Tulipia 31.03.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Gratuluję syneczka fajnie, że dobrze znosisz ciążę i nic ci nie doskwiera - oby tak dalej ja dalej się wykańczam - dziś montowali kuchnię i zaczeliśmy robić elewację, już nie możemy się doczekać przeprowadzki do naszego sułtana my z mężem pozmienialiśmy troszeczkę dół domku tzn. część prywatną (za ścianą salonu). Mamy dwóch synków i chcieliśmy żeby oni mieli równe pokoje i po zmianie oba są po około 13m2 (powiększenie pokoi kosztem naszej łazienki). Pralnie mam na górze. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 01.04.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 natka14, tak tak ten rzut na pierwszej stronie. Myśmy troszke wejście do kotłowni zmienili, bo chcieliśmy wejście do garażu przez kotłownie, więc jak wchodzisz do Sułtana to na wprost mamy wejście do kotłowni Zdjęcia zrobie jak mąż ogarnie kotłownie, bo teraz to masakra jest Tulipia, dziękujemy Mąż do tej pory chodzi jak naćpany z wypiętą piersią, bo będzie miał syna My górę kiedyś zrobimy, bo bardzo mnie korci, żeby mieć skosy na górze i wogóle, ale teraz nie jest nam ona wogóle potrzebna, bo jest nas dwoje, no troje, więc bez sensu Przeprowadzka pewnie już na 'dniach', więc już niedługo. My też musimy ruszyć z elewacją, ale najpierw chcielibyśmy się ogrodzić co by psiak miał gdzie latać, bo teraz lata, ale ciągle ktoś na niego patrzy co by nie chodził z psami ze wsi, bo teraz taki czas, że chodzą bandami, bo suczki.. a nie chcemy by nasz miał pchły i by się włóczył, tym bardziej, że dzisiaj kończy dopiero 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 04.04.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam. Jestem pod wrażeniem !! Właśnie mam zamiar budować taki domek i dzięki wam jestem przekonany ze to będzie ten dom! Mam prośbę: czy ja tez mógłbym zobaczyć ten kosztorys? Dziękuję i pozdrawiam ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 04.04.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 kosiorek2508, tak jak pisałam ostatnio kosztorys wogóle jest niedokończony, bo cierpie na brak czasu i lenia Jeśli chodzi o SSO to praktycznie się zgadza z kosztorysem w projekcie Później to wiadomo, że każdy kosztorys będzie się różnił, bo każdy wybiera inne materiały, o różnej jakości i o różnej cenie. Jeśli go zrobie to wyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 04.04.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Dziękuję za szybką odpowiedz. Aż tak dokładnego kosztorysu to się nawet nie spodziewam (ale bardzo mile widziany by był ) bo to naprawde sporo pracy wymaga napisanie takiego kosztorysu. Chodzi mi głównie o takie poglądowe tj. koszt fundanentów, koszt materiałów(pustaków) koszt dachu itd. chce po prostu zobaczyć na razie na ile mi starczy w tym roku funduszy... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 04.04.2011 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 kosiorek2508, no to tak jak pisałam ceny SSO zgadzają się z cenami w kosztorysie projektowym Jutro wyśle Ci ten kosztorys do SSO czy tam SSZ jak chcesz Koszt dachu największy, bo nasz dach wyszedł 60 tys. zł, ale mamy na nim wszystko co było możliwe żeby na niego dać, ale nie żałujemy, bo nic nam się nie leje na głowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertak 04.04.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Gratuluję synka. Mam zamiar budować taki sam domek Sułtan 2G i mam ogromną prośbę o przysłanie kosztorysu na adres [email protected]. Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 04.04.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 hmm.. fantastyczny domek Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 05.04.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 kosiorek2508, kosztorys poleciał na poczte Bertak, i do Ciebie kosztorys wysłany, ale tak jak pisałam sam SSZ, bo reszta nieskończona i wiele w nim brakuje. netmar, dziękuję bardzo. Dużo jeszcze nam brakuje, ale i tak mieszka się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 05.04.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 pięknie podziękował pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 08.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam.Jak by ktoś potrzebował to ja wydałam na razie na :wieźbę z wszystkimi łatami itd. 14 000.00 złza robociznę dachu od a do z 22 000 zł (ok. 70 zł/m2) płyty stropowe 18 000 zł bez robociznyścianki działowe poroterm 1800 zł bez robociznyJeśli ktoś posiada jakieś kosztorysy czy inne notatki cenowe rzeczywiste to mile widziane na [email protected] bo jednak w projekcie jedno a rzeczywisty wydatek to drugie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 08.04.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 natka14, wasze koszty o wiele większe od naszych. Wysłałam Ci kosztorys to możesz porównać, bo u nas mniej to wyszło Np. nas beton na strop wyniósł niecałe 8000 zł + robicizna 5000 zł, więc te płyty wcale tańsze nie są... Więźba niecałe 8000 zł + łaty cieliśmy sami z desek, które były użyte pod szalunki, a co zostało to sprzedaliśmy. Robocizna dachu 20000 zł z czego 10000 zł to więźba, a drugie 10000 zł to reszta, czyli przybijanie membran, łat, układanie dachówki, obróka + rynny Nam się koszty troszke zmniejszyły w porównaniu do cen projektowych, ale ogólnie nie są aż tak bardzo rozbieżne ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 08.04.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 śliczny macie domek...taki aż jak z katalogu...wszystko pięknie do siebie pasuje...a niedługo wszędzie będą zabawki i te szkła pewnie będą całe poklejone małymi rączkami....ale też będzie to miało swój urok:)życzę spelniania kolejnych marzeń:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 10.04.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 To ten beton + robocizna to faktycznie niedrogo, ale to chyba nie cały strop bo jeszcze zbrojenie, szalunki i inne tam to pewnie też trochę wyszły, szczególnie chyba to zbrojenie. No szkoda, że nie dało rady jakoś napisać tych cen jak o nie pytałam, teraz to już za późno bo płyty zamówione, ale może ktoś inny skorzysta. a do mnie na poczte nic nie doszlo. powtórzę maila : [email protected]. miłej niedzielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 10.04.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) natka14, no wiadomo, że zbrojenie troszke wyszło, ale nie wiem ile, bo kupowaliśmy drut na cały dom i jeszcze nam zostało na budynek gospodarczy Szalunki wcale dużo nie wyszły, bo z fundamentów poszły na strop, a ze stropu na łaty, więc wykorzystaliśmy to w 100%, a co zostało sprzedaliśmy Robocizna za robienie szalunków, zbrojenia + lanie betonu to 5 000 zł, więc wcale nie dużo, no ale teraz ciągle ceny rosną. Co do cen takich ogólnie to znam je na pamięć bez patrzenia w kosztorys. Co do stropu od początku pisałaś, że tańsze płyty dlatego też byłam ciekawa ile one kosztują, ale cena mnie powaliła niestety... My zawsze przed zamówieniem robiliśmy porównanie cen. Zastanawialiśmy się np. czy wybrać blache i dachówke i dopiero po porównaniu cen podjeliśmy ostateczną decyzję @ poszedł z kosztorysem ze SSZ i mam nadzieje, że tym razem dojdzie Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 11.04.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Dziękuję z kosztorys, oczywiście bardzo się przydał. Ja tak za bardzo nie mam czasu na porównywanie cen, niestety, bo mam 2 małych kajtków i budujemy się 20 km od aktualnego domu. Praca, dom, dzieci i tak leci. Okna wyszły mnie tak jak Was, ale my zamiast tego dużego okna przy jadalni zrobiliśmy sobie takie wielkie drzwi przesuwne, aby można było wyjść bo tam robimy sobie drugi mały taras. Jak dobrze widzę Wy rolet zewnętrznych nie zakładaliście? Jak ktoś potrzebuje to my za rolety(brązowe) z silniczkami elektr. i na pilota daliśmy 7500 na cały dom. To jest cena z montażem. Nie wiem czy to dużo czy mało, chyba przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 11.04.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 natka14, narazie nie dawaliśmy. Myślimy nad nimi, ale narazie mamy inne wydatki, ważniejsze, ale nie mówimy nie, bo zawsze je później można zamontować Nie chcieliśmy tarasu z jadalni, bo jednak jak stoi stół to nie jest tak wygodne wychodzenie tamtędy. Mamy jeden taras, ten projektowy i powiem szczerze, że nam wystarcza chociaż jeszcze gotowy nie jest, bo musimy wylać płyte, a później ułożyć jakieś płytki, ale pogoda ostatnio nam nie sprzyja.. Co do porównynia cen to warto znaleźć chociaż troszke czasu, bo można zaoszczędzić duuuuużo, a nawet bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 16.04.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Poszłam Twoim tropem. Trochę popisałam maili i w końcu mam okna orzech (z trzema szybami) z roletami brązowymi na pilota i 3 włącznikami za równe 20 tysiaczków. A na bramę garażową segmentową to chyba się zdecyduję firmy Krispol ,też orzech, z napędem, 2 pilocikami i montażem za 4500 zł . A czy macie może jakieś fotki tego tarasu? Stół i krzesła mieszczą się spokojnie? Robi się ciepło - nóżki nie puchną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka14 19.04.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Mam wstępny projekt kuchni. Jeszcze bez ustalenia kolorów itd. Tylko zarys. Tak się przyzwyczaiłam do Waszej kuchni, że wydaje mi się trochę praktyczniejsza. Moja jest taka bardziej otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 20.04.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) natka14, zdjęć tarasu nie mam, bo nie mamy narazie tarasu ;P Miał być lany, ale pogoda pokrzyżowała plany, zresztą jakoś nie możemy się do tego zabrać Stół i krzesła spokojnie się zmieszczą tylko my go wyciągamy na równo z dachem, bo takto za duży nie wyjdzie. Projekt kuchni ciekawy, ale zrezygnowałabym z tego krzesła od środka kuchni tylko zrobiłabym typową wyspe, a krzesła od strony salonu Bardziej praktycznie jak dla mnie W sumie otwarta kuchnia jest fajna tylko, że w Sułtanie po otworzeniu całej kuchni staje się ona malutka. Tą, którą my mamy w zupełności mi wystarcza, ale z mniejszą byłoby już pewnie gorzej tym bardziej, że lubię mieć wszystko pod ręką Co do pogody wkońcu zrobiło się ślicznie Oczywiście takie słońce daje powera Ja narazie czuje się super i jeszcze nie miałam dolegliwości ciążowych, więc mam nadzieje, że będzie tak dalej Poprostu Mały dba żeby i mama czuła się dobrze Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts