociaż nie jest ono obowiązkowe, ale dobra ;/ Panie przyszły na 10 minut. Sprawdziły przy mnie papiery w salonie i 'do widzenia' ;/ Mamy pozwolenie na 6 miesięcy użytkowania domu. Po 6 miesiącach decyzja wygasa jeśli nie zrobimy ocieplenia. Najgorsze jest to, że znów musimy robić certyfikat energetyczny. Aaaaa i właśnie zmieniamy kierownika budowy, bo obecny jest z rodziny, który prowadzi jedną jedyną naszą budową. Czasami z mężem mamy wrażenie, że robi wszystko na przekór nam ;/ A teraz bardziej optymistycznie Jutro jedziemy podglądać naszego Bąbla i może wkońcu się dowiemy kto zamieszkuje brzuch, bo wciąż nie wiemy Mamy uparte dziecko Hmm ciekawe po kim ? Pewnie po mnie, bo jak się upre to dąże do swojego Edytowane 28 Marca 2011 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Garbicz 28.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam serdecznie! Zapraszam na stronę fanklubu domu Sułtan: http://www.domsultan.pl Na stronie można umieszczać własne domy na mapie Polski i komunikować się z innymi właścicielami domów Sułtan. Dodatkowo można stworzyć własny kosztorys oraz przeglądać aktualne kosztorysy i galerie innych użytkowników. Pozdrawiam i do zobaczenia w naszym fanklubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 29.03.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Hej Lila:) Mam pytanko związane z okapem......to jest 60-tka?Kupowaliście w jakims konkretnym sklepie czy na allegro? Chciałabym podobny, choś wcześniej myślałam o zupełnie innym , ale widzę ,że jest juz zbyt "popularny".Powodzenia na USG-niech się maluch wreszcie pokaże rodzicom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 29.03.2011 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 dulis, kupowaliśmy w Merkury Market Chcieliśmy delikatny i zaokrąglony i to jest 60-tka, chociaż teraz pewnie kupilibyśmy 90-tkę, bo ten okap troszke ginie, no ale sama cena była fajna, bo kosztował 500 zł No mamy nadzieje, że pokaże co tam kryje, bo wczoraj wkroczyliśmy w 6 miesiąc, ale i tak najważniejsze by wszystko było dobrze, no ale ciekawość jednak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 30.03.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) 29.03.2011 r. No to będziemy mieli CHŁOPCZYKA Mąż chodzi jak najarany, już nie mówiąc jaki jest dumny Wiecie ? Marzenia się spełniają ! Mamy siebie, wybudowaliśmy dom, posadziliśmy drzewo (aktualnie wysadzone, bo nawoziliśmy ziemie, ale niedługo będziemy sadzić kolejne ), a teraz czekamy na SYNKA Po za tym wszystko książkowo Mały waży 509 gram, więc tyle ile powinien Oby do końca wszystko było książkowo. Ja czuje się ponad książkowo, bo wogóle nie odczuwam ciąży nie licząc kopniaków mojego drugiego małego mężczyzny Edytowane 30 Marca 2011 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 30.03.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witam. No właśnie ta kotłownia jest taka mała, a chcę tam wmieścić piec, pralkę, suszarkę na pranie i jeszcze jakaś umywalka przydałaby się. Niby się to wszystko mieści, ale co do cm. Będę czekała na fotkę. Podam też swojego meila, jeśli macie w kompie (tak żeby kłopotu nie robić) jakieś kosztorysy to chętnie skorzystam. Ja też mam chłopczyka 2 latka, więc gratuluję. Mały będzie miał ten pokój przy garażu a córka 7 lat tą dużą sypialnię z garderobą, ale nie dzielimy pokoju na 2 cz. My bierzemy najmniejszy pokoik k.łazienki. Uznaliśmy, że dzieci potrzebują wiej miejsca niż rodzice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 30.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Zapomniałam napisać e-maila [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 30.03.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 natka14, no to powiem Ci szczerze, że to co chcesz wrzucić to się nie zmieści. My mamy gdzie indziej wejście do kotłowni ta pierwszej stronie jest plan naszego domu (zmieniony przeze mnie) i nie ma szans na pralke i suszarke. Na umywalke owszem jest, ale na inne rzeczy nie ma szans. Zresztą pranie koło pieca ? Oj nie. W kotłowni nigdy nie będzie idealnie czysto. U nas wszystko stoi w łazience, a łazienka jest naprawde duża, tylko powiększyliśmy ją o 20 cm kosztem małego pokoju Nasz syn będzie miał większy pokój (ten koło małej łazienki), my normalnie mamy sypialnie Wiadomo, że narazie mały i tak będzie z nami spał w sensie, że łóżeczko stoi w sypialni, ale wszystko zabawki będą w większym pokoju Narazie kosztorysów brak, bo nie mam czasu zrobić, bo ciągle coś ważniejszego mam, chociaż chce zrobić kosztorys całkowity żeby wiedzieć ile wydaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 31.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam. Jeśli ten kolorowy rzut na pierwszej stronie to ja mam w sumie tak samo. No pewnie nie co do cm. Kotłownia bynajmniej na projekcie wychodzi 180/210. Ale może okazałoby się potem że bym musiała po niej fruwać. No nic rozważę inną wersję. A piec będę miała gazowy więc porządeczek będzie. Ale i tak dziękuję za odpowiedź. Mój synek (prawie 2 lata) nadal śpi ze mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts