kucik 16.05.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam,Od kilku miesiecy szukam odpowiedniego projektu i obecnie Sultan jest na pierwszym miejscu. Mamjednak jedno drobne pytanie: pewnie na poczatek nie ruszal bym poddasza, ale jedna z opcji, jaka rozwazam jest zrobienie tam pomieszczenia rekreacyjnego, w ktorym mialby sie zmiescic np stol bilardowy. I stad pytanie jaka na poddaszu mozna uzyskac otwarta przestrzen bez podnoszenia dachu, ta przestrzen nie moze jednak zawierac zadnych kominow ani elementow kostrukcyjnych (zeby wstawic stol potrzebna jest mniej wiecej powierzchnia 6x4,5m).I druga drobna prosba: rowniez prosze o przeslanie kosztorysu SSZ na maila - [email protected].Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 16.05.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 kucik, jak mąż będzie miał czas to wejdzie na strych i sprawdzi. Aktualnie pewnie stół nie wejdzie, bo kontrukcja dachu leży częściowo na stropie, ale jak przyjdzie wylewka to to zniknie, więc stół spokojnie wejdzie, ale mąż jeszcze to sprawdzi Kosztorys poleciał na poczte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 16.05.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) 16.05.2011 r. Mamy tynk Brakuje tylko we wnęce przy tarasie (ściana sypialni i salonu), ale to dokończą jutro po 16 Tempo mają nieziemskie Nasz pistacjowy Sułtan: Kolor delikatny. Zdjęcia nie oddają uroku. Nam się bardzo podoba, bo nie jest to dom taki jak każdy, czyli ecru czy żółty Jak dojdzie jeszcze ogrodzenie i trawka to będzie miooodzio Zerwaliśmy wejście do domu i powstała mała górka z piasku, więc nasz pies upodobał sobie to miejsce: 'Troszke' urósł tak wogóle I żeby nie było, że nie mamy zieleni wokół i, że ciągle siedzimy w domu to mam dowody na to, że wokół nas jest pięknie. Łąki dziadzia zaraz niedaleko naszej działki http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222892_199893940046991_100000791608788_474109_4846401_n.jpg Uwielbiamy tam chodzić, bo i ja mogę powdychać świeżego powietrza co robi dobrze nie tylko mi, ale i Igorowi, no i Fado na tym korzysta ...a Fado uwielbia zieleń i wysokie trawy: http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/224263_199893183380400_100000791608788_474092_3051921_n.jpg No i kto powiedział, że pies nie może latać ? http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226059_199893153380403_100000791608788_474090_8010014_n.jpg Edytowane 17 Maja 2011 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymistka1719506824 16.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Bardzo ładnie prezentuje się Wasz domek w nowym ubranku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 17.05.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Uwielbiam pistacje !!! Jest super - świeżo,optymistycznie i ładnie kontrastuje z dachem. A naokoło tak wiosennie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulipia 19.05.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 witaj eLTees pięknie u Was, kolorek domku super- ładnie kontrastuje z dachówką. My już też mieszkamy od 30.04 i jest cudownie Te przestrzenie, po prostu same ochy i achy - można się nieźle uchodzić. Pozdrawiamy Was serdecznie z naszego Sułtana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 19.05.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 optymistka, kocimieta, miło, że się podoba Tulipia, gratuluję przeprowadzki Przestrzenie ? Dla nas już to normalna przestrzeń. Dawniej salon wydał się duży, a teraz jest taki normalny i nie widze jego 'wielkości' Tak to jest jak się człowiek przyzwyczai A gdzie jakieś zdjęcia waszego Sułtana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 26.05.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Przybyłam z rewizytą. Tempo macie zawrotne, takiego życzyłabym sobie przy naszym budowaniu, ale czas pokaże jak będzie:-). Zazdroszczę (pozytywnie) mieszkania "na swoim". Pozdrawiam z "za miedzy";-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucik 06.06.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Dziekuje za przeslanie kosztorysu. Czy udalo sie moze sprawdzic ta powierzchnie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszekdawid 15.06.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam Czy mógłbym prosić o podesłanie kosztorysu? Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 08.07.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witamwpadłam sie przywitać, super domek !!! tempo niesamowite, kibicuje Wam pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.07.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Boże jak dawno mnie tu nie było! Elewację widziałam ale nie wiem czemu nie chwaliłam! Przepięknie wygląda wasz Sułtan w tym kolorze. To jest też mój upatrzony kolor- w cieniu pistacjowy a w słońcu z daleka prawie biały. Napisz mi proszę jaki to tynk/firma/nr czy co tam inne. My też mamy grafitowy dach i właśnie zieleń chcemy na elewację. Masz rację z tym że wszędzie dokoła żółte domy w różnych odcieniach- u nas też. A że ja lubię być inna to musze mieć wyróżniający się Jestem jeszcze ciekawa jakiego koloru macie parapety zewnętrzne? ps. jak maleństwo?nie pcha się jeszcze na świat? pozdrowienia dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.07.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 ps2 czy elewacje masz gładką czy jakiś baranek?możesz przy okazji zrobić zdjęcie z bliska, nie śpieszy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 09.07.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam.Mam pytanko, bo nie mogę znaleźć. Jaką macie dachówkę, firmę i rodzaj.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 10.07.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) kucik, a no nie sprawdzałam. Ciągle o tym zapominam. Mam nadzieje, że wkońcu nie zapomne i wyśle mężą co by zmierzył. janiseya, każdemu życzę takiego tempa. No i wy się doczekacie na mieszkanie na swoim beatagl, oooo jak miło, że ktoś z naszych stron się odezwał Tempo było i najważniejsze, że mieszkamy wkońcu u siebie Jeszcze wiele przed nami, ale wokół domu zawsze będzie coś do zrobienia.. netka55, ciesze się, że elewacja się podoba. My też lubimy się wyróżniać stąd ten kolor. Tynk silikonowy jest z Greinplast'a, baranek 1,5, a kolor 0910 Chcieliśmy bardzo delikatnie i gładko, bo np. kornik odpada całkowicie gdyż bardzo się brudzi. Mieliśmy robić zdobienia, ale te też się brudzą, więc zdecydowaliśmy się na prostote Dom zmienia kolory i wszyscy się z niego śmieją. Raz jest pistacjowy, raz zielony, innym razem żółty. Normalnie kameleon. Postaram się zrobić zdjęcie i wrzucić Parapetów zewnętrzych jeszcze nie mamy, ale planujemy czarne ew. ciemny grafit. Kolumny będą z mozaiki czarno-szarej, więc akurat parapety będą pasować. Co do maleństwa. 38 tydzień leci, a jemu ani się śni wyjść.. Jak w marcu pchał się na świat, bo zjechał główką w dół tak teraz zrezygnował. Niestety mam nadciśnienie, więc biore tabletki, ale dzięki nim jest w normie. Mam nadzieje, że już niedługo i będziemy Małego tulić w ramionach. Wszystko czeka na jego narodziny natka14, dachówka celtycka BRAAS, kolor grafitowy, aczkolwiek wygląda jak czarny Edytowane 10 Lipca 2011 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 12.07.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dzięki za namiary na tynk. Myślę że jak Cię spapuguję to się nie obrazisz, w końcu mamy do siebie daleko a mnie dokładnie o taki kolor chodzi-kameleon. A co do granulacji/powierzchni to ja bym chciala na gładko jak ściany w domu ale tak chyba się nie robi na zewnątrz co? Doczytałam że mamy podobna dachówkę-też z Braasa ale my Bałtycką. Jeżeli będziesz miała kolumny ciemne to rzeczywiście grafitowy lub czarny parapet pasuje a u mnie nie będzie nigdzie na dole klinkieru dlatego skłaniam się do ciemnobrązowych parapetów żeby pasowały do okien w orzechu. Trzymam za Ciebie kciuki, żeby było lekko i żebyś nie czekała jeszcze tych 2 tygodni. Ja urodziłam (naturalnie)w 39 tyg i bardzo sie z tego cieszyłam, było szybko i bezproblemowo i takiego porodu Ci własnie życzę! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 13.07.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 netka, na gładko można, ale pomalować. Jest baranek 1, ale na zamówienie. Co do parapetów bierzemy jeszcze pod uwagę ciemny brąz co by było właśnie pod okna. Jak się skończy to zobaczymy. Fundament robimy mozaiką (ok. 15-20 cm). Zdjęcia wciąż zapomniałam zrobić, ale postaram się dzisiaj bądź jutro o ile nie zapomne.. Ciesze się, że komuś podoba się nasz kolor domu dlatego kochana rób rób rób Nawet jakbyś mieszkała niedaleko to też bym nie miała nic przeciwko Wszystko wokół żółte, więc nasze domki bedą się wyróżniać Co do porodu jutro kończymy 38 tc, a zaczynamy 39 tc Jak narazie wszystko pozamykane, więc wciąż czekamy na rozwój akcji. Mąż to niedługo zacznie sypiać w butach, bo jak tylko mnie coś zaboli to już pyta czy jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 15.07.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 netka, no to wstawiam zdjęcia. Leżą od wczoraj, ale jakoś nie było czasu wrzucić wczesniej, bo ciągle bym spała, no i dzisiaj jeszcze podróż do Rzeszowa na ktg Najważniejsze jednak, że zdjęcia są Tak jak pisałam wcześniej nasz dom to kameleon, więc wszystko zależy od dnia i padania promieni słońca na niego Raz jest miętowy, raz limonkowa, a raz żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 15.07.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Jakiś czas temu postanowaliśmy urządzić Małemu pokoik Kilka rzeczy się jeszcze zmieni, bo np. kołyska będzie w salonie, a wanienka ze stojakiem w dużej łazience Szafka pod tv co stoją na niej kwiatki pójdzie na strych, ale musi być druga osoba, bo mąż sam nie wrzuci tego na strych.. Jak wyjedziemy wózkiem to sofa będzie stała na środku, no ale wstępnie pokój urządzony jest Łóżeczko stoi w naszej sypialni co byśmy mieli do Małego blisko w nocy Zaraz przy wejściu jest kontakt i taki oto Tweety i miarka Bob Budowniczy: I reszta pokoju: Aaaa właśnie odnośnie Małego to zaczęliśmy 39 tc, a tu narazie żadnych oznak zbliżającej się godziny "O". Jedno co to Mały zjechał jeszcze bardziej w dół, ale nic po za tym.. aaaa tak mu się śpieszyło w marcu jak zaczął zjeżdżać w dół.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 18.07.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Hej.Super te "carsy" to fototapeta? Jedna część czy w paskach. Mam łobuziaka 2 lata to by mu się widziała taka ścianka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts